عبور ۱۵ توپ از خط دروازه‌ها در هفته دوم لیگ برتر فوتبال بانوان | پرسپولیس برد، استقلال واگذار کرد حضور ستاره مشهدی در تیم ملی کبدی بانوان در بازی‌های آسیایی ۲۰۲۶| چین تایپه شکست خورد تثبیت جایگاه تیم ملی فوتسال زنان ایران در جدیدترین رده بندی جهانی منتشر شده آشپزی | خاگینه قاشقی؛ دسری سنتی و محبوب شهر تبریز + طرز تهیه پایان هفته نخست لیگ برتر هندبال بانوان باشگاه‌های کشور | کدام تیم پیروز میدان شد؟ صعود بانوی ملی‌پوش دوومیدانی ایران به مرحله فینال دوی ۴۰۰ متر زنان بازی‌های آسیایی ۲۰۲۶ ناگویا جنجال بر سر دیسکالیفه شدن فاطمه محیطی‌زاده در آستانه کسب یک مدال تاریخی در رقابت ۷گانه دوومیدانی در بازی‌های آسیایی آشپزی | علت تلخ شدن خورشت قیمه و راه حل آن چیست؟ ارائه الگوی سوم زن در کتاب «از خانه تا سنگر؛ نقش زنان در متن دفاع مقدس» معرفی یک تمرین ساده برای شکستن چرخه لجبازی در زندگی مشترک کسب مقام هفتم بازی‌های آسیایی ناگویا ۲۰۲۶ توسط تیم ملی کانو دو نفره ۵۰۰ متر بانوان ایران بازی‌های آسیایی ناگویا ۲۰۲۶| نماینده ماده ۷گانه دوومیدانی ایران در ۵ رشته مقام اول را کسب کرد از جبهه‌های ایثار تا بارگاه رضوی | «حماسه‌سازان بی‌ادعا» در رواق نجمه خاتون (س) روایت می‌شوند (۳ مهر ۱۴۰۵) ویدئو | مادرانه | روایتی از دلتنگی مادران شهدا | شهید مهدی کرمانی «الگوی سوم زن مسلمان»؛ مفهومی تکمیل‌کننده برای حضور اجتماعی زنان و نقش‌آفرینی موثر آنها در خانواده لیگ برتر هندبال بانوان باشگاه‌های کشور از امروز پنجشنبه (۲ مهر ماه ۱۴۰۵) آغاز شد آشپزی | مانی‌پلو دامغانی؛ ترکیب هماهنگ طعم‌های شیرین، ترش و خوش‌عطر + طرز تهیه خانه‌داری | یخ‌زدایی موادغذایی روی کابینت خطرناک است برگزاری یک کارگاه آموزشی برای زنان خانه‌دار مشهدی | بوستان شهربانوی نصرت میزبان شد آغاز هفته دوم لیگ برتر فوتبال زنان ایران از امروز (۲ مهر ماه ۱۴۰۵)
سرخط خبرها
مریم میرزاخانی، فخر جامعه ریاضی ایران و جهان

مریم میرزاخانی، فخر جامعه ریاضی ایران و جهان

  • کد خبر: ۳۳۲۱۲۸
  • ۲۲ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۰۹:۳۰
  • ۱۲
استاد (بازنشسته) دانشگاه شهید بهشتی با اشاره به اینکه شجره‌نامه ریاضی افراد را بررسی می‌کنند، گفت: شجره‌نامه میرزاخانی به خواجه نصیرالدین طوسی می‌رسد، به همین علت، او را «فخر جامعه ریاضی ایران و جهان» می‌نامند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ زهرا گویا اظهار کرد: در جامعه ریاضی مرسوم است که شجره‌نامه ریاضی افراد را بررسی می‌کنند تا ببینند به کجا می‌رسد. در این مقاله دریافتیم که شجره‌نامه میرزاخانی به خواجه نصیرالدین طوسی می‌رسد و اگر شکاف چند‌قرنی را برداریم، این اتصال برقرار می‌شود. این اتصال نشان می‌دهد که چگونه مریم میرزاخانی به‌گونه‌ای شگفت‌انگیز در این زنجیره علمی قرار گرفته و آن را به‌پیش برده و بی‌دلیل نیست که «فخر جامعه ریاضی ایران و جهان» نامیده شده است!

وی با اشاره به ۲۲ اردیبهشت ماه روز جهانی زن در ریاضیات، بیان کرد: بخشی از تأثیر ماندگار مریم میرزاخانی در ایران و جهان، به‌حرکت‌درآوردن بخش بزرگی از جامعه، به‌ویژه زنان و دختران، در حوزه ریاضیات و علوم بوده است.

این استاد بازنشسته دانشگاه شهید بهشتی با اشاره به اینکه لازم است برای توانمندکردن و توانمندشدن زنان و دختران در ریاضی، بسترسازی مناسب انجام شود و موانع فرهنگی و اجتماعی رشد و بالندگی زنان و دختران، برداشته شود، متذکر شد: برای حفظ میراث مریم میرزاخانی و هموارکردن راه او، باید کار‌های جدی و اصیل برای ریاضی در مدرسه و دانشگاه انجام دهیم. اول، بنیاد مریم میرزاخانی را تقویت، نیازهایش را شناسایی و عملکردش را ارزیابی کنیم. دوم، موانع پیش روی زنان و دختران را برداریم تا بستری برابر برای رشدشان فراهم شود. سوم، با شبه‌علم‌ها مبارزه کنیم و آموزش اصیل ریاضی را ترویج دهیم. رسانه‌ها باید در این زمینه مسئولیت‌پذیر باشند و به‌جای تبلیغ شبه‌علم، روش و منش علمی و دستاورد‌های بزرگانی، چون میرزاخانی را معرفی کنند. در نهایت، باید الگو‌های واقعی مثل میرزاخانی و چرایی الگوشدن آنها را برجسته کنیم، نه با شعار، بلکه با کار عملی و برنامه‌های دقیق. این همان‌چیزی است که مریم میرزاخانی را به الگویی جهانی تبدیل کرد: اصالت، انسانیت و کار عمیق.

منبع: جام جم

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱۲
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۱
لیلی
Iran (Islamic Republic of)
۰۶:۵۶ - ۱۴۰۴/۰۲/۲۳
0
2
روحش شاد
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۷:۱۰ - ۱۴۰۴/۰۲/۲۳
1
2
پروفسور میرزا خانی روحت شاد یادت گرامی باعث افتخار زن ایرانی هستی واقعا مخ بودی ودر سن کم تونستی خودت را در جهان مطرح کنی
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۸:۳۹ - ۱۴۰۴/۰۲/۲۳
0
2
امید خدا ماها هم میشیم فخر ایران
کیوان
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۲۸ - ۱۴۰۴/۰۲/۲۳
0
0
بیش از یک سال لاشخورهای رسانه ای از یک جریان خاص هر روز در حال لاشخوری از یک خانمی که جلای وطن کرده با یک فرد غربی ازدواج کرده و مشغول خدمت گذاری به دشمن ملت ایران یعنی شیطان بزرگ آمریکا بود که در حق ملت ایران انواع جرم و جنایت را مرتکب شده بود. حالا این لاشخورهای رسانه ای از جنازه این مرحوم که هیچ خدمتی به ایران و ایرانی نکرده است برای خود خوراک فخر و غرور پخت می کنند.
مرجان
Iran (Islamic Republic of)
۱۶:۴۱ - ۱۴۰۴/۰۲/۲۳
0
0
واقعا خیلی تاسف باره مرگ چنین متفکری آن هم در سنین جوانی. مرگ یک مادر مرگ یک همسر مرگ یک انسان وارسته.. چه مرگ جانسوز خدایا روحش شاد..
Atila
Iran (Islamic Republic of)
۱۷:۰۸ - ۱۴۰۴/۰۲/۲۳
0
0
او فخر ایران جهان بود روحش شاد دوم باید دلیل مهاجرت را پیدا کردنیازها وامکانات کشور رابرای برای این نخبگان بسیج شود
کیان تاج
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۰۹ - ۱۴۰۴/۰۲/۲۳
0
0
مایه تاسفه که صدا وسیمای میلی ما حتی یک بار در رابطه با این بانوی نخبه و باهوش حرفی نزد برای جمهوری اسلامی یه خبرنگار عرب و یه مداح جاسوس بیشتر براش اهمیت داره تا اینگونه افراد
سید
Iran (Islamic Republic of)
۱۹:۵۷ - ۱۴۰۴/۰۲/۲۳
0
0
مریم میرزاخانی
پاسخی قاطع به یاوه گویان ضد زن و زن ستیز
پایانی بر توهین له عقل و استعداد زنان
زهرا
Iran (Islamic Republic of)
۱۴:۴۰ - ۱۴۰۴/۰۲/۲۴
0
0
پروفسور میرزا خانی باعث افتخار ومباهات ایران زمین
روحشون شاد
انا
Iran (Islamic Republic of)
۲۰:۳۹ - ۱۴۰۴/۰۲/۲۴
0
0
والا همه دارن میرن من خودم رشتم ریاضیه توی تیزهوشانم درس میخونم همه بچه های این مدرسه که جزو مدارس برتر کشور هستند میخوان برن به نظرم رو این مورد دیگه تلاش نکنید
ناشناس
Iran (Islamic Republic of)
۰۵:۲۱ - ۱۴۰۴/۰۲/۲۵
0
0
افتخاری برای ایران بود روحش شاد
سعید
Iran (Islamic Republic of)
۱۰:۴۰ - ۱۴۰۴/۰۲/۳۰
0
0
ایشان ایرانی نبودن
ایشان تابعیت آمریکا را داشتند
چرا من باید به کسی که به سرزمین مادریش پشت کرد افتخار کنم ؟!!!
راستی چرا ؟