به گزارش شهرآرانیوز؛ زهرا گویا اظهار کرد: در جامعه ریاضی مرسوم است که شجرهنامه ریاضی افراد را بررسی میکنند تا ببینند به کجا میرسد. در این مقاله دریافتیم که شجرهنامه میرزاخانی به خواجه نصیرالدین طوسی میرسد و اگر شکاف چندقرنی را برداریم، این اتصال برقرار میشود. این اتصال نشان میدهد که چگونه مریم میرزاخانی بهگونهای شگفتانگیز در این زنجیره علمی قرار گرفته و آن را بهپیش برده و بیدلیل نیست که «فخر جامعه ریاضی ایران و جهان» نامیده شده است!
وی با اشاره به ۲۲ اردیبهشت ماه روز جهانی زن در ریاضیات، بیان کرد: بخشی از تأثیر ماندگار مریم میرزاخانی در ایران و جهان، بهحرکتدرآوردن بخش بزرگی از جامعه، بهویژه زنان و دختران، در حوزه ریاضیات و علوم بوده است.
این استاد بازنشسته دانشگاه شهید بهشتی با اشاره به اینکه لازم است برای توانمندکردن و توانمندشدن زنان و دختران در ریاضی، بسترسازی مناسب انجام شود و موانع فرهنگی و اجتماعی رشد و بالندگی زنان و دختران، برداشته شود، متذکر شد: برای حفظ میراث مریم میرزاخانی و هموارکردن راه او، باید کارهای جدی و اصیل برای ریاضی در مدرسه و دانشگاه انجام دهیم. اول، بنیاد مریم میرزاخانی را تقویت، نیازهایش را شناسایی و عملکردش را ارزیابی کنیم. دوم، موانع پیش روی زنان و دختران را برداریم تا بستری برابر برای رشدشان فراهم شود. سوم، با شبهعلمها مبارزه کنیم و آموزش اصیل ریاضی را ترویج دهیم. رسانهها باید در این زمینه مسئولیتپذیر باشند و بهجای تبلیغ شبهعلم، روش و منش علمی و دستاوردهای بزرگانی، چون میرزاخانی را معرفی کنند. در نهایت، باید الگوهای واقعی مثل میرزاخانی و چرایی الگوشدن آنها را برجسته کنیم، نه با شعار، بلکه با کار عملی و برنامههای دقیق. این همانچیزی است که مریم میرزاخانی را به الگویی جهانی تبدیل کرد: اصالت، انسانیت و کار عمیق.
منبع: جام جم