تدوین و اجرای طرح‌های ملی برای توانمندسازی اقتصادی زنان روستایی و عشایری کاهش جمعیت، چالشی جهانی خانواده، بنیان بسیاری از تحولات اساسی کشور مشکلات لگن و بی‌اختیاری ادرار در زنان بالای ۴۰ سال بیشتر است لزوم اصلاح سازوکار‌ها درراستای تحقق مشوق‌های اقتصادی فرزندآوری برای خانواده‌ها ثبت ازدواج بیش از ۵۵ هزار نفر با اختلاف سن کمتر از یک سال بین زوجین لزوم معرفی الگو‌های برجسته بانوان شهید و انقلابی به جامعه تصویب بودجه یک درصدی برای حوزه زنان، دستاوردی مهم در دولت سیزدهم اثرگذاری سبک زندگی سالم در انجام مراحل درمان ناباروری مریم میرزاخانی، فخر جامعه ریاضی ایران و جهان وعده صیغه شرعی، پوششی برای کلاهبرداری‌های میلیونی اشتغال بانوان در مشاغل خانگی ایران بالاتر از میانگین جهانی تیم ملی فوتسال زنان ایران راهی دور دوم مسابقات جام ملت‌های آسیا شد رشد چشمگیر مراسم عقد در حرم مطهر حضرت رضا(ع) طی دهه کرامت ۱۴۰۴ پرسش حقوقی بانوان | قانون چه دیدگاهی درباره پرداخت حق نفقه دارد؟ چاپ مجموعه شعر «ندای هبه» با هدف روایت نقش‌آفرینی زنان در جبهه مقاومت کمک به نیازمندان، حکم یک زن شیرینی فروش متخلف در تهران پیروزی مبینا علی‌نسب در چهارمین دور از رقابت‌های قهرمانی شطرنج آسیا ۲۰۲۵ بررسی موانع اصلی مشارکت زنان در ترویج علم
سرخط خبرها
مریم میرزاخانی، فخر جامعه ریاضی ایران و جهان

مریم میرزاخانی، فخر جامعه ریاضی ایران و جهان

  • کد خبر: ۳۳۲۱۲۸
  • ۲۲ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۰۹:۳۰
استاد (بازنشسته) دانشگاه شهید بهشتی با اشاره به اینکه شجره‌نامه ریاضی افراد را بررسی می‌کنند، گفت: شجره‌نامه میرزاخانی به خواجه نصیرالدین طوسی می‌رسد، به همین علت، او را «فخر جامعه ریاضی ایران و جهان» می‌نامند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ زهرا گویا اظهار کرد: در جامعه ریاضی مرسوم است که شجره‌نامه ریاضی افراد را بررسی می‌کنند تا ببینند به کجا می‌رسد. در این مقاله دریافتیم که شجره‌نامه میرزاخانی به خواجه نصیرالدین طوسی می‌رسد و اگر شکاف چند‌قرنی را برداریم، این اتصال برقرار می‌شود. این اتصال نشان می‌دهد که چگونه مریم میرزاخانی به‌گونه‌ای شگفت‌انگیز در این زنجیره علمی قرار گرفته و آن را به‌پیش برده و بی‌دلیل نیست که «فخر جامعه ریاضی ایران و جهان» نامیده شده است!

وی با اشاره به ۲۲ اردیبهشت ماه روز جهانی زن در ریاضیات، بیان کرد: بخشی از تأثیر ماندگار مریم میرزاخانی در ایران و جهان، به‌حرکت‌درآوردن بخش بزرگی از جامعه، به‌ویژه زنان و دختران، در حوزه ریاضیات و علوم بوده است.

این استاد بازنشسته دانشگاه شهید بهشتی با اشاره به اینکه لازم است برای توانمندکردن و توانمندشدن زنان و دختران در ریاضی، بسترسازی مناسب انجام شود و موانع فرهنگی و اجتماعی رشد و بالندگی زنان و دختران، برداشته شود، متذکر شد: برای حفظ میراث مریم میرزاخانی و هموارکردن راه او، باید کار‌های جدی و اصیل برای ریاضی در مدرسه و دانشگاه انجام دهیم. اول، بنیاد مریم میرزاخانی را تقویت، نیازهایش را شناسایی و عملکردش را ارزیابی کنیم. دوم، موانع پیش روی زنان و دختران را برداریم تا بستری برابر برای رشدشان فراهم شود. سوم، با شبه‌علم‌ها مبارزه کنیم و آموزش اصیل ریاضی را ترویج دهیم. رسانه‌ها باید در این زمینه مسئولیت‌پذیر باشند و به‌جای تبلیغ شبه‌علم، روش و منش علمی و دستاورد‌های بزرگانی، چون میرزاخانی را معرفی کنند. در نهایت، باید الگو‌های واقعی مثل میرزاخانی و چرایی الگوشدن آنها را برجسته کنیم، نه با شعار، بلکه با کار عملی و برنامه‌های دقیق. این همان‌چیزی است که مریم میرزاخانی را به الگویی جهانی تبدیل کرد: اصالت، انسانیت و کار عمیق.

منبع: جام جم

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.