به گزارش شهرآرانیوز؛ داود فتحی با اشاره به اینکه هرچقدر والدین نیتشان برای محافظت از فرزند و کاهش رنج آنها باشد، اما پیامدهای منفی زیادی دارد، اظهار کرد: وقتی یک والد همه مشکلات فرزندش را حل میکند کودک یاد نمیگیرد با چالشها و شکستها و نا امیدیها مقابله کند.
وی ادامه داد: بچههایی که تحت حمایت افراطی قرار میگیرند بیشتر در معرض اضطراب، ترس، ترس از شکست و حتی افسردگی قرار میگیرند؛ گاهی این حس سراغشان میآید که به اندازه کافی خوب نیستند. معمولا این افراد دچار شخصیت وابسته میشوند و در بزرگسالی برای تصمیمگیری مستقلانه دچار مشکل هستند.
این روانشناس یاداور شد: زمانی که والدین معمولا در تعاملات اجتماعی دخالت کنند فرزند اصلا فرصت یادگیری حل مسئله یا مدیریت روابط را پیدا نمیکند و گاهی اوقات این مسئله باعث احساس حقارت یا حتی اعتماد به نفس کاذب میشود.
فتحی افزود: افزود: برخی از والدین دائم نگرانند که اگر فرزند در مدرسه یا در هر درسی ضعف داشته باشد دیگران میگویند این کودک پدر و مادر خوبی نداشته است. مسئله بعد بحث فرهنگ رقابت است یعنی امروز در نتایج کنکور این مهم است که فرد در چه رشتهای قبول شود برای همین اگر میبینید والد تمام تلاشش را میکند تا اسم بچهاش روی بنر باشد واضح است این تلاش آسیب میزند. مقایسههای اجتماعی یعنی بچه را به کلاسهای متعدد میفرستند و وسایل گران تهیه میکنند تا احساس کنند آن فشار کمتر شده است.
منبع: برنا