آشپزی | علت تلخ شدن خورشت قیمه و راه حل آن چیست؟ ارائه الگوی سوم زن در کتاب «از خانه تا سنگر؛ نقش زنان در متن دفاع مقدس» کسب مقام هفتم بازی‌های آسیایی ناگویا ۲۰۲۶ توسط تیم ملی کانو دو نفره ۵۰۰ متر بانوان ایران بازی‌های آسیایی ناگویا ۲۰۲۶| نماینده ماده ۷گانه دوومیدانی ایران در ۵ رشته مقام اول را کسب کرد از جبهه‌های ایثار تا بارگاه رضوی | «حماسه‌سازان بی‌ادعا» در رواق نجمه خاتون (س) روایت می‌شوند (۳ مهر ۱۴۰۵) ویدئو | مادرانه | روایتی از دلتنگی مادران شهدا | شهید مهدی کرمانی «الگوی سوم زن مسلمان»؛ مفهومی تکمیل‌کننده برای حضور اجتماعی زنان و نقش‌آفرینی موثر آنها در خانواده لیگ برتر هندبال بانوان باشگاه‌های کشور از امروز پنجشنبه (۲ مهر ماه ۱۴۰۵) آغاز شد آشپزی | مانی‌پلو دامغانی؛ ترکیب هماهنگ طعم‌های شیرین، ترش و خوش‌عطر + طرز تهیه خانه‌داری | یخ‌زدایی موادغذایی روی کابینت خطرناک است برگزاری یک کارگاه آموزشی برای زنان خانه‌دار مشهدی | بوستان شهربانوی نصرت میزبان شد آغاز هفته دوم لیگ برتر فوتبال زنان ایران از امروز (۲ مهر ماه ۱۴۰۵) بازی‌های آسیایی ناگویا ۲۰۲۶ | مدال برنز دختر ملی‌پوش ایرانی در ماده تک‌نفره سنگین وزن کسب شد کسب ۳ مدال طلا و یک نفره توسط بانوان تیم ملی روئینگ ایران در بازی‌های آسیایی ویژه‌برنامه «فرزندان روح‌الله، حماسه‌سازان بی‌ادعا» در رواق نجمه خاتون (س) حرم مطهر رضوی برگزار می‌شود نسخه شفابخش برای درمان کمردرد زنان خانه‌دار رقابت‌های اسکواش بیستمین دوره بازی‌های آسیایی ناگویا | ۲ بانوی ایرانی به مرحله بعد صعود کردند ناکامی تیم ملی کبدی بانوان ایران در سومین دیدار مرحله گروهی بازی‌های آسیایی ۲۰۲۶
سرخط خبرها
۲۲ درصد متخصصان هوش مصنوعی در جهان، زنان هستند

۲۲ درصد متخصصان هوش مصنوعی در جهان، زنان هستند

  • کد خبر: ۳۳۶۶۳۶
  • ۱۴ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۳:۱۸
رئیس فراکسیون هوش مصنوعی مجلس با اشاره به اینکه ۲۲ درصد متخصصان هوش مصنوعی در جهان، زنان هستند، ارتقای جایگاه زنان در عرصه‌های نوین را اولویت مجلس شورای اسلامی عنوان کرد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ مصطفی طاهری در نشست کاری نمایندگان زن پارلمان‌های کشور‌های عضو بریکس که با عنوان «زنان در عصر هوش مصنوعی» با تأکید بر ضرورت مشارکت معنادار زنان در تحولات فناورانه، خواستار تقویت همکاری‌های بین‌پارلمانی برای تحقق عدالت جنسیتی در اقتصاد دیجیتال شد و گفت: مجلس شورای اسلامی، ارتقای جایگاه زنان در عرصه‌های نوین را در اولویت خود قرار داده و طرح‌های نوآورانه‌ای را برای حمایت از حقوق زنان و تسهیل مشارکت آنان در اقتصاد دیجیتال در دست بررسی دارد.

وی با اشاره به اینکه جهان امروز با سرعتی بی‌سابقه در حال تحول است و فناوری‌های نوین، به‌ویژه هوش مصنوعی، ساختار‌های اقتصادی، اجتماعی، حقوقی و هویتی جوامع را با شتابی بی‌سابقه دگرگون می‌سازند، ادامه داد: در این گذار تاریخی، پرسش اساسی این است که زنان در این دگرگونی چه نقشی دارند؟ و چگونه می‌توان از مشارکت برابر و معنادار آنان در طراحی آینده‌ای فناورانه و انسانی اطمینان حاصل کرد؟

رئیس فراکسیون هوش مصنوعی مجلس افزود: آمار‌های جهانی نشان می‌دهد که تنها ۲۲ درصد از متخصصان هوش مصنوعی در سطح جهانی را زنان تشکیل می‌دهند. این شکاف جنسیتی، صرفاً شکاف و نابرابری آماری نیست؛ بلکه نشانی از شکاف و عدم توازن در طراحی، مالکیت و کنترل الگوریتم‌هایی‌ست که بر آینده بشر اثرگذار خواهند بود.

طاهری با تاکید بر اینکه توسعه زیرساخت‌های آموزش دیجیتال دختران، حمایت هدفمند از کارآفرینی زنان و دسترسی برابر به سرمایه و بازار، از گام‌های بنیادین برای تحقق مشارکت واقعی زنان در اقتصاد دیجیتال محسوب می‌شود، تصریح کرد: آینده‌نگری فناورانه بدون صدای زنان، تصویری ناقص و نامتوازن خواهد بود. باید آینده‌ای را رقم بزنیم که در آن، دختران نه صرفاً کاربران اپلیکیشن‌ها و فناوری‌ها، بلکه طراحان الگوریتم‌ها، معماران سیاست‌های داده‌محور، خالقان موتور‌های جست‌و‌جو و رهبران هوش مصنوعی باشند.

وی ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران، بر پایه باور‌های عمیق فرهنگی و دینی خود، همواره توانمندسازی زنان و صیانت از حقوق آنان را در فرایند‌های اجتماعی و فناورانه ضرورتی انکارناپذیر دانسته است. هوش مصنوعی و اقتصاد دیجیتال نیز از این قاعده مستثنا نیستند. عقلانیت و آینده‌نگری حکم می‌کند که به‌منظور بهره‌گیری از تمام ظرفیت‌های انسانی جامعه، به‌ویژه زنان در عرصه فناوری، راهکار‌های مؤثری برای حفاظت و ارتقاء جایگاه آنان را ارائه دهیم.

منبع: ایسنا

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.