سهم ۵۴ تا ۵۷ درصدی زنان در سرپرستی خانوار‌های تحت حمایت کمیته حمایت کشور ویدئو| مادرانه| روایتی از دلتنگی مادران شهدا|شهید محمدمهدی آخوندزاده طرزجانی ادعاهای عجیب دختر نوجوان در کلانتری جهاد مشهد| از حسادت کودکانه تا شکست عشقی دختران طلاق افزایش آرامش روانی اعضای خانواده با در نظر گرفتن اصول ساده در انتخاب رنگ و نور خانه نیم‌نگاهی به چالش‌های روانشناختی «زنان بیوه» | فوت همسر یکی از پراسترس‌ترین رویداد‌های زندگی افراد است مادر والامقام سه شهید البرزی به فرزندانش پیوست مشهد؛ میزبان بزرگ‌ترین رویداد ورزش دانشجویی دختران کشور ۴۲ هزار خانواده‌ دارای دوقلو یا بیشتر زیر چتر حمایت بهزیستی | از طرح مراقب همراه ویژه چه می‌دانید؟ کسب ۵ مدال رنگارنگ توسط تیم تکواندوی بانوان ایران در مسابقات آزاد کره جنوبی مادر ۳۴ ساله استرالیایی صاحب ۴ قلو‌های همسان شد| یک زایمان نادر و بسیار پرخطر برگزاری اردو‌های فرهنگی ـ تربیتی مادر و دختری در مشهد + لینک ثبت‌نام ارائه بیش از ۲۲ هزار خدمت تخصصی بهزیستی به ۱۱۰ زن و دخترِ آسیب‌دیده در خراسان رضوی معرفی راهکار‌هایی برای انتخاب درست مواد غذایی در فصل تابستان دختر ژیمناستیک کار مشهدی به عنوان تنهاملی پوش ژیمناستیک هنری زنان، مسافر ناگویا شد مهم‌ترین مانع برای حق عائله‌مندی زنان چیست؟ زیبایی قسطی | پرداخت قسط جراحی بینی به جای تأمین مایحتاج ضروری!
سرخط خبرها
ضرورت تقویت نظام حمایتی از خانواده‌ها در کشور برای تشویق به فرزندآوری

ضرورت تقویت نظام حمایتی از خانواده‌ها در کشور برای تشویق به فرزندآوری

  • کد خبر: ۳۳۶۹۱۵
  • ۱۷ خرداد ۱۴۰۴ - ۱۱:۱۱
رئیس سابق انجمن جمعیت‌شناسی ایران با اشاره به اینکه تقویت نظام حمایتی از خانواده‌ها در کشور برای تشویق به فرزندآوری در شرایط فعلی جامعه ضروری است، این موضوع را یکی از راهکار‌های رشد ازدواج و فرزندآوری عنوان کرد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ محمد میرزایی با اشاره به قرار داشتن ایران در مرحله «پنجره جمعیتی» می‌افزاید: این پنجره زمانی ایجاد می‌شود که نسبت جمعیت فعال (بیش از ۱۵سال سن) به جمعیت غیرفعال (زیر ۱۵ سال و بالای ۶۰ سال) به اوج خود برسد. این به معنای آن است که درصد قابل توجهی از جمعیت در سن فعالیت اقتصادی قرار دارند و می‌توانند موتور محرک اقتصاد باشند؛ بنابراین مرحله یاد شده یک فرصت طلایی برای کشوری خواهد بود که آن را غنیمت بشمارد تا به رشد و توسعه برسد.

وی با بیان اینکه پنجره جمعیتی در ایران تقریباً از اواخر دهه۷۰ آغاز شده و تا حدود سال ۱۴۲۰ شمسی ادامه خواهد داشت، تصریح می‌کند: در این دوره، جمعیت جوان ما به اوج می‌رسد و این فرصت را داریم که با سرمایه‌گذاری روی آموزش، اشتغال و رفاه آنها، از این ظرفیت بزرگ بهره ببریم. اما به جای اینکه از این فرصت استفاده کنیم، متأسفانه هزینه‌ها و انرژی‌ها صرف طرح‌ها و سیاست‌های ناکارآمد شده است که نه تنها بهره‌ای برای کشور نداشته، بلکه مشکلات را بیشتر هم کرده است.

رئیس سابق انجمن جمعیت‌شناسی ایران ادامه داد: بخشی از کاهش نرخ باروری و نوسان‌های ساختاری سنی مربوط به پنجره جمعیتی می‌شود به‌طوری که در دهه ۸۰ به‌ویژه در نیمه دوم آن، میزان زادوولد در کشور افزایش یافت، چون دهه شصتی‌ها به سن ۲۰ - ۲۵ سالگی رسیده بودند و میزان ازدواج‌ها از زیر ۱۰درصد به بالای ۱۵درصد رسیده بود و به تبع آن، نرخ باروری هم در کشور افزایش یافت، اما الان آن گروه سنی از ۲۰سالگی به ۴۰سالگی رسیده و کشور در حال نزدیک شدن به دوره عبور از پیک جمعیتی دهه ۶۰ است، بنابراین میزان ازدواج‌ها نیز دوباره به زیر ۱۰درصد برگشته که این موضوع روی کاهش نرخ باروری هم تأثیر گذاشته است، اما اصل این پدیده ریشه در مشکلات اقتصادی و اجتماعی دارد که جوانان ایرانی با آنها دست به گریبان هستند.

میرزایی با بیان اینکه نخستین و مهم‌ترین کار، سرمایه‌گذاری روی توسعه اقتصادی و ایجاد فرصت‌های شغلی پایدار برای جوانان است. دولت باید برنامه‌های اقتصادی را به‌گونه‌ای طراحی کند که نه تنها نرخ بیکاری کاهش یابد، بلکه درآمد واقعی مردم افزایش پیدا کند، افزود: باید نظام حمایتی از خانواده‌ها و فرزندآوری را تقویت کنیم. از کمک‌های مالی مستقیم گرفته تا تسهیلات مسکن، خدمات درمانی و آموزشی رایگان و امکانات مراقبت از کودک، همه باید در یک چارچوب منسجم قرار گیرد.

وی یادآور شد: باید فرهنگ‌سازی درستی انجام شود، خانواده‌ها باید بدانند داشتن فرزند یک فرصت است و دولت پشت آنهاست. این فرهنگ‌سازی باید به صورت مستمر و در بستر رسانه‌ها و آموزش‌های رسمی انجام شود.

منبع: روزنامه قدس

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.