اعلام آمادگی کامل برای میزبانی نخستین نشست عالی‌رتبه سالانه زنان اکو در سال آینده زنان مایه افتخار ایران هستند ویژه برنامه «بانوان عاشورایی» با حضور زائران اردوزبان در حرم مطهر رضوی برگزار شد بررسی ابعاد مختلف خانه‌داری و اشتغال زنان در خانواده از دیدگاه اسلام رنگ و بوی زنانه مستند کوتاه «مادر جبهه‌ها» دختر شهید سپهبد سلامی: هستی خود را برای تحقق منویات رهبر معظم انقلاب به میدان می‌آوریم ۳۲ بازیکن به اردوی انتخابی تیم ملی فوتسال بانوان دعوت شدند سرمربی تیم ملی فوتبال زنان ایران: می‌خواهیم نماینده‌ای شایسته برای ایران باشیم معرفی جایگزین‌های نمک در پخت غذا آغاز بیست و یکمین دوره لیگ برتر هندبال زنان ایران از نیمه دوم شهریور ماه ۱۴۰۴ اثرگذاری مستقیم طلاق بر ساختار‌های تربیتی، آموزشی و فرهنگی جامعه خانواده ایرانی، خانواده‌ای مقاوم در برابر جنگ ۱۲ روزه اخیر جایگاه بانوان در نبرد فرهنگی علیه دشمن کجاست؟ مسابقات مقدماتی جام ملت‌های آسیا چه زمانی برگزار می‌شود؟ | جزئیاتی از برنامه دیدار‌های تیم ملی فوتبال زنان ایران در مرحله مقدماتی تصویب قانون اجباری شدن خدمت سربازی برای زنان در دانمارک لزوم رعایت اصل تعادل در هنگام نشان دادن مهر و محبت به کودک
سرخط خبرها
رتبه نهم ایران از نظر تعداد جمعیت در آسیا

رتبه نهم ایران از نظر تعداد جمعیت در آسیا

  • کد خبر: ۳۳۸۵۴۷
  • ۲۵ خرداد ۱۴۰۴ - ۰۹:۲۲
به گفته دبیر ستاد ملی جمعیت کشور، در حاضر، جمعیت ایران امروز ۸۶ میلیون نفر است که از این حیث در خاورمیانه رتبه سوم، در آسیا رتبه نهم و در کل جهان رتبه هجدهم را دارد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ مرضیه وحید دستجردی ابربحران جمعیت را یک مسئله فراگیر در جهان دانست و افزود: دو سوم کشور‌های جهان ازنظر میزان ولادت، به سمت زیر سطح جایگزینی درحرکت هستند.

وی ادامه داد: جمعیت کشور ما امروز ۸۶ میلیون نفر است که از این حیث در خاورمیانه رتبه سوم، در آسیا رتبه نهم و در کل جهان رتبه هجدهم را دارا هستیم. اگر بخواهیم جمعیت فعلی کشور را حفظ کنیم، TFR کشور باید حداقل ۲.۱ باشد.

دبیر ستاد ملی جمعیت کشور توضیح داد: شاخص TFR، نام اختصاری Total fertility rate و مترادف با نرخ باروری کلی است. در حال حاضر TFR کشور ما ۱.۵ است اگر بخواهیم جمعیت ۸۶ میلیون نفری کشور را حفظ کنیم، نرخ باروری همه خانم‌های ۱۵ تا ۴۹ ساله کشور باید حداقل ۲.۱ باشد. به بیان دیگر همه خانم‌های ۱۵ تا ۴۹ ساله متأهل باید هر کدام به طور میانگین ۲.۱ فرزند به دنیا بیاورند. درصورتی‌که تقریباً ربع قرن است که ما در این زمینه در حال افول هستیم و متأسفانه امروز در بدترین حالت هستیم.

وحید دستجردی ادامه داد: دو سوم کشور‌های دنیا از نظر جمعیت و نرخ باروری، وضعیتی مشابه ما را دارند. تا ۲۵ سال آینده نرخ جمعیت ۱۳۰ کشور دنیا منفی می‌شود. یعنی میزان مرگ و میر‌ها از تولد‌ها بیشتر می‌شود. تنها جایی که در دنیا هنوز TFR بالا دارد، آفریقای جنوب صحرا است که حدود ۴.۳ است. یعنی هر خانمی در سن باروری در آفریقا بیش از ۴ فرزند به دنیا می‌آورد. بنابر این بر اساس آمار‌ها در حال حاضر یک هفتم جمعیت دنیا آفریقایی هستند ولی گفته می‌شود در ۲۵ سال آینده، جمعیت آفریقایی جهان بیش از یک سوم خواهد شد. درواقع جهان به سمت آفریقایی شدن پیش می‌رود.

وی گفت: سالانه اعتباراتی بسیار فراتر از آنچه شما فکرش را بکنید یعنی هزاران میلیارد تومان برای بحث جمعیت و فرزندآوری هزینه می‌شود ولی ما به دنبال این هستیم که این هزینه‌ها بر اساس اولویت‌بندی انجام شود.

دبیر ستاد ملی جمعیت کشور افزود: در کشور ما بحران آب و بحران‌های اقتصادی هم هست، ولی واقعیت این است که ابربحران ما «جمعیت» است. سر کوه یخ بیرون زده ولی اگر تا سال ۱۴۲۵ که پنجره جمعیتی بسته می‌شود کاری نکنیم، فرصت را از دست خواهیم داد.

منبع: مهر

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.