ثبت یک پیروزی دیگر برای تیم ملی بسکتبال زنان ایران حضور پررنگ بانوان ورزشکار ایرانی در بازی‌های جهانی ۲۰۲۵ چنگدو کتاب «جان جهان» دریچه‌ای به دنیای زنان می‌گشاید بلاتکلیفی تیم‌های مدعی برای حضور در فصل جدید رقابت‌های فوتبال لیگ برتر زنان ایجاد فضایی مثبت و پرمحبت در خانواده، یکی از کلید‌های تربیت دختران باحجاب و عفیف بررسی نقش زنان در تربیت دینی کودکان و الگوبرداری از بانوان کربلا حوزه سنی ۷ سال، بیشترین متقاضی برای فرزندخواندگی در کشور کاهش خطر ابتلا به پوکی استخوان در زنان با مصرف به‌اندازه زعفران یک‌چهارم نوزادان جهان در ۲۶ کشور آسیب‌پذیر زندگی می‌کنند تیم ملی بسکتبال بانوان ایران روی ریل پیروزی | قهرمانی نزدیک است فواید مصرف طالبی در دوران بارداری حجاب، رویکردی تمدن‌ساز حضور ۶۳.۳ درصد داوطلب زن از خراسان رضوی در نوبت دوم کنکور ۱۴۰۴ لزوم طراحی ساختاری برای جایگاه زنان در خانواده برای نقش‌آفرینی درست آن‌ها
سرخط خبرها
زنان؛ ستون مقاومت، مدیریت و روایتگری در جنگ ترکیبی

زنان؛ ستون مقاومت، مدیریت و روایتگری در جنگ ترکیبی

  • کد خبر: ۳۴۰۴۰۰
  • ۰۱ تير ۱۴۰۴ - ۱۱:۰۴
وقتی سخن از جنگ به میان می‌آید، ذهن‌ها به سمت میدان نبرد، تسلیحات و تصمیم‌سازی‌های سیاسی و امنیتی می‌رود؛ اما در لایه‌ای عمیق‌تر و کمتردیده‌شده، این زنان هستند که در دل خانه، جامعه و رسانه، سنگر‌های واقعی مقاومت را می‌سازند.
به گزارش شهرآرانیوز؛ وقتی سخن از جنگ به میان می‌آید، ذهن‌ها به سمت میدان نبرد، تسلیحات و تصمیم‌سازی‌های سیاسی و امنیتی می‌رود؛ اما در لایه‌ای عمیق‌تر و کمتردیده‌شده، این زنان هستند که در دل خانه، جامعه و رسانه، سنگر‌های واقعی مقاومت را می‌سازند؛ آن‌ها که هم‌زمان با اشغال سرزمین‌ها، اشغال افکار را به چالش می‌کشند، با روایت، با مدیریت خانواده، با ایستادگی روانی و اجتماعی.
 
در دوران جنگ سخت، همچون دفاع مقدس، زنان ایران‌زمین نه‌تنها هم‌قدم مردان، بلکه گاه فراتر از آن‌ها، در میدان جهاد بودند؛ در بیمارستان‌ها، مدارس، کارگاه‌های پشتیبانی، سنگر‌های فرهنگی و در مدیریت روانی خانواده‌هایی که عضوی را به جبهه فرستاده بودند. امروز نیز در جنگ ترکیبی و تجاوز اسرائیل به حریم کشورمان و به‌شهادت‌رساندن دانشمندان هسته‌ای، سربازان جان‌برکف کشورمان که سال‌هاست در جبهه نبرد با دشمنان ایستادگی کردند و همچنین مردم غیرنظامی، زنان همچنان در خط‌مقدم‌اند؛ با تربیت نسل آگاه، با ایستادن دربرابر روایت‌های مسموم، با روایتگری حقیقت و افشای چهره دروغین دشمنان در فضای مجازی و رسانه.
 
حملات رژیم صهیونیستی در طی هفته گذشته به نقاط مختلف کشور ازجمله رسانه ملی و تأسیسات کشور تنها بخشی از واقعیت جنگ ترکیبی و تجاوزات سازمان‌یافته‌ای است که نه‌تنها قوانین بین‌المللی، بلکه اصول ابتدایی حقوق بشر را هدف قرار داده است. این اقدام آشکارا نقض تمام‌عیار حاکمیت ملی، اصل عدم تجاوز و قواعد بشردوستانه‌ای‌ است که بر اساس منشور سازمان ملل، باید توسط تمام بازیگران بین‌المللی رعایت شود؛ اما رژیم کودک‌کش همچون گذشته به هیچ قانونی پایبند نبوده و نخواهد بود.

در این میان، اما نقش زنان در رسانه، مادران در خانواده، معلمان، هنرمندان و فعالان اجتماعی و فرهنگی ویژه است و باید وارد میدان شوند تا روایتگر این حقیقت باشند. باید با زبان رسانه، زبان تصویر، زبان بین‌الملل، این فجایع را ثبت، تکرار و فریاد کنند؛ چراکه امروز، حقیقت اگر روایت نشود، یا تحریف می‌شود یا فراموش.

در کنار این امر، زنان مدیران اصلی سنگر خانواده هستند. وقتی امنیت روانی جامعه تهدید شود، آن‌ها هستند که با هوشیاری و آرامش، سکان خانواده را به دست می‌گیرند.

در ادامه چند راهکار برای تقویت نقش زنان پیشنهاد می‌شود:

آموزش رسانه‌ای و آگاهی‌بخشی به بانوان فعال

شرایط جنگی همیشه با موج‌های خبری همراه است که گاهی باعث ایجاد تنش و ایجاد نگرانی در جامعه می‌شود. برای مدیریت افکار عمومی جامعه لازم است بانوان جامعه آگاه باشند و اخبار صحیح را از کذب تمیز دهند. با پرهیز از دامن‌زدن به شایعات، اخبار واقعی جنگ را روایت کنند و با تولیدمحتوای خود در ابعاد مختلف، نه‌تنها در جامعه و کشور خود ایجاد همبستگی کنند، بلکه با فراگیری سواد رسانه، دنیا را برای حمایت از وطن با خود هم‌صدا کنند.

بازتولید الگو‌های زنانه مقاومت در هنر و رسانه

ما امروز نیازمند بازآفرینی شخصیت‌هایی مانند مادران شهدا، پرستاران جنگ، معلمان مرزنشین و بانوان روایتگر درقالب فیلم، سریال، انیمیشن، پادکست و مستند هستیم. این روایت‌ها باید از قاب کلیشه‌ای خارج شوند و با زبان روز به نسل جدید منتقل گردند.

تقویت نقش زنان در ساختار‌های مشورتی و تصمیم‌ساز کشور

در شرایط جنگ ترکیبی، تصمیم‌سازی تنها در اتاق‌های امنیتی کافی نیست. باید از نگاه زنانه در شورای رسانه ملی، ستاد بحران، شورای عالی فرهنگی و نهاد‌های مرتبط بهره گرفت. زنان، نگاه تکمیلی و جامعه‌محوری به بحران دارند که تصمیمات را کاربردی و عمیق‌تر می‌کند.

راه‌اندازی «مدرسه راهبردی» در مناطق بحرانی

در مناطقی که بیشتر درمعرض جنگ رسانه‌ای و روانی قرار دارند، باید مراکزی تأسیس شود که به زنان آموزش مدیریت بحران، تقویت ارتباط با فرزندان، سواد رسانه‌ای و مهارت‌های عاطفی بدهند تا خانواده‌ها دربرابر هجمه‌های ترکیبی فرو نپاشند.
 

تعامل ساختاری با نهاد‌های بین‌المللی زنان

بانوان فعال باید از طریق شبکه‌سازی، بیانیه‌نویسی، برگزاری نشست و ارسال گزارش‌های نقض حقوق بشر به نهادهایی چون شورای حقوق بشر سازمان ملل، کمیسیون زنان اتحادیه اروپا و NGO‌های زن‌محور، وارد گفت‌و‌گو‌های جهانی شوند و روایت بومی و اسلامی از حقوق زنان در جنگ را ارائه دهند.

ارتقای محتوای آموزشی دختران با محوریت مقاومت نرم

تهیه محتوای خلاق، جذاب و هویتی برای دختران درباره نقش زنان در دفاع، مدیریت جامعه، مقابله با جنگ روانی و آشنایی با سواد رسانه‌ای ضروری است. این آموزش‌ها می‌توانند نسل بعدی زنان کنشگر و هوشمند را تربیت کنند.

در چنین دوران حساسی، زنان نه صرفاً ناظران جامعه، بلکه فعالان عرصه مقاومت، آرامش و آگاهی‌اند. با بهره‌گیری از ظرفیت فکری و رسانه‌ای آنان می‌توان جنگ ترکیبی دشمن را از درون، خنثی و بی‌اثر کرد. زنانی که روایت می‌کنند، خانواده را نگه می‌دارند، آینده را می‌سازند و فریاد مظلومیت سرزمین خود را به گوش جهانیان می‌رسانند، ستون‌های آینده ایران‌ هستند. 

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.