برتری بسکتبال زنان ایران مقابل جزایر کوک در مسابقات کاپ آسیا دیویژن B افزایش خطر ابتلا به سرطان ریه در زنان با دود ناشی از روغن‌های پخت و پز تخصیص بودجه‌ای مستقل برای زنان خانوار راگبی بانوان ایران، روی نوار موفقیت حجاب در اسلام، پاسداری از هویت و جایگاه زن است بسکتبال بانوان و مدعیان صعود به دیویژن A کاپ آسیا خطر سقط جنین در زنان بالای ۳۵ سال بیشتر است نقش بی‌بدیل جمعیت در دفاع و بازدارندگی نخستین روایت شیخ محمدتقی بهلول گنابادی درباره وقایع مسجد گوهرشاد از ۱۹ تا ۲۱ تیر ۱۳۱۴ | مردم سنگ داشتند، آن‌ها تفنگ نقش آفرینی مادران در تربیت فرزندان عاشق وطن| صدای آرام لالایی مادرانه هنوز پُرنفوذترین شیوه تربیت است روایت زندگی زنان شهید قوی‌ترین سلاح فرهنگی است لزوم حفظ هویت فرهنگی کودکان تنها با بازسازی ادبیات این گروه سنی بررسی تاثیرات آلودگی‌های شدید بر باروری زنان فعال در کانون‌های فرهنگی مساجد، الگو‌هایی ارزشمند برای تمام جامعه آشنایی با روش‌های شناخت کودکان و نوجوانان نسبت‌به شخصیت امام‌حسین(ع)
سرخط خبرها
«چایینه»، آیینی زنانه و کهن در کوه‌های زاگرس| زنان ایلامی عاشورا را با زبان متفاوت روایت می‌کنند

«چایینه»، آیینی زنانه و کهن در کوه‌های زاگرس| زنان ایلامی عاشورا را با زبان متفاوت روایت می‌کنند

  • کد خبر: ۳۴۲۰۱۸
  • ۰۸ تير ۱۴۰۴ - ۱۴:۲۶
«چایینه» آیینی برای ذکر مصیبت و عزاداری زنان ایلامی در کوه‌های زاگرس است که ماه محرم برگزار می‌شود و زنان این استان در این مراسم، عاشورا را با زبان متفاوتی روایت می‌کنند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ در شهر‌های استان ایلام به ویژه دهلران و مهران هر سال با فرارسیدن محرم، زنان محلی دور هم حلقه می‌زنند، اشک می‌ریزند، بر پیشانی می‌کوبند و داستان کربلا را با زبان خاص خود بازمی‌گویند. نام این آیین «چایینه» است؛ مراسم ویژه و زنانه که نسل‌به‌نسل از مادران به دختران رسیده و هنوز هم با شور خاصی در خانه‌ها و حسینیه‌ها برپا می‌شود.

آیین چایینه، بازسازی کامل است از واقعه کربلا، با زبانی زنانه، آیین نمایشی، سوگ‌نامه زنده که توسط زنانی روایت می‌شود که هم عزادار و هم بازیگر صحنه‌اند. اوج این مراسم، روز هفتم محرم، با ورود «عروس قاسم» رقم می‌خورد. دختری جوان با لباس سفید وارد جمع می‌شود. فضای مراسم با اعلام شهادت قاسم، داماد کربلا، همه‌چیز دگرگون می‌شود. شمع‌ها خاموش، چادر سیاه بر سر عروس انداخته می‌شود و شیون و ماتم، جمع زنان را فرا می‌گیرد. این نقطه، لحظه انفجار اندوه است و تنها در «چایینه» می‌توان آن را تجربه کرد. اشعار این آیین، اغلب خطاب به حضرت زینب (س) خوانده می‌شود و با زمزمه جانسوز «عمه، عمتی...» به پایان می‌رسد.

منبع: همشهری آنلاین

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.