تداوم اردو‌های تیم ملی فوتسال بانوان بزرگسالان از برگزاری نمایشگاه محصولات فرهنگی و اشتغال خانگی تا اجرای گروه سرود کودکان خردسال در نخستین نشست «فتح نو» رصد دختران بازمانده از تحصیل در کشور توسط وزارت آموزش و پرورش دکتر علم‌الهدی: زنان باید باور اجتماع درباره معنای زن، جنگ و خانواده را تغییر دهند وعده کاهش وزن سریع از سوی تبلیغات وسوسه‌انگیز به زنان آشنایی با یادگار‌های ناشناخته گوهرشادخاتون والدین در آموزش احکام اسلامی به فرزندان چه مسئولیتی دارند؟ معرفی چند تکنیک ساده برای تقویت «شجاعت» کودکان تقویت هویت مادری، مأموریت کلان مرکز راهبری و هماهنگی بانوان سازمان تبلیغات اسلامی کتاب سال بانوان، جلوه‌ای از تحول انقلاب اسلامی در عرصه نقش‌آفرینی زنان بوستان بانوان «کرامت»، پروژه‌ای ۷ هکتاری برای ارتقای نشاط بانوان مشهد لزوم‌ محکومیت جنایت رژیم صهیونیستی در غزه از سوی کمیته حقوق کودک سازمان ملل متحد ۵۵ هزار مادر در خراسان شمالی تک فرزند هستند سمنان، میزبان نخستین اردوی آماده‌سازی تیم ملی هندبال بزرگسالان زنان
سرخط خبرها
برگزاری مراسم «عماری ورپوشم» ویژه ماه محرم توسط بانوان شهرستان خوسف خراسان جنوبی

برگزاری مراسم «عماری ورپوشم» ویژه ماه محرم توسط بانوان شهرستان خوسف خراسان جنوبی

  • کد خبر: ۳۴۲۵۲۴
  • ۱۱ تير ۱۴۰۴ - ۰۹:۱۹
مراسم «عماری ورپوشم» در همان شهرستان خوسف خراسان جنوبی که قدمتی بیش از یک قرن دارد، توسط بانوان به منظور پوشاندن صندوقی که نمادی از عزاداری است، برگزار می‌شود.

به گزارش شهرآرانیوز؛ مراسم «عماری ورپوشم» در همان شهرستان‌های خوسف و بشرویه خراسان جنوبی که قدمتی بیش از یک قرن دارد، توسط بانوان به منظور پوشاندن صندوقی که نمادی از عزاداری است، برگزار می‌شود.

قدمت برگزاری این مراسم به بیش از ۱۰۰ سال پیش می‌رسد. مراسم توسط بانوان در روز اول ماه محرم و در محل سرای سرکه که از بنا‌های تاریخی شهرستان بشرویه است برگزار می‌شود.

قبل از شروع مراسم سوگواری خواندن و قرائت ادعیه به عنوان مقدمه و ورپوشی عماری (پوشاندن عماری به وسیله پارچه) انجام می‌شود.

اسکلت عماری به علت استحکام و دوام بیشتر از چوب درخت چنار یا گردو درست می‌شود، بانوان به وسیله پارچه‌هایی که مخصوص همین کار است و توسط مردم به عنوان نذر اهدا می‌شود عماری را می‌پوشانند و به وسیله نخ و سوزن می‌دوزند.

در اسکلت عماری، قسمت بالای آن دارای یک زوایه‌ای است که این زاویه نمادی از خمیدگی حضرت زهرا (س) در مصیبت امام حسین (ع) است.

 ۱۴ چادر در رنگ‌ها و نقش‌های مختلف به نیت ۱۴ معصوم انداخته و اطراف آن را با سوزن و نخ می‌دوزند. بعد از این مرحله آینه در جلوی عماری نصب می‌کنند.

آینه‌ها معمولا در جلو عماری نصب می‌شود، چون عماری همان وسیله انتقال افراد آسمانی به زمین است به نوعی می‌خواهند تعبیر نور و روشنایی را نشان دهند و معمولا ۱۲ آینه به نیت و نماد ۱۲ امام نصب می‌شود.

منبع: ایرنا

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.