انتخاب بانوی ایرانی به عنوان مشاور رئیس کمیته ورزش زنان پارالمپیک آسیا ۶۰ درصد از زنان متاهل در کشور در سنین باروری هستند سطر‌هایی به یاد مریم حسینیان، نویسنده مشهدی که دیروز در گذشت | او با کتاب هایش همیشه زنده است کسب مقام قهرمانی توسط تیم دختران زیر ۱۶ سال بسکتبال ایران قهرمان غرب آسیا نگاهی کوتاه به زندگی و آثار زنده یاد مریم حسینیان، یکی از بانوان نویسنده صاحب نام خراسانی کسب مقام نایب‌قهرمانی توسط دوچرخه‌سوار نوجوان خراسان جنوبی در رقابت‌های قهرمانی کراس‌کانتری میگرن، شایع‌ترین سردرد در کودکان تشدید خطر ایجاد شکاف عمیق بین نسل‌ها با افزایش فاصله ازدواج تا تولد فرزند اول شیر مادر، اولین و کامل‌ترین غذای طبیعی برای نوزاد اهدای کتاب «پاییز آمد» به رئیس جمهور توسط همسر سردار شهید احمد یوسفی شرط سازمان حج و زیارت برای اعزام بدون نوبت زوج‌های جوان به سرزمین وحی چیست؟ رشد ۲۱ درصدی اهدای خون توسط زنان در خراسان رضوی در ۳ ماهه نخست سال ۱۴۰۴ حضور بانوان در مراسم پیاده روی اربعین چه حکمی دارد؟ راهکار‌هایی برای تربیت کودکانی مقاوم و امیدوار با الگوبرداری از صبر زینبی و استقامت حسینی
سرخط خبرها
افزایش خطر ابتلا به سرطان ریه در زنان با دود ناشی از روغن‌های پخت و پز

افزایش خطر ابتلا به سرطان ریه در زنان با دود ناشی از روغن‌های پخت و پز

  • کد خبر: ۳۴۴۶۱۹
  • ۲۲ تير ۱۴۰۴ - ۱۴:۲۱
محققان دانشگاه IPB در اندونزی در پژوهشی دریافتند، خطر ابتلا به سرطان ریه در زنان با دود ناشی از روغن‌های پخت و پز افزایش چشمگیری می‌یابد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ محققان دانشگاه IPB در اندونزی در پژوهشی دریافتند، خطر ابتلا به سرطان ریه در زنان با دود ناشی از روغن‌های پخت و پز افزایش چشمگیری می‌یابد.

آنها با انجام یک مطالعه فراگیر در مورد روغن‌های مخصوص آشپزی، به نتایج قابل توجهی دست یافتند.

نتایج این تحقیق نشان داد که قرار گرفتن در معرض دود ناشی از روغن‌های پخت و پز به‌ویژه هنگام تفت‌دادن غذا بدون استفاده از هود یا دستگاه تهویه، به‌طور چشمگیری خطر ابتلا به سرطان ریه را در زنان افزایش می‌دهد.

این نتیجه از یک فراتحلیل شامل ۲۳ مطالعه علمی به‌دست آمده است که توسط دکتر دسدیانی، متخصص سلامت تنفسی از دانشگاه IPB اندونزی ارائه شد.

در این مطالعات، انواع مختلفی از روغن‌های خوراکی مورد بررسی قرار گرفت. نتیجه نشان داد که روغن کانولا (کلزا) نسبت به روغن کتان و روغن حیوانی نسبت به روغن‌های گیاهی، خطر بالاتری برای سرطان ریه دارند. نکته قابل توجه این است که مطالعات اپیدمیولوژیک در چند کشور آسیایی از جمله چین، تایوان و سنگاپور هم نتایج مشابهی را نشان می‌دهد: قرار گرفتن در معرض دود حاصل از روغن‌های داغ به‌ویژه در نبود تهویه مناسب، با افزایش خطر سرطان ریه در ارتباط مستقیم است.

منبع: ایسنا

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.