سلیمی: بازنمایی واقعی تصویر زنان مشهد در عرصه بین‌المللی یک ضرورت است نگهداری از حیوانات خانگی، جایگزینی خطرناک برای خواهر و برادر در تربیت کودک بررسی مهم‌ترین علل ناباروری| افزایش سن، احتمال ناباروری را بالا می‌برد اهدای جایزه «بانوی علم» به مادر شیمی ایران معرفی راهکار‌هایی برای شناسایی مشکلات بینایی فرزندان توسط والدین ویدئو| مادرانه| روایتی از دلتنگی مادران شهدا| شهید حیدر آرام جو بازگشت رؤیا نونهالی به تلویزیون| سریال «روشنایی شب» برای پخش از رسانه ملی تولید می‌شود ترجمه کتاب «تب ناتمام» به زبان روسی| وقتی از زندگی شهید به روایت مادر استقبال می‌شود برگزاری بیست‌ویکمین دوره اعتکاف ویژه مادر و دختر در مساجد کشور فرزندآوری، عامل تقویت پیوند عاطفی در زندگی زوجین سیاست‌های ارتقای سلامت زنان بازنگری می‌شود هشدار درباره سردی روابط زوجین؛ وقتی حضور فیزیکی بدون حضور عاطفی کافی نیست لاجوردی: قانون عفاف و حجاب باید تعیین تکلیف شود مامان‌های مدرسه‌ای | راهکار‌هایی برای مادرانی که فرزند مدرسه‌ای دارند سحرِ آب | بانوی روشندلی که با «قورباغه طلایی» مدال‌ها را درو می‌کند نتایج یازدهمین قرعه‌کشی ایران خودرو مادران اعلام شد+جزییات
سرخط خبرها
افزایش خطر ابتلا به سرطان ریه در زنان با دود ناشی از روغن‌های پخت و پز

افزایش خطر ابتلا به سرطان ریه در زنان با دود ناشی از روغن‌های پخت و پز

  • کد خبر: ۳۴۴۶۱۹
  • ۲۲ تير ۱۴۰۴ - ۱۴:۲۱
محققان دانشگاه IPB در اندونزی در پژوهشی دریافتند، خطر ابتلا به سرطان ریه در زنان با دود ناشی از روغن‌های پخت و پز افزایش چشمگیری می‌یابد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ محققان دانشگاه IPB در اندونزی در پژوهشی دریافتند، خطر ابتلا به سرطان ریه در زنان با دود ناشی از روغن‌های پخت و پز افزایش چشمگیری می‌یابد.

آنها با انجام یک مطالعه فراگیر در مورد روغن‌های مخصوص آشپزی، به نتایج قابل توجهی دست یافتند.

نتایج این تحقیق نشان داد که قرار گرفتن در معرض دود ناشی از روغن‌های پخت و پز به‌ویژه هنگام تفت‌دادن غذا بدون استفاده از هود یا دستگاه تهویه، به‌طور چشمگیری خطر ابتلا به سرطان ریه را در زنان افزایش می‌دهد.

این نتیجه از یک فراتحلیل شامل ۲۳ مطالعه علمی به‌دست آمده است که توسط دکتر دسدیانی، متخصص سلامت تنفسی از دانشگاه IPB اندونزی ارائه شد.

در این مطالعات، انواع مختلفی از روغن‌های خوراکی مورد بررسی قرار گرفت. نتیجه نشان داد که روغن کانولا (کلزا) نسبت به روغن کتان و روغن حیوانی نسبت به روغن‌های گیاهی، خطر بالاتری برای سرطان ریه دارند. نکته قابل توجه این است که مطالعات اپیدمیولوژیک در چند کشور آسیایی از جمله چین، تایوان و سنگاپور هم نتایج مشابهی را نشان می‌دهد: قرار گرفتن در معرض دود حاصل از روغن‌های داغ به‌ویژه در نبود تهویه مناسب، با افزایش خطر سرطان ریه در ارتباط مستقیم است.

منبع: ایسنا

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.