به گزارش شهرآرانیوز؛ محققان دانشگاه IPB در اندونزی در پژوهشی دریافتند، خطر ابتلا به سرطان ریه در زنان با دود ناشی از روغنهای پخت و پز افزایش چشمگیری مییابد.
آنها با انجام یک مطالعه فراگیر در مورد روغنهای مخصوص آشپزی، به نتایج قابل توجهی دست یافتند.
نتایج این تحقیق نشان داد که قرار گرفتن در معرض دود ناشی از روغنهای پخت و پز بهویژه هنگام تفتدادن غذا بدون استفاده از هود یا دستگاه تهویه، بهطور چشمگیری خطر ابتلا به سرطان ریه را در زنان افزایش میدهد.
این نتیجه از یک فراتحلیل شامل ۲۳ مطالعه علمی بهدست آمده است که توسط دکتر دسدیانی، متخصص سلامت تنفسی از دانشگاه IPB اندونزی ارائه شد.
در این مطالعات، انواع مختلفی از روغنهای خوراکی مورد بررسی قرار گرفت. نتیجه نشان داد که روغن کانولا (کلزا) نسبت به روغن کتان و روغن حیوانی نسبت به روغنهای گیاهی، خطر بالاتری برای سرطان ریه دارند. نکته قابل توجه این است که مطالعات اپیدمیولوژیک در چند کشور آسیایی از جمله چین، تایوان و سنگاپور هم نتایج مشابهی را نشان میدهد: قرار گرفتن در معرض دود حاصل از روغنهای داغ بهویژه در نبود تهویه مناسب، با افزایش خطر سرطان ریه در ارتباط مستقیم است.
منبع: ایسنا