درخشش بازیکن مشهدی در لیگ برتر بسکتبال زنان برگزاری رویدادی خوشمزه در فرهنگسرای بهشت|مادران با سفره رنگین غذای سنتی میزبان مردم شدند زنان روستایی و عشایر معماران کسب و کار‌های محلی پایان مسابقات تیراندازی قهرمانی جهان مصر| هانیه رستمیان از کسب مدال بازماند آشنایی با زمان مناسب تمیز کردن لوازم برقی خانگی درباره مریلا زارعی| وقتی ایفای نقش با زیست شخصی پیوند می‌خورد هشدار خطر جدی سقط‌های غیرقانونی برگزاری بازی دوستانه والیبال نشسته زنان ایران با چین یا روسیه از کنج خانه تا بازار جهانی | روایت بانوی مشهدی از ورود به بازار چرم از مسائل پیچیده ارث تا وکالت طلاق | پاسخ به پرسش‌های حقوقی امروز گلایه‌های کاپیتان تیم بسکتبال بانوان مشهد| جمعه در مشهد بازی داریم شهسواری به فینال بازی‌های کشور‌های اسلامی صعود کرد آیا نابرابری آموزشی هنوز زنده است؟ در سایه مادربودن | زنان میان‌سال در غبار وظیفه‌ها گم شده‌اند از ایل بختیاری تا میدان مشروطه | روایت زندگی تنهاترین سردار زن ایران برگزاری نخستین جشنواره تقدیر از بانوان کارآفرین خراسان رضوی در هفته گرامیداشت مقام زن در مشهد فرزند سردار شهید سلامی در مشهد: زنان ایرانی ستون‌های تاب‌آوری و مقاومت ملی‌اند | تأکید بر معرفی الگو‌های بومی زنان در استان‌ها تیم ملی والیبال زنان برنزی شد تحویل ۱۰ هزار واحد استیجاری به زوج‌های جوان با حذف وعده‌های غذایی، لاغر نمی‌شوید!
سرخط خبرها
افزایش خطر ابتلا به سرطان ریه در زنان با دود ناشی از روغن‌های پخت و پز

افزایش خطر ابتلا به سرطان ریه در زنان با دود ناشی از روغن‌های پخت و پز

  • کد خبر: ۳۴۴۶۱۹
  • ۲۲ تير ۱۴۰۴ - ۱۴:۲۱
محققان دانشگاه IPB در اندونزی در پژوهشی دریافتند، خطر ابتلا به سرطان ریه در زنان با دود ناشی از روغن‌های پخت و پز افزایش چشمگیری می‌یابد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ محققان دانشگاه IPB در اندونزی در پژوهشی دریافتند، خطر ابتلا به سرطان ریه در زنان با دود ناشی از روغن‌های پخت و پز افزایش چشمگیری می‌یابد.

آنها با انجام یک مطالعه فراگیر در مورد روغن‌های مخصوص آشپزی، به نتایج قابل توجهی دست یافتند.

نتایج این تحقیق نشان داد که قرار گرفتن در معرض دود ناشی از روغن‌های پخت و پز به‌ویژه هنگام تفت‌دادن غذا بدون استفاده از هود یا دستگاه تهویه، به‌طور چشمگیری خطر ابتلا به سرطان ریه را در زنان افزایش می‌دهد.

این نتیجه از یک فراتحلیل شامل ۲۳ مطالعه علمی به‌دست آمده است که توسط دکتر دسدیانی، متخصص سلامت تنفسی از دانشگاه IPB اندونزی ارائه شد.

در این مطالعات، انواع مختلفی از روغن‌های خوراکی مورد بررسی قرار گرفت. نتیجه نشان داد که روغن کانولا (کلزا) نسبت به روغن کتان و روغن حیوانی نسبت به روغن‌های گیاهی، خطر بالاتری برای سرطان ریه دارند. نکته قابل توجه این است که مطالعات اپیدمیولوژیک در چند کشور آسیایی از جمله چین، تایوان و سنگاپور هم نتایج مشابهی را نشان می‌دهد: قرار گرفتن در معرض دود حاصل از روغن‌های داغ به‌ویژه در نبود تهویه مناسب، با افزایش خطر سرطان ریه در ارتباط مستقیم است.

منبع: ایسنا

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.