درباره «پروین ژف»، مادر ۳ شهید دفاع مقدس | مادر ستاره‌ها روایت یک عکس و امنیتی که برای دختران و بانوان جان‌ها داد آشنایی با «پروین ژف» هم زمان با روز تکریم همسران و مادران شهدا​| آتش دل مادر شهید خاموش شدنی نیست بررسی سیره مادر حضرت ابوالفضل (ع) | اوج مقام امّ‌البنین در حادثه کربلا آشکار شد افزایش خطر ابتلا و مرگ‌ومیر سرطان پستان با رشد شیوع دیابت در زنان معرفی ۵ علت مهم برای ضرورت مصرف پروتئین توسط زنان از عواقب جبران‌ناپذیر سقط‌های غیرقانونی چه می‌دانید؟ سرمربی تیم ملی فوتسال زنان: قول می‌دهم در جام جهانی آینده، جزو ۴ تیم برتر باشیم طلاق در ۳ مقطع حساس زندگی مشترک کمین کرده است دختر «ورژن طلایی» هندبال ایران | ۱۴ سال جنگندگی روی خط پرتاب ستاره‌ای از مشهد در میدان کبدی | مسیر دشوار و رؤیا‌های بزرگ هندوانه‌ات را چشم‌بسته برندار آشنایی با نشانه‌های‌ کمبود کلسیم در زنان نمایش تصویر واقعی از کیفیت فوتسال زنان ایران در جام جهانی احتمال تغییر در حوزه مهریه وجود دارد هزاران نفر از زنان و دختران با رهبر معظم انقلاب دیدار داشتند نگاهی به مشارکت زنان در اقتصاد محلی | با پایه‌های توسعه پایدار در کسب‌وکار بانوان بیشتر آشنا شویم
سرخط خبرها
افزایش خطر ابتلا به سرطان ریه در زنان با دود ناشی از روغن‌های پخت و پز

افزایش خطر ابتلا به سرطان ریه در زنان با دود ناشی از روغن‌های پخت و پز

  • کد خبر: ۳۴۴۶۱۹
  • ۲۲ تير ۱۴۰۴ - ۱۴:۲۱
محققان دانشگاه IPB در اندونزی در پژوهشی دریافتند، خطر ابتلا به سرطان ریه در زنان با دود ناشی از روغن‌های پخت و پز افزایش چشمگیری می‌یابد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ محققان دانشگاه IPB در اندونزی در پژوهشی دریافتند، خطر ابتلا به سرطان ریه در زنان با دود ناشی از روغن‌های پخت و پز افزایش چشمگیری می‌یابد.

آنها با انجام یک مطالعه فراگیر در مورد روغن‌های مخصوص آشپزی، به نتایج قابل توجهی دست یافتند.

نتایج این تحقیق نشان داد که قرار گرفتن در معرض دود ناشی از روغن‌های پخت و پز به‌ویژه هنگام تفت‌دادن غذا بدون استفاده از هود یا دستگاه تهویه، به‌طور چشمگیری خطر ابتلا به سرطان ریه را در زنان افزایش می‌دهد.

این نتیجه از یک فراتحلیل شامل ۲۳ مطالعه علمی به‌دست آمده است که توسط دکتر دسدیانی، متخصص سلامت تنفسی از دانشگاه IPB اندونزی ارائه شد.

در این مطالعات، انواع مختلفی از روغن‌های خوراکی مورد بررسی قرار گرفت. نتیجه نشان داد که روغن کانولا (کلزا) نسبت به روغن کتان و روغن حیوانی نسبت به روغن‌های گیاهی، خطر بالاتری برای سرطان ریه دارند. نکته قابل توجه این است که مطالعات اپیدمیولوژیک در چند کشور آسیایی از جمله چین، تایوان و سنگاپور هم نتایج مشابهی را نشان می‌دهد: قرار گرفتن در معرض دود حاصل از روغن‌های داغ به‌ویژه در نبود تهویه مناسب، با افزایش خطر سرطان ریه در ارتباط مستقیم است.

منبع: ایسنا

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.