به گزارش شهرآرانیوز؛ حمیدرضا بوالحسنی اظهار کرد: کم یا زیاد بودن بیش از حد مهریه در هر ۲ صورت درست نیست و باید یک مهریه متعارف در نظر گرفته شود چراکه در بسیاری موارد مشاهده شده که مهریه زیاد به خودی خود باعث ایجاد دردسر در زندگی زوجین شده است.
وی افزود: گاهی زوجه احساس میکند، چون مهریه بالایی دارد باید بر مرد حاکمیت کند و همین امر باعث بروز ناسازگاری و اختلافات در زندگی و فروپاشی خانواده میشود و در طرف مقابل هم مهریه بسیار کم با مشکلاتی همراه است و گاهی مرد با تصور اینکه توانایی پرداخت مهریه زن را دارد فکر میکند هرلحظه میتواند او را طلاق دهد بنابراین در هر صورت باید مهریهای متناسب و متعارف که تضمین کننده زندگی و حقوق زوجین باشد در نظر گرفته شود.
معاون قضایی دادگستری لرستان تاکید کرد: آگاهی از جنبههای حقوقی مهریه کلید پیشگیری از بسیاری اختلافات است.
بوالحسنی درخصوص چیستی و ضرورت مهریه یادآور شد: اولین نکتهای که در رابطه با موضوع مهریه باید به آن توجه داشته باشیم این است که در عقد نکاح دائم ضرورتی برای تعیین مهریه نیست، اما در نکاح موقت وجود مهریه کی از شروط صحت عقد است بنابراین میتوان بدون در نظر گرفتن مهریه عقد نکاح دائم را ثبت کرد.
وی ادامه داد: در نگاه کلی هر مال یا چیزی که مالیت داشته باشد را میتوان به عنوان مهریه در نظر گرفت چراکه یک قرارداد مالی بین زوجین است و هیچ ارتباطی به عقد نکاح ندارد یعنی صحت یابی اعتباری مهریه خللی در عقد نکاح وارد نمیکند بنابراین مهریه میتواند عین، منفعت، حق، طلب، حرفه، شغل یا تعهد به آموختن حرفه یا شغلی باشد.
بوالحسنی در پاسخ به این سوال که آیا در قانون سقفی برای مهریه وجود دارد؟، بیان کرد: بر اساس ماده ۱۰۸۰ قانون مدنی میزان مهریه، سقف یا حداقل و حداکثر ندارد و منوط به توافق طرفین است، اما امروزه با توجه به قانون حمایت از خانواده برای حبس بابت عجز از پرداخت مهریه تعداد ۱۱۰ سکه در نظر گرفته شده است یعنی اگر شخصی توانایی پرداخت مهریه را نداشته باشد تا سقف ۱۱۰ سکه باید مجازات حبس را سپری کند، اما مازاد بر ۱۱۰ سکه اگر محکومیت مالی داشته باشد و از دادن آن امتناع کند مشمول مجازات حبس میشود.
معاون قضایی دادگستری لرستان در پاسخ به این سوال که چه اموالی از مرد قابل توقیف است؟، تصریح کرد: هر مالی که شخص داشته باشد با رعایت مستثنیات دین برای پرداخت مهریه زوجه توقیف میشود.
بوالحسنی گفت: بر اساس ماده ۲۴ قانون نحوه اجرای محکومیتهای مالی، منزل مسکونی، خط تلفن، ابزار و وسایل کار و رهن منزل استیجاری شامل مستثنیات دین است و نه تنها بابت مهریه بلکه بابت هیچ دینی قابل توقیف نیستند.
معاون قضایی دادگستری لرستان با اشاره به انواع مهریه، بیان کرد: مهریه ممکن است به صورت عندالاستطاعه یا عندالمطالبه باشد که در اکثر موارد به صورت عندالمطالبه در عقدنامه درج میشود.
منبع: ایرنا