کتابت یک نسخه قرآن کریم توسط ۷۵ هزار زن فارغ التحصیل برنامه سوادآموزی در مراکش نقش نهاد‌های مدنی کشور در کاهش مصرف سیگار توسط زنان و دختران جامعه ابتلاء به آلزایمر در زنان نسبت به مردان بیشتر است پاسخ رهبر معظم انقلاب به استفتائی درباره ایجاد محرمیت با شیردهی آگاهی از جنبه‌های حقوقی مهریه، کلید پیشگیری از بسیاری اختلافات آشنایی با نقش‌های حیاتی زنان در مدیریت بحران «فتح نو» با موضوع «زنان و جنگ» آغاز می‌شود | بازخوانی اندیشه‌ای در امتداد «فتح خون» برگزاری نمایشگاهی از آثار هنرمندان نوگرای زن در موزه هنر‌های معاصر تهران تیم ملی بسکتبال بانوان ایران از رسیدن به دیویژن A بازماند لزوم آشنایی و هم افزایی بانوان ادارات و مجموعه‌های دولتی و کمیسیون بانوان شورای شهر مشهد تمجید کنفدراسیون فوتبال آسیا از عملکرد درخشان تیم ملی فوتبال بانوان ایران افزایش میزان اضطراب و افسردگی مادر از عوارض چاقی در دوران بارداری بیمه زنان سرپرست خانوار ساکن شهر‌های زیر ۲۰ هزار نفر رایگان می‌شود اجرای طرح‌های گسترده بسیج خراسان رضوی در حوزه ترویج عفاف، حجاب و فرزندآوری ترویج فرهنگ «کمال گرایی» در تربیت فرزندان، دغدغه جدید والدین قبل فرزندآوری انتخاب سرمربی جدید تیم ملی بانوان تنیس روی میز ایران احکام شرعی| پاسخ رهبر معظم انقلاب به سئوالات شرعی پیرامون خواندن نماز قضای پدر و مادر توسط فرزندان
سرخط خبرها
کتابت یک نسخه قرآن کریم توسط ۷۵ هزار زن فارغ التحصیل برنامه سوادآموزی در مراکش

کتابت یک نسخه قرآن کریم توسط ۷۵ هزار زن فارغ التحصیل برنامه سوادآموزی در مراکش

  • کد خبر: ۳۴۶۴۸۰
  • ۳۰ تير ۱۴۰۴ - ۱۴:۱۶
مجتمع قرآن کریم شارجه امارات اعلام کرد که یک نسخه منحصر‌به‌فرد از قرآن کریم توسط بیش از ۷۵ هزار زن مراکشی کتابت شده است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ در صحنه‌ای بی‌سابقه که نشان‌دهنده ارتباط زنان مسلمان با قرآن کریم است، مجتمع قرآن کریم شارجه امارات اعلام کرد که یک نسخه منحصر‌به‌فرد از قرآن کریم توسط بیش از ۷۵ هزار زن مراکشی کتابت شده است. هر یک از آنها در این کتابت به عنوان بخشی از یک ابتکار غیرمتعارف وزارت اوقاف و امور اسلامی مراکش مشارکت داشتند.

در این ابتکار فارغ‌التحصیلان زن برنامه سوادآموزی در کتابت این نسخه مشارکت کردند.

فیصل السویدی، مدیر بخش‌های موزه‌ها، ارتباطات و بازاریابی شرکتی در مجتمع قرآن کریم شارجه اظهار کرد: این مجتمع گنجینه‌های نادری از قرآن‌ها و نسخه‌های خطی مربوط به قرن دوم و سوم هجری را در خود جای داده است و یک تجربه فرهنگی و معنوی منحصر‌به‌فرد را برای بازدیدکنندگان و محققان فراهم می‌کند و به تثبیت ارزش‌های قرآنی و تقویت هویت فرهنگی منطقه کمک می‌کند.

وی افزود: این قرآن محمدی، یکی از برجسته‌ترین دستاورد‌هایی است که تعامل این مجموعه با مؤسسات آموزشی و مهارتی را افزایش می‌دهد.

السویدی توضیح داد: این قرآن نادر که با نام «قرآن محمدی» شناخته می‌شود، طبق روایت ورش از نافع، با خط مراکشی استاندارد کتابت شده است. صفحات آن با نقوش گیاهی ظریف مراکشی تزئین شده است. طول آن ۳۲ سانتی‌متر و عرض آن ۲۴ سانتی‌متر است و در هر صفحه ۱۴ سطر دارد که به طور متوسط هشت کلمه در هر سطر است. این قرآن با جلد ابریشمی زرد و عنوان گلدوزی شده با گلدوزی دستی و نخ‌های برجسته، صحافی شده است.

یک تجربه جمعی

بیش از ۷۵ هزار زن در کتابت این قرآن شرکت کردند که هر کدام یک یا چند کلمه۷۷ هزار کلمه موجود در قرآن کریم را در یک تجربه جمعی بی‌نظیر نوشتند. نسخه نهایی در سال ۲۰۱۵ در اتریش چاپ و توسط بنیاد محمد ششم منتشر شد. یکی از این نسخه‌ها به عنوان ثمره تلاش‌های عمیق آموزشی و معنوی به محمد ششم، پادشاه مراکش، اهدا شد.

این قرآن اکنون در موزه آثار نادر قرآنی، یکی از هفت موزه مجتمع قرآن کریم شارجه، به نمایش گذاشته شده است. همچنین ۵۰۶ نسخه خطی نادر از قرون اولیه هجری تا دوران مدرن در این موزه نگهداری می‌شود. این آثار قرآنی نمایانگر دوره‌ها و پادشاهی‌های تاریخی در طول دوران اسلامی، از جمله نسخه‌های خطی قرآنی اموی و عباسی، نسخه‌های خطی قرآنی مملوکی و ایلخانی، نسخه‌های خطی قرآنی عثمانی و آسیایی هستند که گواهی بر عظمت میراث قرآنی و نقش حیاتی زنان در آن است.

منبع: شبستان

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.