کسب اولین برد تیم پدل دختران ایران در رقابت‌های FIP آذربایجان درخشش دختر تنیسور ایران در تور جهانی تنیس ترکیه شهیده زهرا حدادعادل، مادری را مقدم بر هر امری می‌دانست| جاری بودن زیست متواضعانه در زندگی شخصی درباره آخرین دیدار جمعی از بانوان ایران با رهبر شهید| مادر بودن، یک مسئولیت تمدنی است ملی‌پوش تنیس روی میز بانوان: کسب مدال در بازی‌های آسیایی بسیار دشوار است روایت دردناک زهرا مصباح، تنها بازمانده یک خانواده مشهدی از جنگ ۱۲ روزه‌| شبی که یک خانه ویران شد + تصاویر افزایش ۷۴ درصدی منابع بانکی برای تسهیلات ازدواج و فرزندآوری| ۶۰۰ هزار مادر، خودرو دریافت کرده‌اند رقبای خاتون بم در لیگ قهرمانان آسیا مشخص شدند بازیکن‌سازی برای آینده والیبال زنان؛ هدف تیم ملی نوجوانان دختر ایران است | چرا نتیجه بازی مرحله مقدماتی به ژاپن واگذار شد؟ تنها بازمانده خانواده شهدا اقدسی: زن مسلمان ایرانی، پرچمدار «الگوی سوم زن» در جهان است دستگیری عوامل انتشار فیلم یک زن با پوشش نامتعارف در یزد حجت‌الاسلام راجی: بانوان ستون حفظ وحدت و آرامش جامعه هستند وقتی برخی زنان در محیط کار به جای حمایت، مانع رشد هم می‌شوند | پدیده «زنبور ملکه» چه توضیحی دارد؟ کدام مهم است؛ پول بیشتر یا زندگی بهتر؟ درباره یکی از ملزومات خواب که در سلامت پوست و مو نقش مهمی دارد | یه بالشت رؤیایی سقوط یک پله‌ای دختر نابغه ایرانی در رنکینگ ماه جولای فدراسیون جهانی شطرنج حضور ۳ ملی‌پوش مشهدی در ترکیب نهایی تیم ملی والیبال‌نشسته زنان برای حضور در رقابت‌های قهرمانی جهان نقش دوم تخمدان پس از یائسگی کشف شد چرا امام رضا (ع) در نیشابور خانه یک پیرزن گمنام را به قصر بزرگان ترجیح دادند؟ | «بانو پسنده» کیست؟ تغذیه با شیر مادر خطر بیش‌فعالی کودک را کاهش می‌دهد
سرخط خبرها
روایتی متفاوت از حادثه شاهچراغ| مادری فدایی فرزندش می‌شود

روایتی متفاوت از حادثه شاهچراغ| مادری فدایی فرزندش می‌شود

  • کد خبر: ۳۶۸۲۵۱
  • ۰۴ آبان ۱۴۰۴ - ۲۱:۳۹
محمدجواد موحد کارگردان فیلم کوتاه «محافظ» در سالگرد حادثه تروریستی شاهچراغ درباره ویژگی‌های مضمونی این فیلم گفت و یادآور شد که تلاش کرده تصویری انسانی از شهدای این اتفاق روایت کند.

به گزارش شهرآرانیوز، محمدجواد موحد کارگردان فیلم کوتاه «محافظ» در سالگرد حادثه تروریستی شاهچراغ درباره ایده شکل‌گیری این اثر گفت: ایده کار ما بعد از آن ایامی که کشور درگیر اتفاقات متعددی بود شکل گرفت. وقتی حادثه حرم شاهچراغ رخ داد، با تیمی از بچه‌های باشگاه فیلم سوره دورهم جمع شدیم و تصمیم گرفتیم برای شهدای مظلوم آن حادثه کاری انجام دهیم. این بچه‌ها و کسانی که آنجا شهید شدند، در جریان یک دعوای سیاسی آن روز‌های کشور، به نوعی گم می‌شدند و ما احساس کردیم باید صدای آنها را از زاویه انسانی و انسانیت‌شان بازتاب دهیم.

وی ادامه داد: قصه ما بر ۲ زاویه تمرکز داشت؛ نگاه یک کودک که نمی‌داند چه اتفاقی در اطرافش در حال رخ دادن است و نگاه مادری که تمام تلاشش را می‌کند تا از کودکش در آن شرایط وحشتناک محافظت کند و حداقل کمی ترس را از او دور کند.

موحد درباره چالش‌های اجرای نقش کودک توضیح داد: مهم‌ترین چالش ما این بود که آیا می‌توانیم ترس موقعیت را به کودک منتقل کنیم یا خیر؛ بنابراین ترس واقعی کودک را تبدیل به یک ترس کودکانه کردیم، ترسی که شاید یک بچه از دزدیدن یک اسباب‌بازی یا اتفاقات مشابه در ذهنش تصور می‌کند. ترس واقعی که باید به مخاطب منتقل می‌شد، از طریق مادر رخ می‌داد و تلاش مادر برای محافظت از فرزندش، این انتقال ترس را ممکن می‌کرد. تفاوت مدل ترسیدن کودک و مادر کمک کرد تا ما بتوانیم واقعیت حادثه را در حدی که لازم بود به تصویر بکشیم.

وی درباره صحنه حفاظت مادر از فرزندش گفت: ما با چند خانواده‌ای که در آن حادثه حضور داشتند، ملاقات کردیم و قصه‌های واقعی آنها را شنیدیم. این‌گونه نبود که داستان را صرفاً تخیل کنیم، هرچند تخیل در این نوع روایت‌ها ایرادی ندارد. یکی از پدرانی که در آن حادثه از فرزند خود محافظت کرده بود، الگوی ما شد و ما آن نقش را به مادر تغییر دادیم. درواقع هدف ما این بود که روایت داستانی فاصله زیادی با واقعیت حادثه نداشته باشد.

موحد در پایان درباره تاثیر جشنواره عمار بر مسیر کاری‌اش توضیح داد: واقعیت این است که موفقیت فیلم در جشنواره و دریافت لوح افتخار تأثیر مستقیمی بر مسیر کاری ما نداشت، زیرا قبل از این پروژه هم در سینما فعالیت داشته‌ایم و فیلم سینمایی ساخته بودیم. جشنواره عمار به طور کلی در مسیر سینمای متعهد و جبهه فرهنگی انقلاب تأثیرگذار بوده است. این پروژه خاص شاید در مسیر حرفه‌ای ما به آن اندازه اثر نداشته باشد، اما قطعاً اهمیت فرهنگی و انسانی آن قابل توجه است.

فیلم کوتاه «محافظ» به کارگردانی محمدجواد موحد که در سیزدهمین جشنواره مردمی عمار لوح افتخار بهترین فیلم داستانی کوتاه را کسب کرده است، به بازنمایی حادثه حمله تروریستی حمله به حرم شاهچراغ می‌پردازد. داستان حول کودکی می‌چرخد که همراه مادرش به زیارت حرم شاهچراغ آمده و با اسلحه پلاستیکی تلاش می‌کند از مادر خود محافظت کند. حمله تروریستی، لحظه‌ای هولناک را رقم می‌زند و مادر در تلاش برای حفاظت از فرزندش، جان خود را فدای او می‌کند.

منبع: مهر

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.