«حضور زینبی بانوان و دختران ایرانی» در پیام رهبر انقلاب طرز پخت فسنجان گیلانی با طعم متفاوت شمالی سکانس اول VAR در هفته چهارم لیگ برتر فوتبال زنان | استقلال مقابل سپاهان در یک بازی زیبا کامبک زد خانه‌داری | روش نگهداری خرمالوی رسیده با خرمالوی نارس یکسان نیست راهکار‌های تقویت سلامت روان زنان کدامند؟ | ضرورت حمایت از بانوان در محیط خانواده بانوی ایرانی در جمع سه نامزد بهترین مربی زن آسیا قرار گرفت اینفوگرافی | فواید خوردن کدو حلوایی برای زنان فوت و فن آشپزی | چرا گاهی خورش کرفس تلخ می‌شود؟ کاپیتان تیم ملی والیبال نشسته بانوان ایران: برای کسب مدال طلا به ناگویا آمده‌ایم هفته چهارم لیگ برتر فوتبال زنان | کرمان در انتظار یک دربی جذاب است ویدئو | مادرانه | روایتی از دلتنگی مادران شهدا | شهید حسین نصرتی محمودآبادی ویژگی‌های رفتاری کودکان سخت را بشناسید | معرفی چند راهکار برای والدین آشپزی | سوپ اسفناج و عدس را در شب‌های سرد پاییز و زمستان درست کنید + طرز تهیه زنان روستایی حدود ۴۰ درصد نیروی کار کشاورزی جهان را تشکیل می‌دهند | نگاهی به چالش‌های زنان در کشاورزی و دامداری با این آموزه‌های دینی خانواده‌تان را از ناامیدی دور کنید حضرت زینب (س) در جبهه مقاومت، رویاروی طاغوت بررسی ابعاد شخصیت بی‌نظیر زینب کبری (س) در نگاه رهبر شهید انقلاب اسلامی ویژه‌برنامه «سفیدپوشان سبز قامت» به مناسبت میلاد حضرت زینب (س) در حرم مطهر رضوی برگزار می‌شود (پنجشنبه ۲۳ مهر ۱۴۰۵) فاصله میان هزینه‌ها و حمایت از باشگاه‌ها در فوتسال زنان ایران چقدر است؟
سرخط خبرها
«سیمین‌دخت وحیدی» بانویی که شعر انقلاب را به نسل بعد سپرد| «خاتون شعر جبهه» که بود؟

«سیمین‌دخت وحیدی» بانویی که شعر انقلاب را به نسل بعد سپرد| «خاتون شعر جبهه» که بود؟

  • کد خبر: ۴۲۶۷۰۱
  • ۰۹ تير ۱۴۰۵ - ۲۳:۰۱
درگذشت سیمین‌دخت وحیدی، از پیشگامان شعر انقلاب اسلامی، بار دیگر نام شاعری را بر سر زبان‌ها انداخت که علاوه بر سرودن شعر، در شکل‌گیری جریان شعر انقلاب و تربیت نسل تازه شاعران نیز نقشی مؤثر داشت؛ موضوعی که شاعران و نویسندگان در مراسم تشییع او بر آن تأکید کردند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ شاعران و نویسندگان حاضر در مراسم تشییع سیمین‌دخت وحیدی، شاعر، از او به عنوان یکی از پایه‌گذاران شعر بانوان انقلاب، شاعری متعهد و معلم نسل‌های بعدی یاد کردند؛ شاعری که از پیش از انقلاب فعالیت ادبی خود را آغاز کرد و تا سال‌های پایانی عمر، حضوری مؤثر در فضای شعر انقلاب داشت.

جواد محقق که از نخستین سال‌های پس از انقلاب با مرحومه وحیدی در جلسات شعر حوزه هنری همراه بود، سابقه آشنایی خود با او را به سال‌های پیش از انقلاب نسبت داد و گفت: زندگی‌نامه و شعر‌های ایشان را پیش از انقلاب خوانده بودم، اما آشنایی نزدیک ما به سال‌های بعد از انقلاب و جلسات شعر حوزه هنری بازمی‌گردد.

او با اشاره به جایگاه ویژه مرحومه وحیدی در میان بانوان شاعر انقلاب افزود: ایشان سومین بانویی بودند که به جمع شاعران جلسات شعر حوزه پیوستند؛ پیش از ایشان سپیده کاشانی و طاهره صفارزاده حضور داشتند و بعد‌ها بانوان شاعر دیگری نیز به این جمع اضافه شدند.

محقق، تحول زبان شعری وحیدی را از ویژگی‌های مهم او دانست و گفت: در سال‌های حضور در حوزه هنری، زبان شعری ایشان شکفتگی بیشتری پیدا کرد و آثاری درخشان درباره انقلاب، شهدا، شخصیت‌ها و حوادث آن دوران سرود که سال‌ها بر زبان علاقه‌مندان جاری بود.

وی ادامه داد: عمده آثار ایشان در قالب غزل و شعر کلاسیک بود و زبانشان، زبانی بسیار پخته و استوار به شمار می‌رفت.

میلاد عرفان‌پور نیز سیمین‌دخت وحیدی را از چهره‌های پیشرو شعر انقلاب اسلامی دانست و گفت: زنده‌یاد سیمین‌دخت وحیدی به نوعی یکی از پیشروان جدی شعر انقلاب اسلامی و به‌ویژه در میان بانوان شاعر انقلاب اسلامی بودند.

او افزود: ایشان از پیش از انقلاب، فعالیت متعهدانه و مبارزاتی خود را آغاز کردند و این مسیر پس از انقلاب نیز ادامه یافت. در این سال‌ها هم آثار بسیاری منتشر کردند و هم منشأ اثر در تربیت شاعران جوان‌تر بودند.

عرفان‌پور با تأکید بر جایگاه ادبی این شاعر اظهار کرد: تسلط بر ادبیات فارسی، شعر کهن و شعر روزگار ما، در کنار استقامتی که در این مسیر داشتند، باعث شده بود هم در شعر و هم در منش و رفتار، سرمشق شاعران جوان‌تر باشند.

در کنار این روایت‌ها، محمدرضا سنگری نیز بر حضور میدانی مرحومه وحیدی در سال‌های دفاع مقدس تأکید کرد و او را «خاتون شعر جبهه» خواند. به گفته او، کمتر شاعری به اندازه سیمین‌دخت وحیدی در جبهه‌های جنگ حضور داشت و برای رزمندگان شعر خواند.

عبدالرحیم سعیدی‌راد نیز با اشاره به نقش این شاعر در تربیت نسل جدید، گفت مرحومه وحیدی همواره از شاعران جوان، به‌ویژه بانوان، حمایت می‌کرد و حتی در دیدار‌های شاعران با رهبر انقلاب، فرصت شعرخوانی خود را در اختیار شاعران جوان قرار می‌داد تا آنان بیشتر دیده شوند.

منبع: فارس

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.