استقبال نزدیک به ۴۰۰ نوجوان دختر و پسر از برگزاری یک رویداد رسانه‌ای | خبرنگاری، حرفه‌ای سخت و شیرین است لایحه ارتقای امنیت زنان در انتظار قانون‌گذار مدال طلای مسابقات جهانی پاراتیروکمان سهم بانوی ایرانی شد سرمربی تیم فوتبال زنان فولاد خوزستان مشخص شد رونمایی از ۲ کتاب «شهبانوی نیکوکار» و «خاتون سلطان نشان» | نقش ۳ زن در بزنگاه‌های تاریخ ایران بررسی شد دست‌های همیشه مرهم | درباره بتول خورشاهی مربیان ملی فوتبال و فوتسال زنان همچنان روی نیمکت باشگاه‌ها | ابهام‌های بسیاری در نحوه اجرای مقررات ایجاد شده است اینفوگرافی | راه‌های از پوشک گرفتن کودک بدهی‌های مراسم عقد وعده‌های فریبنده پیش از  ازدواج، شاکله زندگی مشترک را  ازهم می‌پاشاند | معرفی راهکار‌های اثرگذار ۷ سال میان قتل و قصاص | سامره علی‌نژاد، مادر داغ‌دیده‌ای که طناب دار را از گردن قاتل فرزندش باز کرد​ شناسایی ۱۱۳ کودک بازمانده از تحصیل در میان فرزندان زنان سرپرست خانوار درخشش کاراته کای نونهال مشهدی در یک رقابت بین المللی هل؛ یکی از گران‌ترین ادویه‌های جهان | داروی معطر و پُرکاربردی که فواید بسیاری دارد نگاهی به حکم شرعی عمل‌های زیبایی لحظه‌های ناب توسل و معنویت برای بانوان در حرم مطهر رضوی | ویژه‌برنامه «دعای نصر» در رواق حضرت نجمه خاتون (س) برگزار می‌شود (۱۷ شهریور ۱۴۰۵) بی‌حجابی؛ آسیبی که از خیابان تا حریم زناشویی را می‌سوزاند رقابت ۸ تیم در بیست و دومین دوره لیگ برتر هندبال بانوان طرز تهیه کیک آلبالو در خانه + فیلم
سرخط خبرها
مادران بخوانند| راهکار‌های مسالمت‌آمیز برای بلند کردن کودکان از پای تلویزیون

مادران بخوانند| راهکار‌های مسالمت‌آمیز برای بلند کردن کودکان از پای تلویزیون

  • کد خبر: ۴۲۷۶۵۲
  • ۱۳ تير ۱۴۰۵ - ۲۲:۰۸
این روز‌ها تلویزیون برای خیلی از مادر‌ها شبیه یک ناجی فوری است، مشکل، اما از جایی شروع می‌شود که این چند دقیقه کم‌کم به بخش اصلی روز کودک تبدیل می‌شود.

به گزارش شهرآرانیوز؛ این روز‌ها تلویزیون برای خیلی از مادر‌ها شبیه یک ناجی فوری است؛ وقتی باید غذا درست کنی، خانه را جمع‌وجور کنی یا فقط چند دقیقه بنشینی و نفسی تازه کنی، روشن کردن تلویزیون ساده‌ترین راه به نظر می‌رسد. کودک هم آرام می‌نشیند، محو رنگ‌ها و صدا‌ها می‌شود و برای مدتی آرام می‌گیرد. مشکل، اما از جایی شروع می‌شود که این چند دقیقه کم‌کم به بخش اصلی روز کودک تبدیل می‌شود.

واقعیت این است که بچه‌های کوچک، مخصوصاً آنهایی که هنوز مدرسه نمی‌روند، خیلی زود به تلویزیون وابسته می‌شوند و برایشان به مهم‌ترین سرگرمی روزانه تبدیل می‌شود. اما مشکل اینجاست که این سرگرمی دلچسب فرصت تجربه‌های مهم‌تر را از او می‌گیرد تجربه‌هایی مثل بازی کردن، کشف کردن، خراب کردن و دوباره ساختن، همان چیز‌هایی که برای رشد او لازم است.

راهکار‌ها کدامند؟

اولین راه برای کنترل تلویزیون، این است که اجازه ندهیم به عادت دائمی خانه تبدیل شود. اگر تلویزیون از صبح روشن باشد، حتی وقتی کسی واقعاً نگاهش نمی‌کند، کودک ناخودآگاه یاد می‌گیرد که هر زمان حوصله‌اش سر رفت باید سراغ صفحه نمایش برود. بهتر است تلویزیون زمان مشخصی داشته باشد؛ مثلاً بعد از ناهار یا عصرها، برای مدت محدود. وقتی کودک بداند تلویزیون بخشی از برنامه روز است، نه چیزی که هر لحظه در اختیارش باشد، وابستگی‌اش هم کمتر می‌شود.

نکته دوم که خیلی از مادر‌ها از آن غافل می‌شوند این است که نمی‌شود فقط تلویزیون را خاموش کرد و انتظار داشت کودک خودش راه دیگری برای سرگرمی پیدا کند. کودک خردسال هنوز مثل بزرگ‌تر‌ها بلد نیست با بی‌حوصلگی کنار بیاید. اگر جایگزین جذابی وجود نداشته باشد، طبیعی است که دوباره سراغ تلویزیون برود. لازم هم نیست سرگرمی‌های عجیب و پرهزینه فراهم کنید؛ گاهی چند مداد رنگی، خمیر بازی، لگو، قصه گفتن یا حتی بازی با ظرف‌های پلاستیکی آشپزخانه بیشتر از آن چیزی که فکر می‌کنیم کودک را درگیر می‌کند. مهم این است که کودک احساس نکند چیزی از او گرفته شده؛ بلکه حس کند چیز جذاب دیگری انتظارش را می‌کشد.

اما شاید سخت‌ترین بخش ماجرا لحظه خاموش کردن تلویزیون باشد؛ همان لحظه‌ای که ناگهان گریه شروع می‌شود، اخم‌ها در هم می‌رود و اعتراض‌ها بالا می‌گیرد. این واکنش کاملاً طبیعی است. کودک در دنیای کارتون غرق شده و قطع ناگهانی آن برایش خوشایند نیست. برای همین، بهتر است پایان تماشا ناگهانی نباشد. چند دقیقه قبل به او خبر بدهید: «پنج دقیقه دیگه کارتون تموم میشه.» همین هشدار ساده کمک می‌کند ذهن کودک برای پایان آماده شود. حتی استفاده از تایمر هم می‌تواند مؤثر باشد، چون کودک به جای اینکه خاموش شدن را تصمیم ناگهانی مادر بداند، آن را بخشی از قانون می‌بیند.

منبع: فارس

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.