برنامه‌های امروز حرم مطهر رضوی ویژه بانوان (۱۶ شهریور ۱۴۰۵) عقد ما با ۱۵۰ هزار تومان کمک بیش از ۱۷.۵ میلیارد تومانی خانم دکتر نیکوکار به درمان بیماران دیالیزی برگزاری همایش «پایه دوچرخه سواری» با حضور ۳۵۰ نفر از بانوان منطقه ۶ مشهد فرشته کریمی به پرسپولیس پیوست آغاز مسابقات قهرمانی آزاد تنیس روی میز زنان کشور از امروز (۱۵ شهریور ۱۴۰۵) زوج‌درمانی، «ایستگاه آخر» نیست! | معرفی نشانه‌های در خطر بودن سیستم زندگی مشترک خانه‌داری | سبزیجات زیرزمینی را حتما در آب سرد بپزید مهریه؛ نشان تعهد و محبت یا بهای رهایی؟ دوره پیش‌یائسگی می‌تواند سال‌ها پیش از یائسگی آغاز شود برنامه‌های حرم مطهر رضوی برای بانوان | از ویژه‌برنامه‌های رواق حضرت نجمه خاتون (س) تا نشست «نقش همسران در آرامش خانه» (۱۵ شهریورماه) آیا تیم خاتون بم به مرحله یک چهارم لیگ قهرمانان زنان آسیا می‌رسد؟ کاهش ۱۰ ساله سن شیوع سرطان پستان در کشور نسبت به میانگین جهانی منطق دینی مهریه چه می‌گوید؟ | وقتی هدیه، ابزار رقابت می‌شود قضاوت ۲ بانوی داور ایرانی در مسابقات فوتبال بازی‌های آسیایی ژاپن حضرت معصومه (س)؛ الگوی جامع زن مسلمان | هجرتی تاریخی که با ولایت پیوند داشت ازدواج موفق، یک مسابقه برای پیدا کردن کامل‌ترین آدم نیست | بررسی معیار‌های درست انتخاب همسر انجام پژوهشی درباره یائسگی و سلامت زنان توسط محققان ایرانی | نظام سلامت به سمت رویکردی پیشگیرانه و منسجم حرکت کند در نکوهش یک زندگی چهارقسطه فعالیت ۸۹ هزار زن در تعاونی‌های کشور | مشارکت ۱۴ درصدی زنان در اقتصاد، هدررفت نیروی انسانی است
سرخط خبرها
ایجاد اشتغال برای ۸ بانوی سرپرست خانوار با پخت غذای خانگی

ایجاد اشتغال برای ۸ بانوی سرپرست خانوار با پخت غذای خانگی

  • کد خبر: ۱۸۲۲۴۳
  • ۲۷ دی ۱۴۰۱ - ۱۶:۴۳
کانون فرهنگی-کارآفرینی «سندس» با پخت غذای خانگی توانسته برای ۸ زن سرپرست خانوار کارآفرینی داشته باشد.
مریم دهقان
خبرنگار مریم دهقان

به گزارش شهرآرانیوز، یک آشپزخانه نسبتا کوچک در خیابان امام‌رضا(ع) که هشت بانوی سرپرست خانوار با همت سوسن مددی چراغ آن را روشن کرده‌اند یک سالی است راه‌اندازی شده است.

حتی اوایل کار، راننده هم خانم بود که به دلیل مشکلاتی که در بازار برای زنان وجود دارد، نتوانست ادامه بدهد و حالا کار خرید و ارسال غذا را یک راننده آقا برای این مجموعه انجام می‌دهد. هرچند ظاهرش فروش غذای خانگی است، همه ماجرا این نیست و اگر قیمت غذاهایش را با ساده‌ترین رستوران و فست‌فود مقایسه کنید، ممکن است دلتان بخواهد یک بار هم شده غذا‌هایی را که خانم‌های باتجربه می‌پزند نوش جان کنید.

دلیل این همه ارزانی به قول مدیر کانون فرهنگی-کارآفرینی «سندس» نگاه تربیتی به موضوع است، نه اقتصادی و سودآوری به نفع خود. سوسن مددی مدیر این مجموعه است و با اینکه حدود سی سال دارد، پختگی کلام و نگاهش بیش از آن نشان می‌دهد.


تولدی برای کارآفرینی

سوسن مددی از جمله بانوان دغدغه‌مند در عرصه فرهنگ و تربیت دختران و نسل آینده است. متولد ۱۳۷۰ است، اما چهره و کلام و نگاهش به مسائل، به‌ویژه در حوزه کارآفرینی، بیش از این‌ها نشان می‌دهد.

او با وجود سه فرزندکوچک سه، پنج و ده‌ساله سال‌هاست در حوزه فرهنگ فعالیت می‌کند و مجموعه فرهنگی ولایت را راه‌اندازی می‌کند و این کانون می‌شود بستر فعالیت‌های فرهنگی این بانو و از دل آن، کانون فرهنگی-کارآفرینی سندس متولد می‌شود.

مددی تأکید می‌کند: در همه این مدت سعی کردم تعادلی بین زندگی شخصی و کاری ایجاد کنم تا هم از فرزندانم غافل نشوم هم کار‌ها به‌خوبی پیش برود. همسرم در تمام مسیر کمکم کرده است و خط مشی این مجموعه را با نظارت او پیش می‌برم. از طرفی، با تقسیم کار و مدیریت داخلی، بخشی از کار‌ها را واگذار کردم تا وقت بیشتری برای رسیدگی به امور داشته باشم.

تربیت دخترانی شایسته در پوشش لباس بهشتی

سوسن مددی معتقد است خانواده‌مداری باید در کار دیده شود؛ بنابراین صحبتش را این‌گونه آغاز می‌کند: همسر من بنیادی به نام «ولایت» دارد که زیرمجموعه آن، کار‌های فرهنگی و تربیتی انجام می‌دادیم و انجام می‌دهیم، هم برای پسران هم دختران. این موضوع به پیش از راه‌اندازی بخش غذای خانگی برمی‌گردد.

ابتدا قصد داشتیم مجموعه‌ای همه‌جانبه برای بانوان ایجاد کنیم. از این رو، مجموعه‌ای فرهنگی راه‌اندازی کردیم به نام «سندس» که در قرآن به عنوان پارچه‌ای نازک از جنس ابریشم و بسیار گران‌بها برای زنان بهشتی معنا شده است که سرآمد اخلاق و رفتار انسانی و الهی هستند.

هدف ما در این کانون، تربیت دخترانی است با تفکر انقلابی که شایسته پوشیدن چنین لباسی در معنا از جهت ارزشمندی وجود انسانی و اخلاق باشند. سودآوری و صرف فعالیت اقتصادی هدف ما نیست.


سندس چهار محور زنانه دارد

در سندس، چهار محور را برای زنان و دختران در نظر گرفته‌اند. یکی از طرح‌های آن‌ها جلوگیری از سقط جنین و ارتباط عاطفی با مادران باردار است. به‌ویژه برای مادران بارداری که توان مالی خوبی ندارند شرایط ویژه فراهم شده است. «برای آن‌ها بسته‌های مخصوص مادر باردار در نظر گرفته‌ایم شامل مغزها، ماهی و خوراک‌های تقویتی.

متأسفانه به دلیل نبود نیرو هنوز به آنچه می‌خواستیم نرسیده‌ایم، اما با مجموعه «نفس» که ویژه مادران باردار است ارتباط گرفتیم و گاهی برنامه‌های فرهنگی برایشان اجرا می‌کنیم.» یکی دیگر از بخش‌های سندس اجرای برنامه‌های فرهنگی-تفریحی برای دختران نوجوان مثل برگزاری همایش، اردو، مسابقات کتاب‌خوانی، تفریحات یک‌روزه و چندساعته در مراکز تفریحی شهر است.

می‌گوید: بخشی داریم به نام «بانوی زائر» که با توجه به ارتباطی که با حسینیه نخودبریز‌ها داریم توانسته‌ایم برای دختران، زنان و کاروان‌های بانوان، اسکان ارزان فراهم کنیم. طی چند روزی که گروه‌های زائر در این حسینیه مستقر هستند برنامه‌های فرهنگی، اتاق مشاوره و اجرای مراسم مذهبی برایشان برگزار می‌کنیم.

در نهایت، بخش پخت غذای خانگی که ویژه زنان سرپرست خانوار است و همه کسانی که در این بخش فعالیت دارند جزو این دسته هستند. مددی می‌گوید: حتی اوایل کار، برای انجام خرید مواد اولیه و ارسال سفارش مشتری‌ها، راننده خانم داشتیم، اما به دلایل مشکلاتی که برای بانوان وجود دارد نتوانست ادامه بدهد و مجبور شدیم راننده آقا استخدام کنیم.

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.