برگزاری اولین اردوی ارزیابی تیم ملی تنیس دختران کمتر از ۱۶ سال کشور تهیه و تدارک افطاری، فرصتی برای با هم بودن والدین و فرزندان| سبزی خوردن، یادآور باغچه‌های مادربزرگ‌هاست ورود فرزندان زنان سرپرست خانوار به مدارس تیزهوشان در تهران سرعت می‌گیرد بهره‌برداری از نخستین مرکز نوآوری صنایع دستی و خلاق بانوان در اصفهان| مکانی که هنر و اقتصاد را بهم پیوند می‌دهد آیا می‌توان تولد زودرس را پیش‌بینی کرد؟ بازنگری قانون مهریه در مجلس در مسیر نهایی شدن| نهاد خانواده با حمایت‌های قانونی، تقویت می‌شود پخش برنامه «دختر ایران» از رادیو صبا| زنان تأثیرگذار و موفق در عرصه‌های مختلف معرفی می‌شوند خانه داری| با اشتباهات بسیار خطرناک در خانه تکانی بیشتر آشنا شویم برد صدرنشین‌های جدول در هفته یازدهم لیگ برتر هندبال بانوان آخرین سهمیه پلی‌آف والیبال زنان به کدام تیم می‌رسد؟ آزادی ۱۱۰ مادر زندانی جرایم غیرعمد در مرحله جدید طرح «نذر امام» آغاز مرحله جدید اردوی انتخابی تیم ملی فوتسال بانوان از امروز (۳۰ بهمن ماه ۱۴۰۴) دل تنگ آن سحر‌های دور تحلیلی بر تعیین سقف ۳۷۰ هزار میلیارد تومانی وام‌های ازدواج و فرزندآوری| آیا روند پرداخت به متقاضیان، سرعت می‌گیرد؟ چگونه والدین می‌توانند از کودکان در برابر فضای مجازی محافظت کنند؟ آشنایی با راهکار‌هایی برای صرفه‌جویی و مصرف بهینه آب به ویژه در ایام خانه‌تکانی کاهش اضطراب و افسردگی با کتاب‌درمانی هفته هجدهم لیگ‌برتر فوتسال زنان فردا برگزار می‌شود| مشهدی‌ها در مسیر کرمان روایت زنانه از زندگی گروهی از مردم کرانه باختری در کتاب «گلدا اینجا خوابیده»
سرخط خبرها
چند نماینده زن به مجلس دوازدهم راه یافتند؟ | کاهش ۳۵ درصدی نمایندگان زن

چند نماینده زن به مجلس دوازدهم راه یافتند؟ | کاهش ۳۵ درصدی نمایندگان زن

  • کد خبر: ۲۱۵۳۷۴
  • ۱۴ اسفند ۱۴۰۲ - ۱۴:۴۶
دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی جمعه گذشته، ۱۱ اسفند ۱۴۰۲ برگزار و نتایج این انتخابات مشخص شد. با این حال برخی از حوزه‌های انتخاباتی به مرحله دوم رای دادن کشیده شدند.

به گزارش شهرآرانیوز، با پایان انتخابات دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی و ششمین دوره مجلس خبرگان رهبری، شمارش صندوق‌های شهری و روستایی ۳۱ استان و ۲۰۸ حوزه انتخابیه و ۵۹ هزار شعبه آغاز شد.

بر این اساس، ۲۳۱ نفر در مرحله نخست انتخابات، منتخب مردم شدند و انتخابات ۲۰ حوزه نیز برای تعیین ۲۹ نماینده دیگر به دور دوم کشیده شد. به این ترتیب، تکلیف ۲۶۰ کرسی از ۲۹۰ کرسی مجلس شورای اسلامی در این مرحله مشخص شده است.
در نخستین دوره برگزاری انتخابات مجلس شورای اسلامی ۱۱ کاندید زن به مجلس دوازدهم راه یافتند. این نامزد‌ها زهرا خدادادی از حوزه انتخابیه ملکان و لیلان آذربایجان شرقی، مریم عبداللهی از حوزه انتخابیه میانه آذربایجان شرقی، شهین جهانگیری از حوزه انتخابیه ارومیه آذربایجان غربی، زهرا سعیدی مبارکه از حوزه انتخابیه مبارکه استان اصفهان، الهام آزاد از حوزه انتخابیه نایین و خور و بیابانک استان اصفهان، سارا فلاحی از حوزه انتخابیه ایلام، ایوان، چرداول، مهران، ملکشاهی، سیروان، هلیلان و چوار استان ایلام، فاطمه محمدبیگی از حوزه انتخابیه قزوین، آبیک و البرز استان قزوین، فاطمه مقصودی از حوزه انتخابیه بروجرد لرستان، عالیه زمانی کیاسری از حوزه انتخابیه ساری و میان دورود استان مازندران، فاطمه جراره از حوزه انتخابیه بندرعباس، قشم، ابوموسی، حاجی آباد و خمیر استان هرمزگان و بهشید برخوردار از اقلیت‌های دینی استان تهران به کرسی مجلس دوازدهم رسیدند.

در حوزه تهران، ری، شمیرانات، اسلامهشر و پردیس تکلیف ۱۴ نامزد انتخاباتی مشخص شده که نام هیچ یک از نامزد‌های زن دیده نمی‌شود. این حوزه انتخابیه به دور دوم کشیده شده که در بین ۳۲ نماینده مرحله دوم، اسامی ۷ کاندید زن دیده می‌شود.

در استان خراسان رضوی هیچ نامزد انتخاباتی زن در دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی موفق به کسب آرای کافی نشد و به مجلس بعد راه نیافت.

حوزه انتخابیه مشهد و کلات نیز به دور دوم کشیده شد که نه تنها در بین نامزد‌های انتخاب شده دور اول انتخابات هیچ کاندید زنی انتخاب نشد، بلکه در بین ۴ کاندید راه یافته به دور دوم نیز نامزد زن وجود ندارد.

در ۱۱ دوره مجلس شورای اسلامی، ۷۸ زن موفق به کسب ۱۱۱ کرسی در دوره‌های مختلف شده‌اند. برخی از این نمایندگان در دوره‌های بعدی نیز توانستند به مجلس راه یابند. در مجلس کنونی ۱۷ زن از ۱۳ حوزه انتخابیه حضور دارند.

با وجود ۱۱ کاندید زن راه یافته به دوازدهمین دوره مجلس براساس دور اول انتخابات، شاهد کاهش ۳۵ درصدی نمایندگان زن در مجلس آینده خواهیم بود.

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.