ناهنجاری‌های ژنتیکی جنین، علت بیشتر سقط‌های خودبه‌خودی تعداد بانوان زائر از مردان در حج سال ۱۴۰۵ بیشتر است افزایش وزن در دوران بارداری باید تدریجی باشد| ضرورت توجه به میزان غذا و انرژی دریافتی تهران، استانی با باروری بسیار پایین در کشور| مسئله جمعیت در ایران به یک چالش فرهنگی تبدیل شده است سمنان، میزبان نخستین اردوی استعداد‌های برتر هندبال دختران زیر ۱۶ سال کشور| ۷۷ بازیکن منتخب حضور دارند آشنایی با پیامد‌های استفاده از رژیم‌های فانتزی| در هرم کاهش وزن، دریافت پروتئین ضروری است جذب دختران ۱۲ تا ۱۸ ساله به باشگاه «دختیژن» بنیاد کرامت رضوی تکلیف مشخص شد| اعلام اسامی تیم‌های راه یافته به مرحله نیمه‌نهایی لیگ برتر بسکتبال بانوان خانه داری| مصرف سبزیجات تازه بهتر است یا منجمد؟ نایب رئیس فدراسیون فوتبال در جمع ملی‌پوشان: هدف ما فقط کسب نتیجه نیست، با تمام انرژی بازی کنید تیم فوتبال زنان تراکتور به صدر جدول لیگ دسته دو رسید| صعود تقریباً قطعی به لیگ دسته یک فوتبال اهمیت بررسی ناسازگاری گروه خونی مادر و جنین | تأمین بموقع خون‌های کمیاب، چه اثری در زنده‌ماندن جنین دارد؟ ثبت رکورد ۵۸۸ توسط هانیه رستمیان در لیگ برتر تیراندازی ضرورت کنترل افزایش وزن در دوران بارداری| برخی مواد غذایی باید با احتیاط جدی مصرف شوند آغاز مرحله نخست اردوی آماده سازی تیم ملی نوجوانان از امروز (دوشنبه ۲۷ بهمن ماه ۱۴۰۴) انجام بیش از ۸۰ درصد سقط‌های غیرقانونی در خارج از مراکز درمانی| حدود ۱۰ تا ۱۲ هزار سقط خودبه‌خودی است مشارکت سیاسی بانوان در انتخابات، فرصتی مهم برای نقش‌آفرینی آن‌ها در توسعه اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی سهم ۴۷ درصدی بانوان در تولید صنایع‌دستی خراسان رضوی ازدواج دانشجویی، الگویی موفق از ازدواج آگاهانه پرداخت بیش از ۵ هزار میلیارد ریال وام ازدواج به متقاضیان در خراسان جنوبی
سرخط خبرها
افزایش خطر نازایی در زنان با مصرف قلیان

افزایش خطر نازایی در زنان با مصرف قلیان

  • کد خبر: ۲۱۵۸۰۶
  • ۱۶ اسفند ۱۴۰۲ - ۱۵:۰۴
فوق‌تخصص بیماری‌های ریوی گفت: در حال حاضر متأسفانه شاهد مصرف بیش از حد قلیان در بانوان هستیم و این موضوع احتمال نازایی، سقط‌جنین، تولد نوزادان نارس و کم‌وزن را در زنان افزایش می‌دهد.

به گزارش شهرآرانیوز، محمدرضا زاهد پورانارکی، فوق‌تخصص بیماری‌های ریوی اظهار کرد: مصرف دخانیات آسیب‌های جبران‌ناپذیری به بدن وارد می‌کند. دود سیگار و قلیان بر عملکرد ریه تأثیر می‌گذارد و به‌علت استنشاق سطح بالای مونوکسیدکربن، این افراد در معرض خطر ابتلا به مشکلات تنفسی و ریوی قرار دارند.

وی افزود: در حال حاضر متأسفانه شاهد مصرف بیش از حد قلیان در زنان هستیم. پژوهش‌ها نشان می‌دهد بانوان بیشتر از آقایان قلیان مصرف می‌کنند و خطر استنشاق این ماده دخانی در زنان به علت تفاوت در هورمون‌هایی که دارند، بیشتر است. بیماری‌های انسدادی مزمن ریه، سرطان و … از جمله عوارض مصرف قلیان است همچنین در زنان احتمال نازایی، سقط‌جنین، تولد نوزادان نارس و کم‌وزن را افزایش خواهد داد.

زاهد پورانارکی با بیان اینکه یک پُک قلیان معادل یک تا پنج بسته سیگار به بدن آسیب می‌رساند، خاطرنشان کرد: مصرف تنباکوی فاسد، کهنه و غیرمجاز سبب ایجاد توکسین در بدن شده و بسیار مضر است.

وی با بیان اینکه مواد سمی دود قلیان می‌تواند در عروق مانده و باعث انسداد آن‌ها و در نتیجه بیماری‌های قلبی شود، افزود: کشیدن سنگین قلیان با سطح بالای تری‌گلیسیرید که یک عامل اصلی برای پیشرفت بیماری قلبی کرونری است، ارتباط دارد همچنین می‌تواند باعث تغییر در ضربان قلب و ایجاد آریتمی قلب شود.

این پزشک متخصص با بیان اینکه به علت مرطوب بودن راه‌های هوایی و مجرای خروج دود، قلیان می‌تواند عامل مهمی در رشد میکروب و قارچ باشد، اذعان کرد: تحقیقات نشان می‌دهد کشت مواد داخل شیلنگ قلیان حاوی صد‌ها نوع قارچ و میکروب بوده و به‌راحتی با دود، وارد دستگاه تنفس شده و ایجاد عفونت‌های مزمن می‌کند. ابتدا شخص متوجه بیماری خود نمی‌شود، اما سال‌های بعد به علت نفوذ این قارچ و میکروب در لایه‌های مختلف ریه، مبتلا به بیماری‌هایی مثل برونشیت، آمفیزم ریه و سرانجام آسم ایجاد خواهد شد این در حالیست که شخص هنگامی به بیماری خود پی می‌برد که متأسفانه چاره‌ای جز تحمل بیماری تا آخر عمر نخواهد داشت.

زاهد پورانارکی با بیان اینکه درصد قابل‌توجهی از افرادی که دخانیات مصرف می‌کنند، دچار بیماری‌های عروقی و سکته خواهند شد و تحت عمل جراحی قرار می‌گیرند، مطرح کرد: تحقیقات نشان می‌دهد ۹۰ درصد افرادی که مواد دخانی مانند سیگار و قلیان مصرف می‌کنند، مبتلا به انواع سرطان‌ها به‌ویژه سرطان ریه می‌شوند.

وی در پاسخ به اینکه برخی افراد معتقدند که از تنباکو‌های میوه‌های سبک استفاده می‌کنند و به این علت کمتر دچار مشکل و آسیب خواهند شد، آیا این فرضیه درست است؟ اظهارکرد: اصلاً نمی‌توان این فرضیه را قبول کرد چرا که به هرحال فرد دود قلیان را استنشاق می‌کند و از طرفی تنباکو‌های طعم‌دار که در قلیان‌های میوه‌ای استفاده می‌شود، خود نیز عامل بروز بیماری است؛ تنباکو‌ها معمولاً از میوه‌های کپک‌دار تهیه می‌شود.

این فوق‌تخصص بیماری‌های ریوی با بیان اینکه مصرف دخانیات از جمله سیگار و قلیان بر تمام ارگان‌های بدن اثر می‌گذارد، گفت: تحقیقات نشان می‌دهد سرطان دهان، مری، معده، مثانه، بیماری‌های قلبی، عروقی و ریوی در سیگاری‌ها و قلیانی‌ها بیشتر از سایر افراد جامعه است.

منبع: ایسنا

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.