به گزارش شهرآرانیوز، برخی کالاها و اقلام خوراکی بیش از هر زمان دیگری در ماه مبارک رمضان مصرف میشوند. زولبیا و بامیه و حلیم و آش از جمله مهمترین این کالاها هستند.
قیمت هر پرس حلیم بدون مخلفات ۷۵ هزار تومان و با مخلفات ۸۵ هزار تومان خواهد بود. هر پرس آش شله قلم کار ۷۵ الی ۱۰۰ هزار تومان و قیمت آش رشته ۵۵ الی ۶۵ هزار تومان خواهد بود. قیمت هر کیلوگرم زولبیا و بامیه برای فروش در ماه مبارک رمضان امسال در تهران برای واحدهای درجه یک ۱۷۰ هزار تومان و واحدهای درجه دو ۱۴۰ هزار تومان تعیین شد.
نان نسبت به سال قبل افزایش قیمت زیادی نداشته است. هر عدد نان بربری ساده ۳ هزار تومان و نان بربری کنجدی ۵ هزار تومان خواهد بود. قیمت ۱ عدد نان سنگگ ساده ۵ هزار تومان و قیمت ۱ عدد نان سنگگ مخصوص (بزرگ و کنجدی) ۱۵ هزار تومان است. ۱ عدد نان تافتون ۶۰۰ الی ۱۰۰۰ تومان است و نان لواش نیز ۲۰۰ تومان است.
قیمت ۱ کیلو برنج ایرانی بین ۹۰ الی ۱۶۰ هزار تومان است. قیمت برنج خارجی پایینتر است. قیمت یک کیسه برنج باسماتی هندی ۳۳۵ هزار تومان است. قیمت برنج هندی ۱۰ کیلویی محسن ۵۰۰ هزار تومان است. قیمت هر کیلو مرغ کشتار روز بین ۷۶ الی ۸۰ هزار تومان است.
قیمت دام زنده کیلویی ۲۶۰ هزار تومان است؛ همچنین قیمت هر کیلو دام در کشتارگاه هم ۵۰۰ هزار تومان است.
پهن کردن یک وعده سفره افطاری برای یک خانواده پنج نفره شامل ۳۰۰ گرم خرما، ۳۰۰ گرم زولبیا و بامیه، نیم کیلو آش، ۳۰۰ گرم پنیر، نیم کیلو سبزی خوردن، چهار عدد نان است.
در سال ۱۴۰۱، تهیه این سفره در حداقلیترین حالت ممکن حدود ۱۵۰ هزار تومان آب میخورد (اینجا بخوانید). این در حالی است که این مبلغ در سال ۱۴۰۲ – ۱۴۰۳ بسیار بیشتر شده و در کنار هزینه چای، شکر، قند و ... ممکن است حدود چند صد هزار تومان هزینه روی دست خانوادهها بگذارد.
در واقع سرپرست خانوار برای تهیه افطار و سحر کل ماه رمضان باید حدود ۵ الی ۹ میلیون تومان هزینه کند. البته اگر بخواهیم به سفره افطار خود یک وعده غذای گرم مانند زرشک پلو یا کباب را اضافه کنیم، هزینه سفره افطار به مراتب بالاتر هم خواهد رفت.
منبع: خبرفوری