به گزارش شهرآرانیوز، زنان بسیاری از دیرباز در پیشبرد علم روانشناسی نقش پررنگی داشته و در ایران که مهد رشد والای زنانی توانمند و اثرگذار است “پروفسور پریرخ دادستان” بانویی که زاده فصل رویش سال ۱۳۱۲ تهران بود در حوزه “روانشناسی رشد و بالینی” علم روان را همچون مادری دلسوز در ایران متجلی ساخت.
وی که از هوش وافری بهرهمند بودند از ۴سالگی وارد مقطع ابتدایی شده و همزمان به یادگیری زبان فرانسه مشغول شد و در تمام سالهای تحصیل، تدریس به همنوعان را سرلوحه خدمات بیشائبه خویش قرار میداد.
تلاشهای دختر تیزهوش ایرانزمین برای او دیپلم ادبی و علمی را از دو دبیرستان به ارمغان آورد تا در سن ۱۶ سالگی در قامت اولین زن اعزامی به خارج برای تحصیلات دانشگاهی در دومین آزمون اعزام قبول شده و پس از یک سال وارد دانشگاه ژنو شده و تحصیلات روانشناسی را زیر نظر اساتید مطرح دنیای غرب ادامه داد و نبوغ و پشتکار بسیار بانو دادستان با اخذ مدرک دکترا با راهنمایی استاد بزرگ روانشناسی بالینی” دکتر ژان پیاژه” به حد اعلای خود ظاهر گشت تا آنجا که پیشنهاد پژوهش و همکاری در مرکز شناختی نیویورک به وی داده شد؛ اما حس ستودنی وطندوستی و ریشه داشتن در سرزمین اسطورهای موجب شد تا در سن ۲۶ سالگی به کشور بازگشته و در اولین قدم عالمانه، نخستین مرکز هدایت حرفهای و تحصیلی را در ایران راهاندازی نماید.
این بانوی پرتوان در سال ۱۳۵۴ به گروه روانشناسی دانشگاه تهران پیوسته و دیری نپایید که در سال ۱۳۶۵ استاد تمام دانشگاه شد.
جبر ناملایمات روزگار در دنیای علم در حق مادر روانشناسی ایران اجحاف نموده و بازنشستگی اجباری را در سال ۱۳۸۱ رقم زد.
از آنجاکه این بانو علم خود را در خدمت مردم سرفراز سرزمین تاریخی خود قرار داده بود همچنان از سال ۱۳۷۲ تا ۱۳۸۹ بهعنوان مدیر دفتر تحقیقات دانشگاه آزاد واحد جنوب تهران و از سال ۱۳۷۵ تا ۱۳۸۹ مدیرگروه روانشناسی مرتبط با کتابهای “سمت” از پا ننشسته و رسالت شفای روح را تا ۲۲ آبانماه ۱۳۸۹ ایفا نماید.
این بانوی جهادگر عرصه علوم روانشناختی در سال ۱۳۸۱ در مقام چهره ماندگار معرفی شده و جزو معدود مؤلفان بینالمللی بودند که از دیدگاه تحولی به تبیین روانشناسی مرضی پرداخت.
تألیفات بسیاری که شامل ۱۵ کتاب و ۵۰ مقاله علمیپژوهشی در حوزه روانشناسی است از ثمرات علمی این بانوی دانشمند به یادگار مانده تا شاگردان او با اقتدا به اسوه تلاش خادمانه، نبض حیات را در روان مردمان صبور و جریانساز نظم نوین جهانی به تکاپو درآورند.
منبع: جهان بانو