وقتی زنان در اجتماع میدان‌داری می‌کنند | در نشست «زیست جدید اجتماعی زنان و کنشگری در میدان» چه گذشت؟ حذف نماینده ایران در رقابت‌های ریکرو انفرادی زنان بازی‌های آسیایی ناگویا ۲۰۲۶ آشپزی | کتلت پژارسکی؛ یک غذای روسی و متفاوت برای خانواده + طرز تهیه انصراف ۲۵ هزار نفر از سقط جنین در کشور | دانشگاه‌ها تمهیداتی را برای مادران دانشجو در نظر گرفته‌اند کسب یک پیروزی دیگر برای تیم دونفره دختران تنیس ایران در بازی‌های آسیایی ۲۰۲۶ ناگویا پارگی کیسه آب پیش از هفته ۳۷؛ علت مهم افزایش خطر زایمان زودرس دیدگاه سیره رضوی برای بهبود روابط خانوادگی چیست؟ نگاهی به جزئیات نگارش کتاب «حوض خون» | ۶۴ بانوی اندیمشکی که لباس رزمندگان را در دوران دفاع مقدس می‌شستند احکام شرعی | تجسس در امور شخصی همسر چه حکمی دارد؟ ماجرای اسارت ۲ ساله یک دختر در فضای مجازی چه بود؟ بازی‌های آسیایی ناگویا ۲۰۲۶| سی و چهارمین مدال کاروان ایران به بانوی کوراش کار ایران رسید دعای نصر در بارگاه رضوی طنین‌انداز می‌شود | رواق نجمه خاتون (س) حرم مطهر رضوی میزبان بانوان و خانواده‌ها رقابت ناتمام عروس و مادرشوهر | آیا راهی هست؟ ویدئو | مادرانه | روایتی از دلتنگی مادران شهدا | شهید محمد جواد بهرامی چرا استراحت مادر گاهی با احساس گناه همراه می‌شود؟ آغاز فصل جدید لیگ برتر بسکتبال باشگاه‌های بانوان کشور از جمعه (۸ آبان ۱۴۰۵) خانه‌داری | چرا نباید موادغذایی را مستقیم از یخچال داخل قابلمه ریخت؟ چرا بعضی زنان قبل از ۴۰ سالگی یائسه می‌شوند؟ دعوت چین از تیم ملی فوتسال زنان ایران برای حضور در یک تورنمنت چهار جانبه آشپزی | آش برویشین کردی؛ گزینه‌ای مناسب برای روز‌های پاییزی + طرز تهیه
سرخط خبرها
فریاد

فریاد "لبیک یاحسین" زنان قبیله بنی‌اسد در حرم سیدالشهدا(ع) طنین‌انداز شد

  • کد خبر: ۲۳۹۸۷۵
  • ۳۰ تير ۱۴۰۳ - ۰۸:۱۸
در سیزدهم محرم‌الحرام، زنان قبیله بنی‌اسد طبق یک رسم تاریخی چندصدساله، وارد حرم امام‌حسین(ع) شدند و به عزاداری پرداختند.

به گزارش شهرآرانیوز، زنان قبیله بنی‌اسد، قبیله‌ای که ۳ روز بعد از عاشورای سال ۶۱ هجری و به‌شهادت‌رسیدن امام‌حسین(ع) برای انجام مراسم کفن‌ودفن امام‌حسین(ع) و یارانش وارد کربلا شده بودند، ۱۴ قرن پس از آن روز تاریخی در یک حرکت نمادین باز هم وارد حرم ایشان شدند و آنجا را برای عزاداری قرق کردند.

زنان این قبیله درحالی‌که زنبیل‌های حصیری بر سر داشته که در داخل آن کفن و بوریا وجود دارد، برسر‌وصورت‌زنان وارد حرم امام سوم شیعیان جهان شده و با فریاد‌های خود شهادت آن امام همام را به پیامبراکرم(ص) و خاندان مطهرش تسلیت می‌گویند.

در دستان این زنان دست‌نوشته‌هایی به چشم می‌خورد که روی آن نوشته شده "ابد والله یا زهراء ما ننسی حسینا" (یا زهرا ما هرگز حسین تو را فراموش نخواهیم کرد).

خادمین حرم امام‌حسین(ع) برای عزاداری زنان قبیله بنی‌اسد ضریح حرم امام‌حسین(ع) و تمام محوطه بیرونی آن را قرق کرده تا زنان این قبیله بتوانند کاملاً دور ضریح طواف کنند.

قرق حرم امام‌حسین(ع) برای زنان سالی یک بار و در زمان حضور زنان این قبیله تاریخی در حرم اتفاق می‌افتد.

«بنی‌اسد» نام تیره‏‌ای از قبایل عرب، از فرزندان اسد بن خزیمه بن مدرکه است. این قبیله‏ توفیق و افتخار دفن پیکر مطهر حضرت سیدالشهدا(ع) و انصار آن حضرت را پس از واقعه‏ کربلا در سال ۶۱ ه.ق داشتند. جمعی از اصحاب، علما، شعرا و زعمای امامیه از این قبیله‏ برخاسته‏‌اند. بعضی از همسران پیامبراکرم‏(ص‏) نیز از همین قبیله بوده‏‌اند. این قبیله در سال ۱۹ هجری از بلاد حجاز به عراق رفته، در کوفه و غاضریه از نواحی کربلا سکونت‏ کردند و از قبایل سلحشور عرب محسوب می‏‌گردند. هنگام بنای کوفه، این قبیله محله‏ خاصی را در جنوب مسجد کوفه به خویش اختصاص دادند. در سال ۳۶ هجری در جنگ‏ جمل، با علی‏(ع‏) بیعت کردند و در کنار آن حضرت جنگیدند. در قیام عاشورا در سال ۶۱، به سه دسته تقسیم شدند: موافق با حضرت و مخالف و بی‏‌طرف. حبیب‌بن‌مظاهر، انس‏‌بن‌حرث، مسلم‌بن‌عوسجه، قیس‌بن‌مسهر، موقع‌بن‌ثمامه و عمروبن‌خالد صیداوی از سران موافق بودند و حرملة‌بن‌کاهل اسدی، قاتل طفل شیرخوار، از سران مخالف بود. گروهی از دسته سوم (بی‌‏طرف‌ها) پس از شهادت امام‌حسین(ع‏)، زنانشان بر میدان جنگ گذر کردند و اجساد را دیدند و تحت تاثیر قرار گرفتند و به سرزمین خود رفته، مردان را جهت دفن‏ اجساد، خبر کردند. ابتدا زنان بیل و کلنگ به دست گرفته به طرف کربلا روان شدند. پس از مدتی وجدان مردان بنی‌اسد بیدار گشت و به خود آمدند و به دنبال زنان راه افتادند و به دفن‏ اجساد امام و یارانش پرداختند. در این هنگام امام‌سجاد(ع) به‌صورت ناشناس در جمع آنان حاضر و یکی‌یکی بدن‌ها را به بنی‌اسد معرفی کرده و آن‌ها بدن‌ها را دفن می‌کردند. پس از دفن شهدا، حضرت امام‌سجاد(ع) خود را به آنان معرفی کردند. فداکاری افراد این قبیله سبب شهرت آنان شد و از آن پس شیعیان به‏ نظر احترام و محبت، به قبیله بنی‌اسد می‏‌نگرند.

منبع: مهر

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.