مسئولیت مشترک والدین در برابر تربیت فرزندان عزاداری محرم، الگویی از قدرت زن مسلمان را به نمایش می‌گذارد توجه شهید طهرانچی به حوزه زنان و خانواده مبتنی بر جهان بینی الهی بود رواج طلاق، عاملی در تضعیف نهاد خانواده و کاهش فرزندآوری در جامعه حضور ۲۵ بازیکن در دومین اردوی تیم ملی فوتسال بانوان اشتغال زنان، نمادی از موفقیت و سرمایه ای اجتماعی برای خانواده ناترازی بانک‌ها، مشکل مهم شبکه بانکی در پرداخت تسهیلات ازدواج و فرزندآوری نقش کلیدی‌ زنان در فرآیند بازتوانی، حمایت اجتماعی و مراقبت از آسیب‌دیدگان ثبت یک پیروزی دیگر برای تیم ملی بسکتبال زنان ایران رونمایی از جلد دوم کتاب «چله کلمات» با محور اشعار اربعینی شاعران زن حضور پررنگ بانوان ورزشکار ایرانی در بازی‌های جهانی ۲۰۲۵ چنگدو کتاب «جان جهان» دریچه‌ای به دنیای زنان می‌گشاید بلاتکلیفی تیم‌های مدعی برای حضور در فصل جدید رقابت‌های فوتبال لیگ برتر زنان ایجاد فضایی مثبت و پرمحبت در خانواده، یکی از کلید‌های تربیت دختران باحجاب و عفیف بررسی نقش زنان در تربیت دینی کودکان و الگوبرداری از بانوان کربلا حوزه سنی ۷ سال، بیشترین متقاضی برای فرزندخواندگی در کشور کاهش خطر ابتلا به پوکی استخوان در زنان با مصرف به‌اندازه زعفران
سرخط خبرها
سبزیجات خام بهتر است یا پخته؟

سبزیجات خام بهتر است یا پخته؟

  • کد خبر: ۲۹۳۳۰۵
  • ۱۷ مهر ۱۴۰۳ - ۱۴:۲۰
سبزیجات منبع عالی ویتامین‌ها، مواد معدنی، فیتوکمیکال‌ها و فیبر بوده و افرادی که به دنبال بهبود سلامتی خود هستند همواره مشتاق‌اند بدانند که چگونه می‌توانند از بیشترین میزان فواید سبزیجات بهره ببرند.

به گزارش شهرآرانیوز، به نقل از مدیکال اکسپرس، به گفته کارشناسان تغذیه پختن سبزیجات دارای مزایا و معایب مختلفی است. به عنوان مثال، پختن هویج سطح ویتامین سی آن را کاهش می‌دهد، اما دسترسی به بتاکاروتن، پیش‌ساز ویتامین آ را افزایش می‌دهد! برخی ویتامین‌ها چندان پایدار نیستند و در معرض آب یا گرما از بین می‌روند.

ویتامین‌های سی و ویتامین‌های گروه ب محلول در آب هستند و هنگامی که به منظور پختن سبزیجات در آب ریخته می‌شوند، ویتامین آنها نیز به میزان قابل توجهی کاهش پیدا می‌کنند.

کارشناسان توصیه می‌کنند سبزیجات سرشار از این ویتامین‌های مهم مانند کلم بروکلی، کلم پیچ و فلفل دلمه‌ای به صورت خام مصرف شوند. روش‌هایی مانند بخارپز کردن، تفت دادن یا مایکروویو کردن نیز می‌توانند جایگزین آب پز کردن شوند.

آب پز کردن سبزیجات باعث حل شدن ویتامین‌ها در آب می‌شوند، بنابراین توصیه می‌شود از آب باقی مانده در تهیه غذا استفاده شود.

با این حال خام گیاهخواری نیز راه حلی برای جلوگیری از دست دادن این مواد مغذی از طریق پخت و پز نیست. مطالعه‌ای در سال ۲۰۰۸ نشان داد پیروی از یک رژیم غذایی خام گیاهخواری طولانی مدت باعث بروز بیماری‌های خطرناکی می‌شود.

نحوه پختن و خوردن سبزیجات برای جذب مواد مغذی بسیار مهم است. به طور کلی، بخارپز کردن مواد مغذی را به بهترین شکل حفظ می‌کند، زیرا این روش از شستشوی ترکیبات محلول در آب جلوگیری می‌کند و قرار گرفتن آنها در معرض گرما که می‌تواند برخی از ویتامین‌ها را تجزیه کند، محدود می‌کند. صرف نظر از روش پخت، برخی از مواد مغذی اگر با چربی‌های سالم مصرف شوند بهتر جذب بدن می‌شوند.

منبع: عصر ایران

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.