تکه‌های بدن‌ فرشته‌های مدرسه شجره طیبه تشییع و تدفین شدند| روزی که تابوت‌ها سبک بودند و داغ‌ها سنگین + تصاویر روایت بانوی جوان نیشابوری که بی‌هیاهو گره از کار دیگران باز می‌کند| از تهیه خیرخواهانه جهیزیه تا شکل‌گیری یک خیریه اعضای یک خانواده در بهشت کنار هم هستند+ سند معتبر اختتامیه «حدیث زندگی» در حرم مطهر رضوی | دوره‌ای که سبک زندگی ایرانی-اسلامی را آموزش داد ۷۸۵ میلیارد تومان به مادران مشمول قانون جوانی جمعیت پرداخت شد بهره‌مندی بیش از هزار نفر از بانوان منطقه ۱۰ مشهد از طرح ترنم زندگی سهم ۵۴ تا ۵۷ درصدی زنان در سرپرستی خانوار‌های تحت حمایت کمیته حمایت کشور جام جهانی تیراندازی| هانیه رستمیان دوازدهم شد حضور نمایندگان ایران در دومین سمینار ورزش بانوان کمیته پارالمپیک آسیا ویدئو| مادرانه| روایتی از دلتنگی مادران شهدا|شهید محمدمهدی آخوندزاده طرزجانی ادعاهای عجیب دختر نوجوان در کلانتری جهاد مشهد| از حسادت کودکانه تا شکست عشقی دختران طلاق افزایش آرامش روانی اعضای خانواده با در نظر گرفتن اصول ساده در انتخاب رنگ و نور خانه طلاق صوری؛ یک پدیده چالش‌برانگیز با پیامدهای روانی گسترده نیم‌نگاهی به چالش‌های روانشناختی «زنان بیوه» | فوت همسر یکی از پراسترس‌ترین رویداد‌های زندگی افراد است مادر والامقام سه شهید البرزی به فرزندانش پیوست
سرخط خبرها
معماری‌ جدید منازل به سالمندان آسیب‌های جدی وارد کرده است

معماری‌ جدید منازل به سالمندان آسیب‌های جدی وارد کرده است

  • کد خبر: ۳۰۰۶۸۸
  • ۲۸ آبان ۱۴۰۳ - ۱۰:۰۶
یک معمار و پژوهشگر گفت: امروزه خانه‌ها از حالت استاندارد خانه‌بودن خارج شدند و کودکان و سالمندان به‌سبب اینکه ساعت‌های زیادی را در خانه می‌گذرانند، بیشتر از جوانان و میان‌سالان آسیب می‌بینند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ آزاده شاهچراغی با اشاره به اینکه خانه تنها جایی است که می‌تواند خستگی یک روز سخت را بشوید و با خود ببرد، اظهار کرد:، اما امروزه خانه‌ها از حالت استاندارد خانه بودن خارج شدند و کودکان و سالمندان به خاطر این که ساعت‌های زیادی را در خانه می‌گذرانند، بیشتر از بزرگ‌سالان آسیب می‌بینند.

وی ادامه داد: مشکلی که ما در سال‌های اخیر داریم، این است که به معماری به شکل یک مسئله لوکس نگاه می‌کنند، در صورتی که صحبت معماری اصلا و ابدا یک چیز لوکس اضافه بر سازمان نیست و کیفیت در معماری خانه‌ها می‌تواند به کیفیت زندگی ما اضافه کند.

این پژوهشگر با تاکید بر اینکه وقتی همه دوطبقه‌ها کوبیده شده و پنج طبقه شدند، خانه‌ها مشرف و بنابراین شیشه‌ها مشجر و پرده‌ها ضخیم‌تر شدند، یادآور شد: در آخر هم نورگیر‌ها برداشته شد و به فضایی رسیدیم که دیگر اسمش را نمی‌توانیم بگذاریم خانه و تازه همان هم چقدر گران است! وارد این واحد‌های مسکونی که می‌شوید، اصلا نور طبیعی ندارند، عده‌ای عملا دارند در یک سری فضا زندگی می‌کنند که از نظر معماری، انباری است؛ نور طبیعی و گردش هوای آزاد ندارد. پس یک بخش اصلاح قوانین شهرسازی و مقررات شهرداری‌هاست.

او با بیان اینکه خانه‌ها به آپارتمان و حیاط‌ها به رمپ برای پارکینگ تبدیل می‌شوند و سالمند اگر بخواهد حرکت داشته باشد، مصالح نامناسب باعث می‌شود سریع صدمه ببیند و خب شکستگی در دوره سالمندی یعنی اتمام کار! از طرفی سالمند اگر حرکت نداشته باشد، در خانه حبس می‌شود و روحیه‌اش را می‌بازد، ادامه داد: معماران ما با توجه به فرهنگ خودمان در ایران می‌توانند فضا‌هایی را برای سالمندان طراحی و اجرا کنند.

منبع: روزنامه خراسان

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.