برنامه زمانی ثبت‌نام ۵ آزمون مهم ۱۴۰۵ نبود مهد کودک در ادارات | چالش‌ مادران شاغل چگونه مرتفع می‌شود؟ چرا برخی افراد تمایل به خوردن برخی مواد مثل گچ و صابون دارند؟ مصرف ماهی، موجب کاهش التهابات در بدن کودک می‌شود متجاوز سریالی کودکان در تهران دستگیر شد (۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) تعداد پشت‌نوبتی‌های پذیرش در مراکز شبانه‌روزی اعصاب و روان خراسان رضوی به ۲۰۰ نفر رسید سخنگوی کمیسیون آموزش مجلس شورای اسلامی تأکید کرد: ضرورت اتخاذ تصمیم منطقی توسط حاکمیت برای آزمون سراسری بیش از ۹۰ زن مسن در تله مکارترین سارق ایران افتادند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (سه‌شنبه، ۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) | افزایش ۴ درجه‌ای دما در مشهد جزئیات جدید درباره ترمیم نمرات در کنکور ۱۴۰۴ ویروس فلج کننده‌ای که در ۹۰ درصد مبتلایان هیچ علامتی ندارد برنامه امتحانات نهایی ۱۴۰۴ دانش‌آموزان پایه یازدهم و دوازدهم اعلام شد جایزه‌ای برای تشویق خانواده‌ها به فرزندآوری جزئیات اعزام و بازگشت زائران خانه خدا از مشهد | بیش از ۱۰ هزار زائر خراسانی راهی سرزمین وحی می‌شوند تشنگی بیش‌ازحد نشانه چیست؟ این دمنوش سرشار از ویتامین C است و کلیه‌ها را تقویت می‌کند چرا زنان باردار کمتر به کووید مبتلا می‌شوند؟ با مصرف این روغن‌ها پیر نمی‌شوید تداوم روند افزایش نسبی دما در کشور تا پایان هفته (۲ اردیبهشت ۱۴۰۴) شاخص ایران در مرگ و میر مادران از میانگین جهانی بهتر است بازدید استاندار خراسان رضوی از بیمارستان درحال‌ساخت زندگی قرارداد بیمه تکمیلی ۱۴۰۴ بازنشستگان کشوری منعقد شد حقوق فروردین ماه ۱۴۰۴ بازنشستگان صندوق فولاد با اعمال افزایش سالانه و متناسب‌سازی واریز شد پرت شدن کودک از سانروف حادثه پرتکرار فصل گرم | بازی والدین با جان فرزندان
سرخط خبرها

۱۰ درصد سالمندان «کم‌ماهیچگی» یا «تحلیل عضلانی» دارند

  • کد خبر: ۲۹۸۴۶۶
  • ۱۵ آبان ۱۴۰۳ - ۱۲:۲۳
۱۰ درصد سالمندان «کم‌ماهیچگی» یا «تحلیل عضلانی» دارند
عضو هیئت‌علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: کم‌ماهیچگی یا «سارکوپنیا» یک بیماری است که به طور متوسط در ۱۰ درصد افراد مسن رخ می‌دهد، ولی در تمام افراد شاهد تحلیل عضلانی (آتروفی عضلانی) هستیم.

به گزارش شهرآرانیوز، دکتر امیرحسین حقیر با بیان اینکه با افزایش سن، چربی‌ها جایگزین ماهیچه‌ها در عضلات شده و اصطلاحا دچار آتروفی یا تحلیل عضلانی می‌شود، افزود: در مواردی این کاهش حجم عضلات و ماهیچه‌ها شدیدتر است و حتی علاوه بر کاهش حجم سلول‌های عضلانی شاهد از بین رفتن سلول‌های عضلانی و کاهش تعداد آن هستیم که به این رخداد سارکوپنیا یا کم ماهیچگی می‌گویند.

این جراح مغز و فوق‌تخصص جراحی ستون فقرات، سارکوپنیا را شکل شدیدتر تحلیل عضلانی دانست و گفت: کم ماهیچگی، نیازمند مراجعه پزشکی و درمان دقیق است و بین هشت تا ۱۱ درصد افراد مسن دچار آن می‌شوند. از آنجا که عضلات، نقش اصلی در نگه داشتن ستون فقرات دارند، این ضعف و تحلیل ماهیچه‌ها که با افزایش سن اتفاق می‌افتد، منجر به افزایش فشار بر استخوان‌ها و دیسک‌ها می‌شود.

عضو هیئت‌علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد تصریح کرد: با ضعف ماهیچه‌ها دیسک‌های بین مهره‌ای بیشتر تحلیل می‌روند و فشار بیشتر بر استخوان‌ها وارد می‌شود و مجموعه این رویداد‌ها منجر به تسریع روند ساییدگی و یا همان آرتروز ستون فقرات می‌شود.

ورزش منظم روزانه، بهترین راه پیشگیری از تحلیل عضلانی

این جراح مغز و فوق تخصص جراحی ستون فقرات بهترین راهکار پیشگیری از تحلیل عضلانی را ورزش روزانه عنوان کرد و افزود: بررسی‌های مختلف نشان داده که تغذیه و مصرف مکمل‌های پروتئینی اثر محدود و کمی در پیشگیری از تحلیل عضلانی دارد و بهترین راه در پیشگیری از تحلیل عضلانی ورزش منظم روزانه است.

وی ادامه داد: بهترین توصیه برای پیشگیری از تحلیل عضلانی سالمندان، انجام ورزش روزانه منظم کم فشار به مدت ۱۵۰ دقیقه در هفته یا به عبارتی پنج جلسه ۳۰ دقیقه‌ای با ترکیب ورزش‌های کششی، قدرتی و هوازی است.

این عضو هیئت‌علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان این که ۱۵۰ دقیقه ورزش کم فشار هفتگی معادل ۷۵ دقیقه ورزش پر فشار هفتگی است، افزود: «ورزش کم فشار» شرایطی است که فرد در طی مدت ورزش می‌تواند صحبت کند ولی نمی‌تواند آواز بخواند. در طول ورزش پرفشار شدت تنفس در حدی است که بیشتر از چند کلمه نمی‌تواند صحبت کند و فرد نفس نفس می‌زند.

ورزش‌های کم فشار مناسب برای سالمندان

بنابر اعلام وزارت بهداشت، وی گفت: در سالمندان به طور کلی ورزش‌های کم فشار که نیروی کمتری به مفاصل وارد می‌کند، توصیه می‌شود. یوگا و ورزش‌های کششی در حالت نشسته، پیلاتس، راه رفتن در آب، پیاده‌روی که از تعداد کم شروع و تا ۱۰ هزار قدم در روز باشد، دوچرخه‌سواری و ورزش‌های قدرتی با وزنه‌های کم وزن از جمله ورزش‌های کم فشار است.

وی در پایان گفت: اگر سالمندان بخواهند ورزش پرفشار انجام دهند حتما باید قبل از آن بررسی قلبی و ریوی توسط متخصص مربوطه انجام شود؛ چرا که ممکن است منجر به عوارض قلبی در آنها شود.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->