فواید خورش گل کلم برای بانوان باردار بررسی ابعاد حقوقی اشتغال زنان پس از ازدواج نگاه متفاوت امام خمینی (ره) به ظرفیت‌های جامعه زنان مرور قهرمانی تیم فوتسال بانوان ایران در سال ۲۰۱۵ در سایت کنفدراسیون فوتبال آسیا روایتی از خاطرات زنان جبهه مقاومت در کتاب جنگ چهره زنانه ندارد سومین رویداد بانوان بهشت در مشهد برگزار شد | اهدای ۱۸ «نشان فضه(س)» به بانوان پیشکسوت هیئات مذهبی مشهد بررسی راهکار‌های افزایش مشارکت اقتصادی زنان در خراسان رضوی | شبکه‌سازی بانوان برای شتاب‌دهی اقتصاد آلودگی هوا، عامل مهم ایجاد اختلال در متابولیسم کودکان انتصاب بانوی شاعر به عنوان دبیر علمی نوزدهمین جشنواره شعر فجر تیم صدرنشین هفته دهم لیگ برتر بسکتبال زنان مشخص شد استقبال بانوان هنرمند از دوازدهمین دوسالانه ملی هنر سرامیک غیر از خدا هیچ‌کس نیست اهمیت قصه‌گویی در تقویت تخیل کودکان مضرات خوردن غذا‌های تُند برای کودکان کمتر از ۳ سال کاهش ابتلای مادران باردار به دیابت حاملگی با مصرف منظم ویتامین D حضور بازیکن و مربی خارجی در فوتبال و فوتسال بانوان در آینده‌ای نزدیک برگزاری نمایشگاه پوستر رویداد هنری مادران مقاومت در بیرجند کاهش نرخ مرگ و میر مادران باردار در کشور
سرخط خبرها
اوج احترام اصفهانی‌های اصیل به مهمان با پخت به‌پلو

اوج احترام اصفهانی‌های اصیل به مهمان با پخت به‌پلو

  • کد خبر: ۳۰۷۹۱۶
  • ۱۰ دی ۱۴۰۳ - ۱۵:۳۱
«به‌پلو» در زمان‌های دور در آیین‌ها و محافل مختلف مردمان این دیار طبخ و سرو می‌شد و نمود آداب پذیرایی و عمق احترام اصفهانی‌های اصیل به مهمان است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ برخلاف غذا‌های سنتی شناخته شده اصفهان نظیر بریان، «بِه پُلو» خوراک بسیار سبک و مغذی بشمار می‌رود که نمود آداب پذیرایی و عمق احترام اصفهانی‌های اصیل به مهمان است.

این غذا از زمان‌های دور در آیین‌ها و محافل مختلف مردمان این دیار طبخ و سرو می‌شد، اگرچه امروز نام این غذای محلی در منوی رستوران‌ها و سُفره‌خانه‌ها به چشم نمی‌آید، اما قدیمی‌تر‌ها هنوز آن را به یاد می‌آورند و در مناسبت‌های مختلف آن را سر سفره می‌گذارند.

از آنجا که در این خطه، میوه «بهِ» مرغوب در فصل پاییز و زمستان به وفور در دسترس است، «به پلو» نیز از قدیم‌الایام بعنوان غذای سالم و زمستانه، جایگاه خاصی در سُفره اصفهانی‌ها داشته است.

«به» که در فرهنگ عامه ایرانیان به عنوان «میوه بهشتی» شُهره است، کمتر به صورت خام مصرف می‌شود، اما پخته شده آن طعم و عطر بسیار متبوع، بافت نرم و ملین و رنگ مایل به صورتی زیبا دارد که همین ویژگی رمز خوشمزگی غذای سنتی «به پلو» است.

مواد اصلی این غذا شامل برنج، میوه به، گوشت مرغ یا گوسفند، آلو، زعفران و ادویه‌های معطر مانند دارچین و زردچوبه و زیره است. این غذا طعم شیرین ملایم و کمی مَلس دارد.

عطر میوه وقتی پخته یا تفت داده شود بسیار دلنشین و با مخلوط شدنش با برنج، به یک غذای فرحبخش و دلچسب تبدیل می‌شود.

منبع: ایسنا

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.