یک پیروزی برای ایران ثبت شد| برتری دختران دانش آموز ایران مقابل بلغارستان در قهرمانی والیبال جهان ویدئو| مادرانه| روایتی از دلتنگی مادران شهدا| شهید محمدرضا ارجمند چرا برخی دختران استایل پسرانه را انتخاب می‌کنند؟ نقش مثبت ارتباط صمیمانه والدین با فرزندان در کاهش میزان ازدواج سفید دیدار‌های هفته پنجم لیگ برتر فوتسال زنان برگزار شد| ناکامی تیم هیات فوتبال خراسان رضوی دستورالعمل «رویداد ملی روشنای مهر» برای هفته بزرگداشت مقام زن ابلاغ شد پاسخ به پرسش‌های حقوقی بانوان | از ارث و مهریه تا مستمری و حمایت قانونی وقتی قلم از دل برمی‌خیزد | مادرانه‌هایی از پشت صحنه زندگی خبرنگاران چرا مادری هنوز مهم‌ترین نقش اجتماعی زنان است؟ ششمین جشنواره «بانوی سرزمین من» برگزار می‌شود | آزادی چند مادر زندانی ازطریق درآمد حاصل از ثبت‌نام شرکت‌کنندگان طبیعی یا سزارین | انتخاب مادرانه در میان تجربه‌ها و ترس‌ها درباره اهمیت محبت به همسر | با راه‌های ابراز علاقه در زندگی مشترک بیشتر آشنا شویم «جهانی» برای خواهر | روایت خواهری که مزار برادر شهیدش را به پایگاهی فرهنگی تبدیل کرد آغاز رقابت‌های والیبال قهرمانی دانش‌آموزان جهان از امروز (۱۵ آذر ۱۴۰۴) | تیم دختران ایران موفق به شکست تیم هند شد قد کشیدن با آیات | روایت هیئتی دخترانه که از دل یک خانه کوچک تا مسجد محله رشد کرد
سرخط خبرها
باسترمه پلو، غذای محلی و پرخاصیت مردم ترکمن

باسترمه پلو، غذای محلی و پرخاصیت مردم ترکمن

  • کد خبر: ۳۱۴۲۴۶
  • ۱۴ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۴:۱۰
باسترمه پلو که از غذا‌های اصلی و محلی مردم ترکمن است به دلیل برخورداری از مواد مغذی در ترکیب خود، هم برای تقویت استخوان‌های کودکان مفید است هم به بهبود عملکرد مغز و حافظه آنها کمک می‌کند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ باسترمه پلو گنجینه‌ای از هنر آشپزی استان گلستان، به‌عنوان یکی از جاذبه‌های دلپذیر در گردشگری خوراک این استان شناخته می‌شود. این غذا که در میان ترکمن‌ها از محبوبیت ویژه‌ای برخوردار است، با ماهی اوزون‌برون تهیه می‌شود. البته این غذای خوشمزه را می‌توان با گوشت گوسفند، مرغ یا اردک نیز آماده کرد، اما استفاده از ماهی اوزون‌برون طعمی منحصر‌به‌فرد به این غذا می‌بخشد و موجب افزایش ارزش غذایی باسترمه می‌شود.

ماهی اوزون‌برون به دلیل دارابودن کلسیم زیاد، برای تقویت و استحکام استخوان‌ها بسیار مفید بوده و به‌عنوان منبع غنی از فسفر، به بهبود عملکرد مغز و حافظه نیز کمک می‌کند. 

دستور پخت:

برای تهیه باسترمه پلو با ماهی به برنج، ماهی اوزون‌برون، سیب‌زمینی، پیاز، اناردانه شده، روغن‌مایع، نمک و فلفل سیاه نیاز است. طرز تهیه باسترمه پلو به این صورت است که در ابتدا باید برنج را به مدت یک ساعت در آب خیس کنید تا پخت بهتری داشته باشد. سپس آن را به همراه کمی نمک و روغن بر روی حرارت قرار داده تا زمانی که به مرحله آبکشی برسد. در این مرحله باید سیب‌زمینی‌ها را به شکل حلقه‌ای برش داده و در کف قابلمه دیگری با مقداری روغن بچینید.

 پیاز‌ها را نیز به همین صورت برش داده و بر روی سیب‌زمینی‌ها قرار دهید. اکنون ماهی اوزون‌برون را به‌صورت فیله‌ای برش داده و روی پیاز‌ها حلقه‌ای بگذارید.

سپس دانه‌های انار را بر روی ماهی‌ها بپاشید و برنج آبکش شده را بر روی آنها اضافه کنید. بر روی هر لایه برنج مقداری نمک و فلفل نیز بپاشید تا طعم بیشتری بگیرد. سپس درب قابلمه را بگذارید و حرارت را کم کنید تا باسترمه پلو به مدت تقریباً یک ساعت بپزد. در نهایت، باسترمه پلو را در ظرف برگردانید و با دانه‌های انار تزیین کنید.

منبع: نمناک

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.