از مسائل پیچیده ارث تا وکالت طلاق | پاسخ به پرسش‌های حقوقی امروز گلایه‌های کاپیتان تیم بسکتبال بانوان مشهد| جمعه در مشهد بازی داریم شهسواری به فینال بازی‌های کشور‌های اسلامی صعود کرد آیا نابرابری آموزشی هنوز زنده است؟ برگزاری نخستین جشنواره تقدیر از بانوان کارآفرین خراسان رضوی در هفته گرامیداشت مقام زن در مشهد فرزند سردار شهید سلامی در مشهد: زنان ایرانی ستون‌های تاب‌آوری و مقاومت ملی‌اند | تأکید بر معرفی الگو‌های بومی زنان در استان‌ها تیم ملی والیبال زنان برنزی شد تحویل ۱۰ هزار واحد استیجاری به زوج‌های جوان با حذف وعده‌های غذایی، لاغر نمی‌شوید! چله معارف فاطمی در دانشگاه بین‌المللی امام‌رضا(ع) آغاز شد روایت فرازونشیب‌های زندگی اولین بانوی نماینده مجلس شورای اسلامی پدیده‌ای به نام «فیلم فرمالیته» | در گذشته، حریم خصوصی حرمت داشت آسیب‌های یک بحران پنهان برای فرزندان | تهدید سلامت روان با طلاق عاطفی ضرورت اقدام جهادی در حوزه ازدواج جوانان حضور ۲ تیم هندبال دختران خراسانی در  لیگ آیندگان کسب مدال طلا بانوی کاراته‌کای دهه هشتادی در ریاض مشاوره پیش از ازدواج کلید کاهش آسیب‌های مهریه
سرخط خبرها
باسترمه پلو، غذای محلی و پرخاصیت مردم ترکمن

باسترمه پلو، غذای محلی و پرخاصیت مردم ترکمن

  • کد خبر: ۳۱۴۲۴۶
  • ۱۴ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۴:۱۰
باسترمه پلو که از غذا‌های اصلی و محلی مردم ترکمن است به دلیل برخورداری از مواد مغذی در ترکیب خود، هم برای تقویت استخوان‌های کودکان مفید است هم به بهبود عملکرد مغز و حافظه آنها کمک می‌کند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ باسترمه پلو گنجینه‌ای از هنر آشپزی استان گلستان، به‌عنوان یکی از جاذبه‌های دلپذیر در گردشگری خوراک این استان شناخته می‌شود. این غذا که در میان ترکمن‌ها از محبوبیت ویژه‌ای برخوردار است، با ماهی اوزون‌برون تهیه می‌شود. البته این غذای خوشمزه را می‌توان با گوشت گوسفند، مرغ یا اردک نیز آماده کرد، اما استفاده از ماهی اوزون‌برون طعمی منحصر‌به‌فرد به این غذا می‌بخشد و موجب افزایش ارزش غذایی باسترمه می‌شود.

ماهی اوزون‌برون به دلیل دارابودن کلسیم زیاد، برای تقویت و استحکام استخوان‌ها بسیار مفید بوده و به‌عنوان منبع غنی از فسفر، به بهبود عملکرد مغز و حافظه نیز کمک می‌کند. 

دستور پخت:

برای تهیه باسترمه پلو با ماهی به برنج، ماهی اوزون‌برون، سیب‌زمینی، پیاز، اناردانه شده، روغن‌مایع، نمک و فلفل سیاه نیاز است. طرز تهیه باسترمه پلو به این صورت است که در ابتدا باید برنج را به مدت یک ساعت در آب خیس کنید تا پخت بهتری داشته باشد. سپس آن را به همراه کمی نمک و روغن بر روی حرارت قرار داده تا زمانی که به مرحله آبکشی برسد. در این مرحله باید سیب‌زمینی‌ها را به شکل حلقه‌ای برش داده و در کف قابلمه دیگری با مقداری روغن بچینید.

 پیاز‌ها را نیز به همین صورت برش داده و بر روی سیب‌زمینی‌ها قرار دهید. اکنون ماهی اوزون‌برون را به‌صورت فیله‌ای برش داده و روی پیاز‌ها حلقه‌ای بگذارید.

سپس دانه‌های انار را بر روی ماهی‌ها بپاشید و برنج آبکش شده را بر روی آنها اضافه کنید. بر روی هر لایه برنج مقداری نمک و فلفل نیز بپاشید تا طعم بیشتری بگیرد. سپس درب قابلمه را بگذارید و حرارت را کم کنید تا باسترمه پلو به مدت تقریباً یک ساعت بپزد. در نهایت، باسترمه پلو را در ظرف برگردانید و با دانه‌های انار تزیین کنید.

منبع: نمناک

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.