کسب مدال نقره آسیا برای دختر شطرنج باز مشهدی ۱۱۰ روز شکنجه و اسارت برای خبرنگار فلسطینی خبرگزاری تسنیم رشد ۱۷ درصدی کسب مدال توسط بانوان ورزشکار ایرانی از قونیه تا ریاض اعتدال‌گری زنانه در پذیرش نقش‌ها با توجه به حیات قدسی حضرت فاطمه (س) مجاهدت های مرضیه حدیدچی دباغ، نمونه‌ای عملی از زن مسلمان تیم ملی کبدی زنان به نیمه نهایی قهرمانی جهان صعود کرد بزودی؛ بوستان بانوان صبا با هدف برقراری عدالت اجتماعی افتتاح می‌شود روایت یک عمر خدمت | از پایلوت‌پلنت جنگ تا تربیت نسل‌های پژوهشگر ۴ توصیه برای بانوان راننده طلاق در کمین خوشبختی زوجین| سال اول ازدواج بحرانی‌ترین سال زندگی مشترک است تکریم بله، تکبّر نه! روایتی که عطر بهشت دارد | نگاهی دوباره به کشتی پهلوگرفته حق اشتغال زنان | از اصول قانون اساسی تا چالش‌های اجرای آن ناکامی تیم مشهد در لیگ بسکتبال بانوان کشور جزئیاتی از شارژ کارت امید مادر تا ۲ سالگی نوزاد کاهش اضطراب بانوان در زایمان طبیعی با حضور همسر در اتاق زایمان
سرخط خبرها
باسترمه پلو، غذای محلی و پرخاصیت مردم ترکمن

باسترمه پلو، غذای محلی و پرخاصیت مردم ترکمن

  • کد خبر: ۳۱۴۲۴۶
  • ۱۴ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۴:۱۰
باسترمه پلو که از غذا‌های اصلی و محلی مردم ترکمن است به دلیل برخورداری از مواد مغذی در ترکیب خود، هم برای تقویت استخوان‌های کودکان مفید است هم به بهبود عملکرد مغز و حافظه آنها کمک می‌کند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ باسترمه پلو گنجینه‌ای از هنر آشپزی استان گلستان، به‌عنوان یکی از جاذبه‌های دلپذیر در گردشگری خوراک این استان شناخته می‌شود. این غذا که در میان ترکمن‌ها از محبوبیت ویژه‌ای برخوردار است، با ماهی اوزون‌برون تهیه می‌شود. البته این غذای خوشمزه را می‌توان با گوشت گوسفند، مرغ یا اردک نیز آماده کرد، اما استفاده از ماهی اوزون‌برون طعمی منحصر‌به‌فرد به این غذا می‌بخشد و موجب افزایش ارزش غذایی باسترمه می‌شود.

ماهی اوزون‌برون به دلیل دارابودن کلسیم زیاد، برای تقویت و استحکام استخوان‌ها بسیار مفید بوده و به‌عنوان منبع غنی از فسفر، به بهبود عملکرد مغز و حافظه نیز کمک می‌کند. 

دستور پخت:

برای تهیه باسترمه پلو با ماهی به برنج، ماهی اوزون‌برون، سیب‌زمینی، پیاز، اناردانه شده، روغن‌مایع، نمک و فلفل سیاه نیاز است. طرز تهیه باسترمه پلو به این صورت است که در ابتدا باید برنج را به مدت یک ساعت در آب خیس کنید تا پخت بهتری داشته باشد. سپس آن را به همراه کمی نمک و روغن بر روی حرارت قرار داده تا زمانی که به مرحله آبکشی برسد. در این مرحله باید سیب‌زمینی‌ها را به شکل حلقه‌ای برش داده و در کف قابلمه دیگری با مقداری روغن بچینید.

 پیاز‌ها را نیز به همین صورت برش داده و بر روی سیب‌زمینی‌ها قرار دهید. اکنون ماهی اوزون‌برون را به‌صورت فیله‌ای برش داده و روی پیاز‌ها حلقه‌ای بگذارید.

سپس دانه‌های انار را بر روی ماهی‌ها بپاشید و برنج آبکش شده را بر روی آنها اضافه کنید. بر روی هر لایه برنج مقداری نمک و فلفل نیز بپاشید تا طعم بیشتری بگیرد. سپس درب قابلمه را بگذارید و حرارت را کم کنید تا باسترمه پلو به مدت تقریباً یک ساعت بپزد. در نهایت، باسترمه پلو را در ظرف برگردانید و با دانه‌های انار تزیین کنید.

منبع: نمناک

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.