تیم ملی بسکتبال بانوان ایران روی ریل پیروزی | قهرمانی نزدیک است فواید مصرف طالبی در دوران بارداری حجاب، رویکردی تمدن‌ساز حضور ۶۳.۳ درصد داوطلب زن از خراسان رضوی در نوبت دوم کنکور ۱۴۰۴ لزوم طراحی ساختاری برای جایگاه زنان در خانواده برای نقش‌آفرینی درست آن‌ها افزایش تعداد شاعران زن در کشور، مسیری رو به پیشرفت در عرصه ادبیات ۲ هزار نفر از زنان سرپرست خانوار خراسان شمالی از تسهیلات بهره‌مند شدند طرز تهیه کیک زردآلو در خانه + فیلم سیمای زنان خبرنگار در آینه شهادت| سه شهیده رسانه در جنگ ۱۲ روزه را بشناسیم آغاز نخستین اردوی تیم ملی فوتبال دختران زیر ۲۰ سال ایران برتری بسکتبال زنان ایران مقابل جزایر کوک در مسابقات کاپ آسیا دیویژن B پررنگ شدن جایگاه واقعی زنان در جامعه از پیروزی انقلاب اسلامی تاکنون آغاز مرحله ششم اردوی تیم ملی کانوپولو بانوان از امروز (۲۳ تیر ۱۴۰۴) افزایش خطر ابتلا به سرطان ریه در زنان با دود ناشی از روغن‌های پخت و پز تخصیص بودجه‌ای مستقل برای زنان خانوار راگبی بانوان ایران، روی نوار موفقیت حجاب در اسلام، پاسداری از هویت و جایگاه زن است
سرخط خبرها
باسترمه پلو، غذای محلی و پرخاصیت مردم ترکمن

باسترمه پلو، غذای محلی و پرخاصیت مردم ترکمن

  • کد خبر: ۳۱۴۲۴۶
  • ۱۴ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۴:۱۰
باسترمه پلو که از غذا‌های اصلی و محلی مردم ترکمن است به دلیل برخورداری از مواد مغذی در ترکیب خود، هم برای تقویت استخوان‌های کودکان مفید است هم به بهبود عملکرد مغز و حافظه آنها کمک می‌کند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ باسترمه پلو گنجینه‌ای از هنر آشپزی استان گلستان، به‌عنوان یکی از جاذبه‌های دلپذیر در گردشگری خوراک این استان شناخته می‌شود. این غذا که در میان ترکمن‌ها از محبوبیت ویژه‌ای برخوردار است، با ماهی اوزون‌برون تهیه می‌شود. البته این غذای خوشمزه را می‌توان با گوشت گوسفند، مرغ یا اردک نیز آماده کرد، اما استفاده از ماهی اوزون‌برون طعمی منحصر‌به‌فرد به این غذا می‌بخشد و موجب افزایش ارزش غذایی باسترمه می‌شود.

ماهی اوزون‌برون به دلیل دارابودن کلسیم زیاد، برای تقویت و استحکام استخوان‌ها بسیار مفید بوده و به‌عنوان منبع غنی از فسفر، به بهبود عملکرد مغز و حافظه نیز کمک می‌کند. 

دستور پخت:

برای تهیه باسترمه پلو با ماهی به برنج، ماهی اوزون‌برون، سیب‌زمینی، پیاز، اناردانه شده، روغن‌مایع، نمک و فلفل سیاه نیاز است. طرز تهیه باسترمه پلو به این صورت است که در ابتدا باید برنج را به مدت یک ساعت در آب خیس کنید تا پخت بهتری داشته باشد. سپس آن را به همراه کمی نمک و روغن بر روی حرارت قرار داده تا زمانی که به مرحله آبکشی برسد. در این مرحله باید سیب‌زمینی‌ها را به شکل حلقه‌ای برش داده و در کف قابلمه دیگری با مقداری روغن بچینید.

 پیاز‌ها را نیز به همین صورت برش داده و بر روی سیب‌زمینی‌ها قرار دهید. اکنون ماهی اوزون‌برون را به‌صورت فیله‌ای برش داده و روی پیاز‌ها حلقه‌ای بگذارید.

سپس دانه‌های انار را بر روی ماهی‌ها بپاشید و برنج آبکش شده را بر روی آنها اضافه کنید. بر روی هر لایه برنج مقداری نمک و فلفل نیز بپاشید تا طعم بیشتری بگیرد. سپس درب قابلمه را بگذارید و حرارت را کم کنید تا باسترمه پلو به مدت تقریباً یک ساعت بپزد. در نهایت، باسترمه پلو را در ظرف برگردانید و با دانه‌های انار تزیین کنید.

منبع: نمناک

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.