مسئولیت مشترک والدین در برابر تربیت فرزندان عزاداری محرم، الگویی از قدرت زن مسلمان را به نمایش می‌گذارد توجه شهید طهرانچی به حوزه زنان و خانواده مبتنی بر جهان بینی الهی بود رواج طلاق، عاملی در تضعیف نهاد خانواده و کاهش فرزندآوری در جامعه حضور ۲۵ بازیکن در دومین اردوی تیم ملی فوتسال بانوان اشتغال زنان، نمادی از موفقیت و سرمایه ای اجتماعی برای خانواده ناترازی بانک‌ها، مشکل مهم شبکه بانکی در پرداخت تسهیلات ازدواج و فرزندآوری نقش کلیدی‌ زنان در فرآیند بازتوانی، حمایت اجتماعی و مراقبت از آسیب‌دیدگان ثبت یک پیروزی دیگر برای تیم ملی بسکتبال زنان ایران رونمایی از جلد دوم کتاب «چله کلمات» با محور اشعار اربعینی شاعران زن حضور پررنگ بانوان ورزشکار ایرانی در بازی‌های جهانی ۲۰۲۵ چنگدو کتاب «جان جهان» دریچه‌ای به دنیای زنان می‌گشاید بلاتکلیفی تیم‌های مدعی برای حضور در فصل جدید رقابت‌های فوتبال لیگ برتر زنان ایجاد فضایی مثبت و پرمحبت در خانواده، یکی از کلید‌های تربیت دختران باحجاب و عفیف بررسی نقش زنان در تربیت دینی کودکان و الگوبرداری از بانوان کربلا حوزه سنی ۷ سال، بیشترین متقاضی برای فرزندخواندگی در کشور کاهش خطر ابتلا به پوکی استخوان در زنان با مصرف به‌اندازه زعفران
سرخط خبرها
معرفی عوامل اثرگذار بر ابتلای کودکان به پوکی‌‌ استخوان

معرفی عوامل اثرگذار بر ابتلای کودکان به پوکی‌‌ استخوان

  • کد خبر: ۳۱۵۵۲۸
  • ۲۴ بهمن ۱۴۰۳ - ۱۵:۵۰
به گفته یک فوق‌تخصص بیماری‌های غدد و متابولیسم کودکان، تجویز و استفاده از دارو‌های کورتونی باعث ابتلای کودکان به پوکی‌ استخوان می‌شود.

به گزارش شهرآرانیوز؛ شاداب صالح‌پور با اشاره به اینکه بسیاری تصور می‌کنند پوکی استخوان تنها در بزرگسالان رخ می‌دهد، اظهار کرد: این بیماری می‌تواند از سنین پایین آغاز شود و علت آن به دو دسته اصلی اولیه و ثانویه تقسیم می‌شود.

وی درباره پوکی استخوان اولیه گفت: این نوع پوکی استخوان به دلیل بیماری‌های ژنتیکی رخ می‌دهد که شایع‌ترین آن‌ها استخوان‌سازی ناقص است. اما نوع دوم، یعنی پوکی استخوان ثانویه، بسیار شایع‌تر بوده و ناشی از مصرف دارو‌ها یا بیماری‌های غیرمرتبط با استخوان است.

این متخصص کودکان و فوق‌تخصص بیماری‌های غدد و متابولیسم کودکان، مصرف کورتون را یکی از عوامل اصلی پوکی استخوان ثانویه دانست و افزود: دارو‌های کورتونی که برای بیماری‌های تنفسی، گوارشی، کلیوی، روماتولوژی و حتی عصبی در کودکان تجویز می‌شوند، می‌توانند به مرور زمان موجب کاهش تراکم استخوان شوند.

صالح‌پور درباره علائم این بیماری اظهار کرد: درد‌های استخوانی و اختلال در رشد، شکستگی‌های خودبه‌خودی یا با ضربات خفیف، تغییر شکل استخوان‌ها، کوتاهی قد و مشکلات حرکتی از علائم این بیماری هستند.

وی ادامه داد: در برخی موارد، پوکی استخوان ممکن است بدون علامت باشد و تنها از طریق تصویربرداری‌های خاص و آزمایش‌های ویژه تشخیص داده شود.

این متخصص کودکان و فوق تخصص بیماری‌های غدد و متابولیسم کودکان راهکار‌های پیشگیری از پوکی استخوان در کودکان را مصرف مواد غذایی غنی از کلسیم مانند شیر، ماست، پنیر و سایر لبنیات کم‌چرب؛ دریافت کافی ویتامین D از طریق مکمل‌ها یا نور خورشید؛ کاهش مصرف نوشیدنی‌های گازدار و فست‌فود‌ها که موجب کاهش تراکم استخوان می‌شوند و افزایش فعالیت بدنی و ورزش برای تقویت استخوان‌ها برشمرد.

منبع: تسنیم

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.