سوانح رانندگی در محور تایباد؛ ۱۲ مصدوم به مراکز درمانی منتقل شدند (۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) انتقال مهدکودک‌ها به آموزش و پرورش اتفاق موفقیت‌آمیزی نبود زباله‌هایی که زباله نیستند | درباره مواد بازیافتی که معمولاً به سطل زباله انداخته می‌شوند غذا‌های اقتصادی، خوب یا بد؟ مرجان‌های خلیج فارس احیا شدند رئیس سازمان محیط زیست: موضوع گردوغبار سرخس در دستورکار ماست + فیلم سند طرح جنگل‌داری اجتماعی در حوزه زاگرس تدوین شد تجهیز محیط‌بانان تهران در دستور کار قرار گرفت مرجعیت کنوانسیون تنوع زیستی به محیط زیست واگذار شد تلاش آموزش و پرورش برای رتبه بندی کادر اداری مدارس امتیاز جدید برای هنرستانی‌ها | هنرستان‌ها می‌توانند از مراکز فنی‌‌وحرفه‌ای، رایگان استفاده کنند نایب‌رئیس مجلس به تغییر ساعت شروع مدارس اعتراض کرد مهارت معلمان آموزش خانواده باید بازنگری شود هشدار جدی: اشتباهات مرگبار در مصرف مسکن‌ها و راه‌های پیشگیری فعالیت ستاد احیای دریاچه ارومیه با محوریت معاون اول رئیس جمهور پرداخت هزار میلیارد تومان برای تأمین منابع شیرخشک در دستورکار قرار گرفت فرود ایران به چاله جمعیتی؛ کاهش نرخ باروری به زیر ۱.۳۶ و سالمندی ۲۶ درصدی تا ۱۴۳۰ | هشدار مدیر جمعیت مشهد: بدون اقدام فوری، جبران کاهش جمعیت بیش از ۱۰۰ سال زمان می‌برد! انتقاد نماینده مجلس از بلاتکلیفی آزمون کیفیت‌بخشی معلمان وام، طلا و ارز؛ ۳ حربه وسوسه‌انگیز کلاهبرداران سایبری پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (چهارشنبه، ۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) | اوج گرما در مشهد بیش از ۷ میلیون گردشگر خارجی در سال ۱۴۰۳ به ایران وارد شدند هدف‌گذاری ساخت ۵ هزار واحد خوابگاهی متأهلی در هر سال رأی پرونده قتل داریوش مهرجویی تأیید شد یک بام و دو هوای مصوبات کشوری در خراسان رضوی باران نیامد؛ مشهد خشک‌تر از همیشه درمانگاه جهادی شهید رئیسی در مشهد افتتاح شد (۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) شروع مدرسه از ۶ صبح! | چالش‌های یک سیاست اضطراری ارسال لیست بیمه تأمین‌اجتماعی در روز‌های پنجشنبه هم امکان‌پذیر است اهدای عضو بیمار مرگ مغزی در مشهد به ۴ بیمار زندگی دوباره بخشید (۲۴ اردیبهشت ۱۴۰۴) استاندار خراسان رضوی خبر داد: بسترسازی برای مشارکت بخش خصوصی در اکتشاف معادن
سرخط خبرها

کدام استان‌ها رکورددار مصرف قاتل محبوب هستند؟

  • کد خبر: ۳۲۲۷۱۸
  • ۲۸ اسفند ۱۴۰۳ - ۰۹:۱۹
کدام استان‌ها رکورددار مصرف قاتل محبوب هستند؟
مدیرکل دفتر تغذیه جامعه وزارت بهداشت گفت: نوشابه‌ها بی‌ارزش و مضرند؛ افزایش مصرف آنها خطر چاقی، دیابت و سرطان را بالا می‌برد.

به گزارش شهرآرانیوز، احمد اسماعیل‌زاده، مدیرکل دفتر تغذیه جامعه وزارت بهداشت، اظهار کرد: بر اساس تحقیقات انجام‌شده، نوشابه‌ها حاوی مقادیر زیادی قند افزوده و گاز هستند و هیچ‌گونه خاصیت مفیدی برای سلامت ندارند.

وی افزود: تحقیقات متعدد نشان داده‌اند که افزایش مصرف نوشابه‌ها خطر ابتلاء به چاقی و دیابت را به‌شدت افزایش می‌دهد و حتی می‌تواند خطر ابتلاء به برخی سرطان‌ها را نیز بالا ببرد.

افزایش مصرف نوشابه، عامل چاقی و دیابت

به گفته اسماعیل‌زاده؛ قند موجود در نوشابه‌ها یک قند خالی و فاقد مواد مغذی است که در طولانی‌مدت می‌تواند منجر به دریافت کالری اضافی، اضافه‌وزن و تجمع چربی در بدن شود. علاوه بر این، اسید فسفریک موجود در نوشابه‌ها تعادل کلسیم و فسفر را در بدن به هم زده و باعث افزایش دفع ادراری کلسیم می‌شود، که این امر می‌تواند خطر ابتلاء به پوکی استخوان را افزایش دهد.

اسید فسفریک نوشابه‌ها؛ تهدیدی برای استخوان‌ها

اسماعیل‌زاده تأکید کرد: نوشابه‌ها به دلیل خاصیت اسیدی، برای سیستم گوارشی بسیار مضر هستند و با افزایش اسیدیته معده، می‌توانند به مخاط آن آسیب رسانده و افراد را مستعد ابتلاء به ریفلاکس و سایر اختلالات گوارشی کنند و از سوی دیگر، نوشابه‌ها خاصیت ادرارآوری دارند که باعث افزایش دفع کلسیم از طریق ادرار می‌شود و این مسئله در دراز مدت خطر پوکی استخوان را افزایش می‌دهد.

مصرف بالای نوشابه در استان کهگیلویه و بویراحمد

وی ادامه داد: بر اساس آمار‌های اخیر، استان کهگیلویه و بویراحمد با مصرف ۳۲.۵ میلی‌لیتر نوشابه در روز، بیشترین مصرف نوشابه را در کشور دارد و این در حالی است که علت این مصرف بالا هنوز به طور دقیق مشخص نشده و اطلاعات کافی در این زمینه وجود ندارد، که ممکن است فرهنگ غذایی خاص مردم این استان، نقش مهمی در این مصرف بالا ایفا کند.

به گفته اسماعیل زاده؛ پس از استان کهگیلویه و بویراحمد، استان‌های خراسان رضوی با ۲۸.۵ میلی‌لیتر و تهران و قم با ۲۶.۵ میلی‌لیتر در روز، در رتبه‌های بعدی مصرف نوشابه قرار دارند و در مقابل، استان‌های اردبیل، چهارمحال و بختیاری و مازندران کمترین میزان مصرف نوشابه را دارند.

وی افزود: افزایش مصرف نوشابه‌ها، به دلیل تأثیر مستقیم بر چاقی، می‌تواند خطر ابتلاء به پرفشاری خون، دیابت، مقاومت به انسولین و کبد چرب را افزایش دهد. تحقیقات نشان داده‌اند که مقاومت انسولینی با برخی از سرطان‌ها ارتباط دارد و از آنجا که مصرف نوشابه‌ها موجب افزایش چاقی و مقاومت انسولینی می‌شود، می‌تواند خطر ابتلاء به سرطان سینه و سرطان کولورکتال را نیز بالا ببرد.

اسماعیل‌زاده ادامه داد: نوشابه‌ها هیچ ماده مغذی مفیدی برای بدن ندارند که بتوان مصرف آنها را توصیه کرد و در حقیقت، هیچ ترکیب مفیدی در نوشابه‌ها وجود ندارد که بتوان آن را عاملی برای بهبود سلامت دانست.

اسماعیل‌زاده خاطرنشان کرد: بر اساس آخرین بررسی‌های انجام‌شده در کشور، میانگین مصرف روزانه نوشابه در افراد بزرگسال ۲۲ میلی‌لیتر در مناطق شهری، ۱۶ میلی‌لیتر در مناطق روستایی و نزدیک به ۳۰ میلی‌لیتر در مناطق حاشیه شهر است.

وی افزود: در مجموع، با در نظر گرفتن تمام مناطق، مصرف نوشابه در کشور همچنان در سطح بالایی قرار دارد، که این مسئله نیازمند اقدامات جدی برای کاهش آن است.

منبع: خبرگزاری مهر

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->