بررسی مسئله چالش‌برانگیز جمعیت و فرزندآوری به مناسبت سالروز ابلاغ سیاست‌های کلی «جمعیت» در ۱۳۹۳ فواید مصرف شیرین بیان برای زنان مصرف روغن حیوانی نقشی در تقویت زنان در دوران بارداری و بعد از زایمان ندارد مشخص‌شدن گزینه‌های اصلی هدایت تیم ملی فوتسال زنان بی‌توجهی به زیست واقعی خانواده‌ها در الگوی سیاست‌گذاری جمعیتی در ایران سفر دختر شهید سید حسن نصرالله به شهر قم افزایش میانگین سن ازدواج در ایران جایگاه ویژه خانواده در رویکرد تحول آفرین دانشگاه آزاد اسلامی بررسی مهم‌ترین مؤلفه‌های دستیابی به زندگی متعادل برگزاری همایش ملی «زن، خانواده و کنشگری مسئولانه» با رویکردی نوین به مسائل حوزه زن و خانواده رشد ۱۶.۵ درصدی پوشش بیمه سلامت زنان روستایی دارای سه فرزند و بیشتر، در خراسان رضوی خرید جهیزیه با کارت رفاهی یک بانو، سرکنسول جدید جمهوری اسلامی ایران در آلماتی شد مهریه، یکی از ارکان حقوقی نهاد خانواده در نظام حقوقی ایران تبدیل درددل پیرزن روستایی به یک مصوبه توسط شهید جمهور مقایسه، آسیب زندگی مشترک روایت داستانی از زندگی مرضیه حدیدچی (دباغ) در کتاب «بانوی چریک»
سرخط خبرها
اثرگذاری وجود کروموزوم X دوم در زنان در جلوگیری از آسیب‌های ناشی از پیری در آن‌ها

اثرگذاری وجود کروموزوم X دوم در زنان در جلوگیری از آسیب‌های ناشی از پیری در آن‌ها

  • کد خبر: ۳۲۳۵۰۷
  • ۰۵ فروردين ۱۴۰۴ - ۰۹:۵۷
پژوهشگران ایرلندی دریافتند وجود کروموزوم X دوم در زنان نیز از دیگرعوامل مهم در محافظت سلولی و جلوگیری از آسیب‌های ناشی از پیری به شمار می‌رود.

به گزارش شهرآرانیوز، پژوهشگران ایرلندی دریافتند وجود کروموزوم X دوم در زنان نیز از دیگر عوامل مهم در محافظت سلولی و جلوگیری از آسیب‌های ناشی از پیری به شمار می‌رود.

مطالعات روی موش‌ها نشان داده‌اند که کروموزوم اضافی می‌تواند محافظت‌های ژنتیکی بیشتری فراهم کند که به کاهش سرعت پیری سیستم ایمنی کمک می‌کند و زنان را در برابر عفونت‌ها و بیماری‌های مزمن مقاوم‌تر می‌سازد.

از سوی دیگر، نظریه مادربزرگ به عنوان یک فرضیه تکاملی مطرح شده است. بر اساس این نظریه، زنان به دلیل نقش حیاتی‌شان در حمایت از نسل‌های بعدی و پرورش نوه‌ها، انگیزه تکاملی برای حفظ سلامتی و افزایش طول عمر پیدا کرده‌اند، این نقش مادربزرگ‌وار نه‌تنها در انتقال دانش و تجربه‌های زندگی مؤثر است، بلکه به تقویت غریزه مراقبت از خود نیز کمک می‌کند.

عوامل اجتماعی و رفتاری نیز نقشی کلیدی در افزایش طول عمر زنان دارند. آمارها حاکی از آن است که زنان نسبت به مردان حدود دو برابر بیشتر به پزشک مراجعه می‌کنند؛ امری که امکان تشخیص زودهنگام بیماری‌ها و پیشگیری از عوارض جدی را فراهم می‌آورد. این موضوع نشان دهنده اهمیت سبک زندگی محتاطانه زنان در حفظ سلامت و جلوگیری از بروز بیماری‌های جدی است.

منبع: ایمنا

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.