برگزاری برنامه‌های متنوع دانشگاه آزاد اسلامی خراسان رضوی در دهه کرامت ۱۴۰۴ ویژه دانشجویان دختر و اساتید زن برگزاری نخستین جشنواره ملی عکس «خانواده ایرانی» با هدف پاسداشت ارزش‌های فرهنگی، اجتماعی و تاریخی نهاد خانواده استقبال دختران خراسانی از ورزش قایقرانی بررسی دلایل انتخاب حجاب توسط زن مسلمان در کشورهای غربی صبر و بردباری والدین، از ارکان مهم در تربیت کودکان بیش‌فعال معرفی نمایندگان ایران برای شرکت در اتحادیه تجاری زنان بریکس روایت داستان‌های عروسک‌ها و نقش آن‌ها در زندگی کودکان و دختران اقوام مختلف در یک مستند خانوادگی آمار تولد نوزادان ایرانی در سال ۱۴۰۳ چقدر اعلام شده است؟ عدم ارتباط میان مراقبت از دندان‌های کودکان با شیر خوردن آنها در ۲ سال اول زندگی رشد ۸ درصدی تعداد زایمان بدون‌درد در کشور اولین رویداد «دختران نقش‌آفرین» دانشگاه‌های آزاد واحد خراسان رضوی در مشهد برگزار شد ویدئو| مادرانه| روایتی از دلتنگی مادران شهدا| شهید مرتضی معینی محولاتی نقش مادری استادان زن در فضای دانشگاه‌ها کسب عنوان نخست کنگره ملی شعر خلیج فارس توسط بانوی شاعر مشهدی راه‌اندازی جایزه ویژه زنان عربی توسط وزارت فرهنگ فلسطین ضرورت استفاده از روانشناسی اسلامی برای تسهیل عبور خانواده‌ها از چالش‌های مختلف پیشگیری از اختلافات در زندگی مشترک با شروط ضمن عقد لزوم مصرف مکمل کلسیم توسط زنان درباره مراقبت کنندگان از سلامت بانوان در روز جهانی ماما | ماما‌ها هم قدم با  مادر‌ها
سرخط خبرها
اثرگذاری وجود کروموزوم X دوم در زنان در جلوگیری از آسیب‌های ناشی از پیری در آن‌ها

اثرگذاری وجود کروموزوم X دوم در زنان در جلوگیری از آسیب‌های ناشی از پیری در آن‌ها

  • کد خبر: ۳۲۳۵۰۷
  • ۰۵ فروردين ۱۴۰۴ - ۰۹:۵۷
پژوهشگران ایرلندی دریافتند وجود کروموزوم X دوم در زنان نیز از دیگرعوامل مهم در محافظت سلولی و جلوگیری از آسیب‌های ناشی از پیری به شمار می‌رود.

به گزارش شهرآرانیوز، پژوهشگران ایرلندی دریافتند وجود کروموزوم X دوم در زنان نیز از دیگر عوامل مهم در محافظت سلولی و جلوگیری از آسیب‌های ناشی از پیری به شمار می‌رود.

مطالعات روی موش‌ها نشان داده‌اند که کروموزوم اضافی می‌تواند محافظت‌های ژنتیکی بیشتری فراهم کند که به کاهش سرعت پیری سیستم ایمنی کمک می‌کند و زنان را در برابر عفونت‌ها و بیماری‌های مزمن مقاوم‌تر می‌سازد.

از سوی دیگر، نظریه مادربزرگ به عنوان یک فرضیه تکاملی مطرح شده است. بر اساس این نظریه، زنان به دلیل نقش حیاتی‌شان در حمایت از نسل‌های بعدی و پرورش نوه‌ها، انگیزه تکاملی برای حفظ سلامتی و افزایش طول عمر پیدا کرده‌اند، این نقش مادربزرگ‌وار نه‌تنها در انتقال دانش و تجربه‌های زندگی مؤثر است، بلکه به تقویت غریزه مراقبت از خود نیز کمک می‌کند.

عوامل اجتماعی و رفتاری نیز نقشی کلیدی در افزایش طول عمر زنان دارند. آمارها حاکی از آن است که زنان نسبت به مردان حدود دو برابر بیشتر به پزشک مراجعه می‌کنند؛ امری که امکان تشخیص زودهنگام بیماری‌ها و پیشگیری از عوارض جدی را فراهم می‌آورد. این موضوع نشان دهنده اهمیت سبک زندگی محتاطانه زنان در حفظ سلامت و جلوگیری از بروز بیماری‌های جدی است.

منبع: ایمنا

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.