مسئولیت مشترک والدین در برابر تربیت فرزندان عزاداری محرم، الگویی از قدرت زن مسلمان را به نمایش می‌گذارد توجه شهید طهرانچی به حوزه زنان و خانواده مبتنی بر جهان بینی الهی بود رواج طلاق، عاملی در تضعیف نهاد خانواده و کاهش فرزندآوری در جامعه حضور ۲۵ بازیکن در دومین اردوی تیم ملی فوتسال بانوان اشتغال زنان، نمادی از موفقیت و سرمایه ای اجتماعی برای خانواده ناترازی بانک‌ها، مشکل مهم شبکه بانکی در پرداخت تسهیلات ازدواج و فرزندآوری نقش کلیدی‌ زنان در فرآیند بازتوانی، حمایت اجتماعی و مراقبت از آسیب‌دیدگان ثبت یک پیروزی دیگر برای تیم ملی بسکتبال زنان ایران رونمایی از جلد دوم کتاب «چله کلمات» با محور اشعار اربعینی شاعران زن حضور پررنگ بانوان ورزشکار ایرانی در بازی‌های جهانی ۲۰۲۵ چنگدو کتاب «جان جهان» دریچه‌ای به دنیای زنان می‌گشاید بلاتکلیفی تیم‌های مدعی برای حضور در فصل جدید رقابت‌های فوتبال لیگ برتر زنان ایجاد فضایی مثبت و پرمحبت در خانواده، یکی از کلید‌های تربیت دختران باحجاب و عفیف بررسی نقش زنان در تربیت دینی کودکان و الگوبرداری از بانوان کربلا حوزه سنی ۷ سال، بیشترین متقاضی برای فرزندخواندگی در کشور کاهش خطر ابتلا به پوکی استخوان در زنان با مصرف به‌اندازه زعفران
سرخط خبرها
اهمیت واکسیناسیون «ب‌ث‌ژ» برای نوزادان در پیشگیری از ابتلای آن‌ها به بیماری سل

اهمیت واکسیناسیون «ب‌ث‌ژ» برای نوزادان در پیشگیری از ابتلای آن‌ها به بیماری سل

  • کد خبر: ۳۲۳۵۷۱
  • ۰۶ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۰:۰۱
یک متخصص ریه و عضو هیئت‌علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان با اشاره به اهمیت واکسیناسیون «ب‌ث‌ژ» برای نوزادان در پیشگیری از ابتلای آن‌ها به بیماری سل، گفت: انجام غربالگری‌های منظم و تشخیص زودهنگام نیز در درمان افراد مبتلا بسیار مهم است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ علی پولادرگ با اشاره به اینکه بهترین راه پیشگیری از سل، تزریق واکسن "ب‌ث‌ژ" در نوزادان و انجام غربالگری منظم برای شناسایی افراد مبتلا است، اظهار کرد: سل ناشی از میکروب "کاخ" (Mycobacterium tuberculosis) است که به‌ویژه از طریق هوا منتقل می‌شود. افراد مبتلا به سل می‌توانند بدون داشتن علائم بالینی، ناقل این بیماری باشند و آن را به دیگران منتقل کنند.

این متخصص ریه به شایع‌ترین علائم سل اشاره کرد و گفت: سرفه‌های خشک یا خلط‌دار، تنگی نفس، کاهش وزن، تعریق شبانه و بی‌حالی از شایع‌ترین علائم سل است.

او همچنین به راه‌های انتقال بیماری از طریق سرفه، عطسه و حتی صحبت کردن اشاره کرد و افزود: در مکان‌هایی با تراکم جمعیتی بالا، سل به راحتی منتقل می‌شود.

پولادرگ بر لزوم تشخیص زودهنگام بیماری تأکید و بیان کرد: تشخیص سل از طریق آزمایش خلط و مشاهده میکروب در آن انجام می‌شود. در صورتی که میکروب در نمونه خلط دیده نشود، آزمایش‌های تکمیلی مانند تصویربرداری و تست پوستی توبرکولین برای تأیید بیماری ضروری است.

وی در مورد درمان سل توضیح داد: دوره درمان دارویی سل معمولاً شش ماه است و در موارد خاص مانند سل مغزی، ممکن است درمان تا ۱۲ ماه ادامه یابد.

این متخصص ریه پیشگیری از بیماری را حیاتی دانست و یادآور شد: برای جلوگیری از شیوع سل، علاوه بر واکسیناسیون "ب‌ث‌ژ" در نوزادان، انجام غربالگری‌های منظم و تشخیص زودهنگام افراد مبتلا بسیار مهم است. همچنین درمان پیشگیرانه برای افراد در معرض خطر می‌تواند از فعال شدن عفونت در بدن جلوگیری کند.

منبع: سلامت نیوز

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.