تیم خراسان رضوی قهرمان مسابقات کبدی دختران کشور شد کاهش خطر ابتلا به پوکی استخوان در زنان با مصرف روزانه مویز جزئیاتی از ابعاد حقوقی و اجتماعی قانون جدید مهریه افتتاح خانه عقد «نجمه‌خاتون» با هدف ترویج ازدواج آسان در خراسان جنوبی دعوت از ۲ دختر ورزشکار مشهدی به مسابقات انتخابی تیم ملی شمشیربازی اپه بانوان بررسی کارآمدترین روش‌های پیشگیری از طلاق عاطفی برگزاری رقابت‌های المپیاد ورزشی ویژه بانوان اهمیت بالای صعود تیم ملی فوتسال ایران به جام جهانی برگزاری هشتمین کنگره بین‌المللی اندیشه‌های قرآنی رهبر معظم انقلاب در قم کسب مقام سوم جام ملت‌های زنان آسیا توسط تیم ملی فوتسال زنان ایران آمادگی برای ایجاد شبکه سلامت زنان با محوریت هوش مصنوعی اردوی تیم ملی بانوان در مرکز جهانی تکواندو برای یونیورسیاد آغاز شد نرخ باروری در خراسان جنوبی چقدر است؟ قضاوت بانوی ایرانی در دیدار فینال جام ملت‌های فوتسال بانوان آسیا نام بانوی افغانستانی در فهرست «دانشمندان برجسته جهان» قرار گرفت تشکیل کارگروهی تخصصی برای تدوین سند «زنان فناور» مارال ترکمان و فرشته خسروی، بازیکنان کلیدی تیم ملی ایران در جام ملت‌های زنان آسیا از نگاه AFC
سرخط خبرها
بررسی نقش خانواده‌ها در افزایش هزینه‌های ازدواج

بررسی نقش خانواده‌ها در افزایش هزینه‌های ازدواج

  • کد خبر: ۳۲۴۸۴۹
  • ۱۶ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۳:۳۸
ازدواج یکی از مهم‌ترین مراحل زندگی هر فرد است، اما در سال‌های اخیر، افزایش تجملات و هزینه‌های سرسام‌آور آن از یک سو و دخالت خانواده‌ها در برگزاری مراسم با تجملات بیشتر از سوی دیگر، موانعی برای ازدواج زوجین جوان ایجاد کرده است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ ازدواج یکی از مهم‌ترین مراحل زندگی هر فرد است، اما در سال‌های اخیر، افزایش تجملات و هزینه‌های سرسام‌آور آن، به دغدغه‌ای جدی برای جوانان تبدیل شده است. یکی از عوامل مهمی که به این روند دامن می‌زند، دخالت خانواده‌ها در نحوه برگزاری مراسم ازدواج است.

در ایران، برخی والدین برای حفظ شأن و منزلت اجتماعی خود، اصرار دارند که مراسم ازدواج فرزندشان باشکوه و مجلل باشد. این موضوع در بعضی خانواده‌ها به یک رقابت تبدیل شده است؛ خانواده‌ها تلاش می‌کنند با برگزاری مراسم پرهزینه، جایگاه اجتماعی خود را به نمایش بگذارند.

برای مثال، در برخی مناطق، رسم بر این است که هزینه‌های گزافی برای مهریه، شیربها، جهیزیه و مراسم عقد و عروسی پرداخت شود. حتی در برخی شهرها، هزینه‌های مراسم نامزدی و عقد نیز به اندازه یک عروسی کامل است. این فشارها باعث شده بسیاری از زوج‌های جوان زیر بار بدهی بروند و حتی از ترس این هزینه‌ها، ازدواج خود را به تعویق بیندازند.

مطالعات نشان داده که هزینه‌های بالای ازدواج می‌تواند با افزایش نرخ طلاق مرتبط باشد.

پژوهشی که توسط دو استاد اقتصاد، اندرو فرانسیس-تن و هوگو میالون، انجام شده و بیش از ۳۰۰۰ زوج آمریکایی را مورد بررسی قرار داده، نشان داده است که ازدواج‌هایی که هزینه مراسم آن‌ها بیش از ۲۰ هزار دلار بوده، ۳.۵ برابر بیشتر در معرض طلاق قرار گرفته‌اند. در مقابل، زوج‌هایی که کمتر از ۱۰۰۰ دلار برای مراسم خود هزینه کرده‌اند، پیوند مستحکم‌تری داشته‌اند.

در ایران نیز بر اساس بررسی‌های میدانی، هزینه یک مراسم عروسی ساده در تهران، حداقل ۳۰۰ میلیون تومان است. این هزینه شامل تالار، آرایشگاه، لباس عروس، گل‌آرایی، فیلم‌برداری و دیگر موارد است.

در برخی شهرهای ایران، رسم بر این است که مهریه‌های سنگین تعیین شود. در برخی موارد، خانواده عروس برای حفظ جایگاه اجتماعی خود، مهریه‌های بسیار بالایی را مطالبه می‌کنند که حتی گاهی داماد توان پرداخت آن را ندارد. همچنین، برخی خانواده‌ها اصرار دارند که عروسی در تالارهای مجلل برگزار شود و از هزینه‌های اضافی مانند گروه موسیقی، آتش‌بازی، ورودی‌های گران‌قیمت و موارد دیگر چشم‌پوشی نمی‌کنند.

افزایش هزینه‌های ازدواج نه‌تنها موجب فشار مالی بر زوج‌های جوان می‌شود، بلکه می‌تواند به تأخیر در ازدواج و حتی افزایش نرخ تجرد قطعی منجر شود. بسیاری از جوانان به دلیل نداشتن توان مالی، ازدواج را به تعویق می‌اندازند و این مساله می‌تواند پیامدهای منفی اجتماعی و جمعیتی داشته باشد.

از طرفی، اصرار بر برگزاری مراسم‌های پرهزینه، می‌تواند موجب افزایش اختلافات زناشویی شود. زوج‌هایی که برای مراسم ازدواج خود وام‌های سنگین می‌گیرند، پس از شروع زندگی مشترک با مشکلات اقتصادی روبه‌رو می‌شوند و این امر، پایداری زندگی مشترک را به خطر می‌اندازد.

برای جلوگیری از این مشکلات، ضروری است فرهنگ‌سازی مناسبی در جامعه صورت گیرد تا ازدواج به سمت سادگی و معنویت حرکت کند، نه تجمل و رقابت.

منبع: ایرنا

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.