مسئولیت مشترک والدین در برابر تربیت فرزندان عزاداری محرم، الگویی از قدرت زن مسلمان را به نمایش می‌گذارد توجه شهید طهرانچی به حوزه زنان و خانواده مبتنی بر جهان بینی الهی بود رواج طلاق، عاملی در تضعیف نهاد خانواده و کاهش فرزندآوری در جامعه حضور ۲۵ بازیکن در دومین اردوی تیم ملی فوتسال بانوان اشتغال زنان، نمادی از موفقیت و سرمایه ای اجتماعی برای خانواده ناترازی بانک‌ها، مشکل مهم شبکه بانکی در پرداخت تسهیلات ازدواج و فرزندآوری نقش کلیدی‌ زنان در فرآیند بازتوانی، حمایت اجتماعی و مراقبت از آسیب‌دیدگان ثبت یک پیروزی دیگر برای تیم ملی بسکتبال زنان ایران رونمایی از جلد دوم کتاب «چله کلمات» با محور اشعار اربعینی شاعران زن حضور پررنگ بانوان ورزشکار ایرانی در بازی‌های جهانی ۲۰۲۵ چنگدو کتاب «جان جهان» دریچه‌ای به دنیای زنان می‌گشاید بلاتکلیفی تیم‌های مدعی برای حضور در فصل جدید رقابت‌های فوتبال لیگ برتر زنان ایجاد فضایی مثبت و پرمحبت در خانواده، یکی از کلید‌های تربیت دختران باحجاب و عفیف بررسی نقش زنان در تربیت دینی کودکان و الگوبرداری از بانوان کربلا حوزه سنی ۷ سال، بیشترین متقاضی برای فرزندخواندگی در کشور کاهش خطر ابتلا به پوکی استخوان در زنان با مصرف به‌اندازه زعفران
سرخط خبرها
نقش دختران در بهبود آینده کشور چیست؟

نقش دختران در بهبود آینده کشور چیست؟

  • کد خبر: ۳۳۱۱۳۳
  • ۱۷ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۳:۲۸
به گفته یک جامعه شناس، اگر یک جامعه بخواهد به سلامت وپیشرفت دست یابد، دختران نقشی کلیدی درتحقق آن خواهند داشت.

به گزارش شهرآرانیوز؛ عاصمه قاسمی اظهار کرد: ما امروز، بیش از هر زمان دیگری، به جایگاه و شأن دختران و زنان ارج می‌نهیم، چرا که آنها آینده‌ساز‌ان کشور هستند. در هر جامعه‌ای، مشکلات و چالش‌هایی وجود دارد، اما آنچه مهم است، اهمیت نقش‌آفرینی دختران در حال و آینده جامعه است. اگریک جامعه بخواهدبه سلامت وپیشرفت دست یابد، دختران نقشی کلیدی درتحقق آن خواهند داشت. یکی ازمهم‌ترین چالش‌های حوزه دختران، هجمه‌ها و تهاجمات فرهنگی است که امروزه شاهد آن هستیم. این هجمه‌ها با هدف خدشه‌دار کردن هویت دختران و دور کردن آنها از نقش‌های کلیدی‌شان صورت می‌گیردوبرای این منظور، ابزار‌های مختلفی به کار گرفته می‌شود.

وی ادامه داد: چالش‌های درونی دختران، ناشی از نگاه‌هایی است که به جای اتکا به آموزه‌های قرآنی، دینی و اصیل، گاه مبتنی بر سنت‌های نادرست یا اقتباسی از دنیای غرب بوده؛ نگاه‌هایی که در برخی موارد با تعصب و کلیشه‌های محدودکننده درآمیخته‌اند. این نوع نگرش ناقص، موجب‌شده که گاهی نگاه به دختران، جامع و متعادل نباشد وهمین امر چالش‌هایی برای آنان ایجاد کند؛ به گونه‌ای که اعتماد لازم نسبت به دختران شکل نگیرد. ازسوی دیگر، در حالی که هجمه‌های بیرونی، هویت دختران را دچار آسیب می‌کند، موانع و محدودیت‌های درونی نیز مانع از رشد، شکوفایی و هویت یابی صحیح آنان می‌شود. این چالش‌ها، تضاد‌ها و دوگانگی‌هایی را در مسیر دختران قرار می‌دهد که مانع از آن می‌شود هویت خود را براساس خصایص واقعی و ارزشمند دخترانه تعریف کرده و مطابق آن مسیر رشد خود را طی کنند.

این جامعه شناس با بیان اینکه اصلاح برخی ساختارها، لازم است تعاریف، نهاد‌ها و روابطی که بر زندگی دختران اثرگذار هستند، مورد بازنگری قرار گیرند، تاکید کرد: ضروری است که کار فرهنگی گسترده‌ای صورت گیرد تا نقش مؤثر دختران نه تنها در حال حاضر، بلکه در آینده و مسیر تمدنی نوین اسلامی که به سوی آن حرکت می‌کنیم، به درستی تبیین شود. این مسأله باید از طریق ابزار‌های گوناگون دنبال شود که در این میان، رسانه نقشی کلیدی ایفا می‌کند.

قاسمی گفت: باید فضایی ایجاد شود تا این کار فرهنگی به درستی انجام گیرد، نگرش عمومی نسبت به دختران و زنان اصلاح شود و نیازها، اولویت‌ها و جایگاه مهم آنها مورد توجه قرار گیرد. نمی‌توان با نگاهی سنتی و کلیشه‌ای که نقش دختران را صرفا در ازدواج و خانه داری خلاصه می‌کند، زمینه رشد و پرورش آنان را فراهم ساخت. دختری که تحت چنین نگرشی رشد می‌کند، با تناقضات و چالش‌هایی روبه رو خواهد شد که ممکن است آسیب‌هایی را برای او به همراه داشته باشد. این نگاه باید اصلاح شود؛ یعنی علاوه بر تغییر ساختارها، روابط و نهادها، تعاریف موجود نیز بازنگری شوند و کار فرهنگی صحیحی صورت گیرد که نقش و جایگاه دختران را به‌درستی ترسیم کند.

منبع: جام جم

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.