برگزاری نمایشگاهی از آثار هنرمندان نوگرای زن در موزه هنر‌های معاصر تهران تیم ملی بسکتبال بانوان ایران از رسیدن به دیویژن A بازماند لزوم آشنایی و هم افزایی بانوان ادارات و مجموعه‌های دولتی و کمیسیون بانوان شورای شهر مشهد افزایش میزان اضطراب و افسردگی مادر از عوارض چاقی در دوران بارداری بیمه زنان سرپرست خانوار ساکن شهر‌های زیر ۲۰ هزار نفر رایگان می‌شود اجرای طرح‌های گسترده بسیج خراسان رضوی در حوزه ترویج عفاف، حجاب و فرزندآوری ترویج فرهنگ «کمال گرایی» در تربیت فرزندان، دغدغه جدید والدین قبل فرزندآوری انتخاب سرمربی جدید تیم ملی بانوان تنیس روی میز ایران احکام شرعی| پاسخ رهبر معظم انقلاب به سئوالات شرعی پیرامون خواندن نماز قضای پدر و مادر توسط فرزندان لزوم بازتعریف حجاب به‌عنوان یک مسئولیت مشترک در جامعه چرا هزینه‌های زایمان در بیمارستان‌های مختلف خصوصی متفاوت و گران است؟ حل مسئله کاهش فرزندآوری مستلزم نگاه جامع و علمی است برخی بارداری‌ها نیازمند مراقبت‌های مضاعف هستند صعود تیم ملی بسکتبال زنان به مرحله نهایی رقابت‌های دیویژن B مسئولیت مشترک والدین در برابر تربیت فرزندان عزاداری محرم، الگویی از قدرت زن مسلمان را به نمایش می‌گذارد توجه شهید طهرانچی به حوزه زنان و خانواده مبتنی بر جهان بینی الهی بود رواج طلاق، عاملی در تضعیف نهاد خانواده و کاهش فرزندآوری در جامعه حضور ۲۵ بازیکن در دومین اردوی تیم ملی فوتسال بانوان
سرخط خبرها
حل مسئله کاهش فرزندآوری مستلزم نگاه جامع و علمی است

حل مسئله کاهش فرزندآوری مستلزم نگاه جامع و علمی است

  • کد خبر: ۳۴۵۹۶۰
  • ۲۹ تير ۱۴۰۴ - ۰۹:۳۳
عضو هیات علمی دانشگاه آیت‌الله العظمی بروجردی (ره) گفت: حل مسئله کاهش فرزندآوری مستلزم یک نگاه جامع و علمی است که تمام ابعاد فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی را در برگیرد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ غلامرضا تاج‌بخش در رابطه با پدیده کاهش فرزندآوری در جامعه ایرانی، با اشاره به تغییر نگرش‌های فرهنگی به‌عنوان یکی از عوامل مهم در کاهش تمایل خانواده‌ها به داشتن فرزند، اظهار کرد: تغییر در ارزش‌ها و باور‌های اجتماعی که بیشتر بر فردگرایی و راحت‌طلبی متمرکز شده است، موجب شده تا زوجین از پذیرش مسئولیت سنگین فرزندآوری و تربیت فرزندان متعدد پرهیز کنند.

وی خاطرنشان کرد: علل اقتصادی نیز به اندازه عوامل فرهنگی در کاهش فرزندآوری نقش دارد. هزینه‌های رو به رشد زندگی، به‌ویژه در بخش‌هایی مانند مسکن، آموزش و سلامت، به یکی از دغدغه‌های اصلی خانواده‌ها تبدیل شده و باعث می‌شود زوج‌ها با احتیاط بیشتری به فرزندآوری نگاه کنند.

عضو هیات علمی دانشگاه آیت‌الله العظمی بروجردی (ره) اضافه کرد: تا زمانی که ثبات اقتصادی؛ امنیت روانی و حمایت‌های اجتماعی مشخص و پایداری وجود نداشته باشد، روند کاهشی در نرخ فرزندآوری ادامه خواهد یافت.

تاج‌بخش از گسترش شهرنشینی به‌عنوان یک عامل تأثیرگذار دیگر یاد کرد و گفت: تغییر الگو‌های زندگی در شهرها، محدودیت‌های فضای مسکونی، مشغله‌های کاری و افزایش سن ازدواج، آسیب اجتماعی طلاق زمینه را برای کاهش تمایل به فرزندآوری فراهم کرده است به‌طوری‌که فقط چهار استان خراسان جنوبی، سیستان و بلوچستان، خوزستان و هرمزگان در وضعیت «نرخ جایگزین» قرار دارند.

وی با تاکید بر اینکه حل مسئله کاهش فرزندآوری مستلزم یک نگاه جامع و علمی است که تمام ابعاد فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی را در برگیرد، تصریح کرد: الگوی زندگی شهری به‌طور کلی با اولویت‌بندی فراغت، رفاه شخصی و تحصیل و اشتغال زنان، موجب شده تا خانواده‌ها اندازه کوچک‌تر را ترجیح دهند.

استاد تمام گروه علوم اجتماعی دانشگاه آیت‌الله العظمی بروجردی (ره) بیان کرد: سیاست‌های تشویقی دولت‌ها اگرچه در کوتاه‌مدت می‌تواند مؤثر باشد، اما بدون تغییرات اساسی در ساختار‌های فرهنگی، اقتصادی و اجتماعی، به نتیجه مطلوب بلندمدت نمی‌رسد.

منبع: ایسنا

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.