به گزارش شهرآرانیوز؛ پروین سجادی اظهار کرد: مایعات باید مطابق احساس تشنگی فرد مصرف شود و مادران در هنگام شیردادن برای جایگزینی آب از دست رفته، مایعات بیشتری بنوشند.
وی گفت: مصرف ۸ تا ۱۲ لیوان آب برای مادرانی که در مرحله شیردهی نوزادان قرار دارند مورد تاکید است و این میزان مصرف آب جایگزین مطلوبی برای مادران شیرده محسوب میشود.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل با اشاره به این که دم کردههای گیاهی مانند چای نعناع یا گل گاوزبان، ممکن است اثرات جانبی مانند حالت تهوع و استفراغ داشته باشند که باید در دوران شیردهی با احتیاط مصرف شوند، اظهار کرد: این مواد میتوانند وارد شیر مادر شده و اثرات جانبی مشابهی در نوزادان به وجود آورند.
سجادی ادامه داد: کافئین میتواند وارد شیر مادر شده، سبب تحریک پذیری نوزاد گردد، بنابراین توصیه میشود نوشیدنیهای کافئین دار برای زنان شیرده به ۲ لیوان در روز محدود شود.
وی گفت: مقادیر زیاد ادویه و چاشنیهای غذایی مانند فلفل سیر پیاز و زیره ممکن است طعم شیر مادر را تغییر دهند گاهی در شیرخواران حساس واکنشهایی در برابر غذایی که مادر مصرف کرده مشاهده میشود.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل تصریح کرد: مادرانی که طی شیردهی مایل به کاهش وزن باشند باید ضمن کنترل انرژی دریافتی غذاهای سرشار از مواد مغذی دریافت کنند تا از بروز کمبود این مواد مغذی پیشگیری شود.
این مشاور تغذیه دانشگاه علوم پزشکی بابل با بیان این که کاهش وزن مادر باید تدریجی و به میزان نیم تا یک کیلوگرم در هفته باشد تا بر کیفیت شیر تاثیر نگذارد و به طور کلی در دوران شیردهی به دلیل احتمال کاهش تولید شیر رژیم کم کالری توصیه نمیشود، اظهار کرد: مادران چاق با حذف غذاهای پرکالری میتوانند انرژی مصرفی خود را کنترل و در تنظیم رژیم غذایی از مواد مغذی استفاده کنند.
منبع: ایرنا