درباره نمایشگاه عکاسی فاطمه حسنی با عنوان «خاک جان» در مشهد | دوربین عکاس؛ پلی میان واقعیت و روایت سهم قابل‌توجه زنان در بحث پژوهش آغاز ثبت نام تسهیلات ویژه به زنان روستایی و عشایری دعوت از تیم ملی فوتسال بانوان ایران برای حضور در یک تورنمنت ۴جانبه روایت خبرنگار شهرآرا از دیدار با آیت‌الله علم‌الهدی، امام‌جمعه مشهد| شهر برای بانوان باید مناسب‌سازی شود یک پیمانه برنج، کمتر گفت‌وگو با زهرا داوری درباره کتاب «شیرین‌تر از خواب» و جایگاه لالایی در ادبیات کودک | زمزمه‌هایی برای آرام‌کردن جهان سهم ۶۴ درصدی زنان در مدیریت کسب و کار‌های اینترنتی کشور روایت زنی که امدادگری را از جوانی تا امروز ادامه داده است زنگ امید در حاشیه شهر مشهد تربیت زن تراز انقلاب اسلامی؛ محور اقدامات و فعالیت‌های بسیج خراسان رضوی آغاز دور رفت مرحله مقدماتی لیگ دسته ۲ والیبال زنان ایران افتتاح ۲ مرکز رویش در مشهد تا پایان سال ۱۴۰۴ آشنایی با اشتباهات کوچک در لباس‌شویی دفاع‌مقدس وجوه زنانه اعجاب‌انگیزی دارد رشد ۲۷ درصدی افزایش سهم فرزند سوم و بالاتر با تصویب قانون جوانی جمعیت فعالیت زنان در رشته‌های مهندسی، مزیتی راهبردی طرح ارتقای کرامت بانوان به صحن علنی مجلس رسید بانوی ایرانی، سرمربی تیم ملی فوتسال زنان پاکستان شد
سرخط خبرها
پیامد‌های منفی استفاده از هوش مصنوعی در دریافت رژیم غذایی

پیامد‌های منفی استفاده از هوش مصنوعی در دریافت رژیم غذایی

  • کد خبر: ۳۵۴۹۴۴
  • ۰۸ شهريور ۱۴۰۴ - ۰۹:۰۸
به گفته رئیس انجمن تغذیه ایران، استفاده از هوش مصنوعی برای دریافت رژیم غذایی بدون نظارت تخصصی، می‌تواند پیامد‌های منفی جدی برای سلامت فرد به همراه داشته باشد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ جلال الدین میرزای رزاز اظهار کرد: یکی از حوزه‌هایی که هوش مصنوعی در آن مورد توجه قرار گرفته، علوم تغذیه و سلامت عمومی است. امروزه بسیاری از افراد برای دریافت رژیم غذایی، از اپلیکیشن‌ها و سرویس‌های مبتنی بر هوش مصنوعی استفاده می‌کنند.

وی ادامه داد: هوش مصنوعی اگرچه ابزاری نوین و قدرتمند است، اما فقط می‌تواند به عنوان یک دستیار کمکی در کنار متخصصان تغذیه مورد استفاده قرار گیرد، نه جایگزینی برای آنها.

رئیس انجمن تغذیه ایران با اشاره به اینکه استفاده از هوش مصنوعی برای دریافت رژیم غذایی بدون نظارت تخصصی، می‌تواند پیامد‌های منفی جدی برای سلامت فرد به همراه داشته باشد، گفت: یکی از این خطرات، عدم شناخت دقیق از شرایط فردی است. در بعضی از هوش مصنوعی‌ها ممکن است بدون داشتن اطلاعات کامل از سابقه پزشکی، بیماری‌های زمینه‌ای، حساسیت‌های غذایی یا وضعیت هورمونی فرد، رژیمی را پیشنهاد دهد که این رژیم نه تنها بی‌فایده، بلکه مضر نیز باشد.

میرزای رزاز مهمترین محدودیت هوش مصنوعی را ناتوانی آن در درک عوامل فردی و پیچیده انسانی دانست و افزود: طراحی یک رژیم غذایی مؤثر و ایمن تنها به تحلیل داده‌های بیولوژیکی محدود نمی‌شود، بلکه نیازمند درک عمیق از وضعیت روانی، سبک زندگی، شرایط اجتماعی، فرهنگی و حتی سابقه رفتاری فرد با غذا است. در حال حاضر هوش مصنوعی فاقد این درک شهودی و انسانی است و نمی‌تواند به درستی انگیزه، تنش، اضطراب یا عادات ناسالم غذایی فرد را ارزیابی کند.

وی با بیان اینکه در مواردی مانند دیابت همراه با افسردگی، یا تغذیه در بحران‌های انسانی، نیاز به تصمیم‌گیری چندلایه و انعطافپذیر وجود دارد، یادآور شد: عدم شفافیت در نحوه تصمیم گیری هوش مصنوعی یک خطر جدی محسوب می‌شود. کاربران اغلب نمی‌دانند که چرا یک رژیم خاص به آنها پیشنهاد شده و بر چه اساسی این توصیه ارایه شده است. این عدم شفافیت می‌تواند به اعتماد نادرست و اجرای بی‌تفکر رژیم‌ها و در نهایت بروز مشکلات جدی سلامتی منجر شود.

منبع: فارس

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.