نجات ۵۰۰ چشم نوزادان نارس در مازندران با روش تزریق داخل شبکیه گیاه آپارتمانی آنتوریوم؛ گل قلبی که روح خانه را تازه می‌کند جراحی چاقی آخرین راه است یا اولین انتخاب؟ خانم بی حجاب چطور مانع سوزاندن جوان بسیجی شد؟ امکان پیشگیری از سرطان‌های پستان و دهانه رحم وجود دارد| تشریح اهمیت حیاتی غربالگری منظم میوه‌های دارای منیزیم را بشناسیم| ارتباط میان منیزیم با سلامتی بهتر مغز زنان آغاز مسابقات اسکواش رنکینگ آسیا از فردا (۸ بهمن ۱۴۰۴) | دختران ملی پوش در تمام رده‌های سنی با رقبای خود رقابت می‌کنند فعالیت حدود ۱۵۰۰ مرکز مشاوره در کشور| زنان سرپرست خانوار از ۵۰ درصد تخفیف بهره‌مند خواهند شد معرفی مهم‌ترین اصول مراقبت از پوست در فصل زمستان| تغذیه چقدر اثرگذار است؟ افزایش ازدواج‌های فامیلی در کشور | احتمال بروز بیماری‌های ژنتیکی مادرزادی کودکان بیشتر می‌شود سقوط برخی از بانوان ملی‌پوش در رده‌بندی جدید فدراسیون جهانی تنیس روی میز | ندا شهسواری به جایگاه ۱۴۰ صعود کرد نقش مهم بانوان خراسان شمالی در حفظ و ترویج سنت‌های باستانی و صنایع دستی ریشه‌های دروغگویی در کودکان | چرا با این پدیده روبه‌رو می‌شویم؟ آشنایی با یک گام بزرگ برای مدیریت درست مالی خانواده| معرفی قانون زنانه‌ای که مرد و زن ندارد بانوی ملی پوش اسکی: کسب سهمیه المپیک کار بسیار دشواری است دستور پخت دسر نارگیلی در منزل + فیلم سرنوشت زنی که نماد فلسطین شد| درختان زیتون شهیدند!
سرخط خبرها
افزایش خطر ابتلا و مرگ‌ومیر سرطان پستان با رشد شیوع دیابت در زنان

افزایش خطر ابتلا و مرگ‌ومیر سرطان پستان با رشد شیوع دیابت در زنان

  • کد خبر: ۳۷۷۰۸۲
  • ۱۳ آذر ۱۴۰۴ - ۱۲:۱۶
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت: افزایش شیوع دیابت در زنان، به‌ویژه در سنین نزدیک به یائسگی، خطر ابتلا و مرگ‌ومیر سرطان پستان را به‌شدت افزایش می‌دهد؛ زیرا تغییرات هورمونی در این دوره، در کنار چاقی و مقاومت به انسولین، شرایط مساعدتری برای رشد سلول‌های سرطانی فراهم می‌کند.

به گزارش شهرآرانیوز؛ لیلا رضاخانی با اشاره به اینکه نتایج یک مطالعه گسترده درباره بار بیماری و مرگ‌ومیر سرطان پستان در زنان کشور‌های خاورمیانه و شمال آفریقا طی سه دهه گذشته ارائه شد، اظهار کرد: این پژوهش که براساس داده‌های معتبر «مطالعه جهانی بار بیماری‌ها ۲۰۱۹» انجام شده، تصویر دقیقی از روند افزایشی این سرطان و نقش سه عامل مهم و قابل پیشگیری یعنی دیابت، مصرف سیگار و دود سیگار اطرافیان ارائه می‌دهد.

وی ادامه داد: این مطالعه نشان داد، سرطان پستان نه تنها شایع‌ترین سرطان زنان است، بلکه بار بیماری و مرگ‌ومیر ناشی از آن در منطقه ما هنوز هم در حال افزایش است.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با بیان اینکه یافته‌های ما نشان می‌دهد که بخش مهمی از این روند، مستقیماً مربوط به دیابت و دخانیات است؛ عواملی که می‌توان با سیاست‌گذاری درست آنها را کنترل کرد، افزود: بر اساس داده‌های ۳۰ ساله، میزان سال‌های از دست‌رفته عمر سالم (DALY) و مرگ‌ومیر ناشی از سرطان پستان در اغلب کشور‌های منطقه روندی افزایشی داشته است. تنها کویت، بحرین، اردن و ترکیه توانسته‌اند طی سال‌های گذشته کاهش نسبی در این شاخص‌ها تجربه کنند، اما در سایر کشور‌ها اختلاف گسترده‌ای در شدت بار بیماری مشاهده می‌شود.

رضاخانی گفت: یکی از نکات بسیار مهمی که بر آن می‌توان تأکید کرد، سهم بسیار بالای دیابت در افزایش بار بیماری و مرگ‌ومیر سرطان پستان بود. در بسیاری از کشور‌های منطقه، دیابت تأثیر بیشتری از سیگار بر روند بیماری داشته است.

وی ادامه داد: افزایش شیوع دیابت در زنان، به‌ویژه در سنین نزدیک به یائسگی، خطر ابتلا و مرگ‌ومیر سرطان پستان را به‌شدت افزایش می‌دهد؛ زیرا تغییرات هورمونی در این دوره، در کنار چاقی و مقاومت به انسولین، شرایط مساعدتری برای رشد سلول‌های سرطانی فراهم می‌کند.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه بیان کرد: با ارتقای سبک زندگی سالم، افزایش تحرک بدنی، اصلاح تغذیه، اجرای قوانین منع مصرف دخانیات در فضا‌های عمومی و همچنین آموزش عمومی درباره‌ی خطرات دود دست دوم، می‌توان میزان قابل توجهی از مرگ‌ومیر سرطان پستان را کاهش داد. از طرف دیگر، سرمایه‌گذاری در برنامه‌های غربالگری و تشخیص زودهنگام نقش مهمی در کاهش مرگ‌ومیر دارد، زیرا بسیاری از موارد سرطان پستان در مراحل پیشرفته تشخیص داده می‌شوند.

منبع: تسنیم

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.