انجام مراسم قرعه‌کشی لیگ قهرمانان زنان آسیا ۲۰۲۶| رقبای تیم والیبال زنان فولاد مبارکه سپاهان مشخص شدند پایان لیگ برتر فوتسال زنان در سایه‌ای از ابهام خانه داری| درباره مزایای دکوراسیون با گیاهان آپارتمانی چه می‌دانید؟ توزیع «کارت امید مادر» وارد فاز اجرایی شد پادکست| رهبر شهید: والدین لازم است فرزندان خود را از کودکی با کتاب خواندن آشنا کنند خانه‌داری| گل‌های مناسب سفره هفت‌سین کدامند؟ ایجاد یک تحول بنیادی در درک نقش زنان در جنگ در جامعه| بازخوانی تاریخ، تصویری مقتدر از مقاومت ارائه می‌دهد معرفی چند روش حمایتی والدین در شرایط جنگ از کودکان نوزدهمین شب میدان داری بانوان رسانه|امیدآفرینی نقش اصلی «پاتوق همبستگی رسانه و مردم» پیام یک معلم مشهدی به دانش آموزان| درس آخر: «عشق به کشور» هر خانه، یک پایگاه | همدلی به سبک بانوان محله «سیدرضی» کنترل وزن و بهبود سوخت‌وساز بدن با مصرف اندازه چای هیئت‌داری دختران مشهدی در «میدان حجاب» قضاوت در مستطیل سبز | شنیدنی‌هایی از دنیای بازیکنی و کمک‌داوری فوتبال پادکست| رهبر شهید: راهکار ناسازگاری‌ها در زندگی مشترک، کنار آمدن و سازگاری زوجین است سرانجام برگزاری ۲ هفته پایانی لیگ برتر هندبال بانوان چه می‌شود؟
سرخط خبرها
خلأ اصلی در حوزه زنان چیست؟ | ضرورت تدوین سیاست‌ها براساس کرامت زن

خلأ اصلی در حوزه زنان چیست؟ | ضرورت تدوین سیاست‌ها براساس کرامت زن

  • کد خبر: ۳۸۷۶۷۳
  • ۰۲ بهمن ۱۴۰۴ - ۱۵:۰۱
یک فعال حوزه زنان گفت: خلأ اصلی در حوزه زنان این است که نگرش نسبت‌به زن مبتنی بر گفتمان انقلاب اسلامی به عنوان یک سیستم در سیاست‌گذاری‌ها، برنامه‌ها و اجرای قانون وارد نشده است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ توران ولی‌مراد، با بیان اینکه خلأ اصلی در حوزه زنان این است که نگرش نسبت به زن، مبتنی بر گفتمان انقلاب اسلامی به عنوان یک سیستم در سیاست‌گذاری‌ها، برنامه‌ها و اجرای قانون وارد نشده است، اظهار کرد: گفتمان انقلاب اسلامی زن را انسانی صاحب اختیار، تأثیرگذار و تصمیم‌گیر می‌داند؛ زنی که می‌تواند در مسائل اجتماعی و سیاسی نقش‌آفرینی کند، نمایندگان مجلس و خبرگان را انتخاب کند و در خانواده حق انتخاب داشته باشد، اما در عمل، این حقوق و اختیارات تحقق نیافته‌اند.

وی با اشاره به اینکه زن در زندگی شخصی خود محدودیت دارد، نمی‌تواند به شکل واقعی در تصمیم‌گیری‌های مربوط به فرزند و خانواده نقش‌آفرینی کند، دسترسی به منابع اقتصادی و اجتماعی ندارد و امکان طلاق یا دفاع از حقوق خود در خانواده محدود است، تصریح کرد: وقتی سیاست‌گذاری و نگرش اجتماعی زن ابزاری باشد، زن نیز به همان شکل در جامعه دیده می‌شود و نقش واقعی او اعمال نمی‌شود.

ضرورت تدوین سیاست‌ها براساس نگرش انسانی

این فعال حوزه زنان ادامه داد: برای اصلاح این وضعیت، سیاست‌ها و راهبرد‌ها باید براساس نگرش انسانی و کرامت زن تدوین شوند.

ولی مراد افزود: معاونت زنان و خانواده ریاست جمهوری به عنوان مرجع مرکزی و هماهنگ‌کننده، وظیفه دارد که با شناسایی آسیب‌ها و مشکلات زنان در حوزه‌های اقتصادی، اشتغال، سلامت جسمی و روانی، خانواده و سیاست، برنامه‌های اقدام و عمل طراحی و دستگاه‌های اجرایی را فعال کند. 

به گفته وی، معاونت زنان نمی‌تواند خودش تمام این اقدامات را اجرا کند بلکه باید دستگاه‌ها و وزارتخانه‌ها را فعال کند، منابع و امکانات را به مسیر درست هدایت کند و با استفاده از نخبگان، دانشگاه‌ها و مراکز پژوهشی، سیاست‌ها و راهبرد‌ها را بررسی و اصلاح کند.

ولی مراد با اشاره به اینکه فعالیت اجتماعی و رسانه‌ای نیز نقش مهمی دارد، گفت: نمونه بارز آن زمانی است که ماده‌ای از لایحه حمایت از خانواده که به مرد اجازه ازدواج دوم، سوم و چهارم می‌داد، به‌واسطه طرح رسانه‌ای و اجتماعی اصلاح شد. این مثال نشان می‌دهد که حرکت درست در سطح جامعه می‌تواند تأثیر واقعی داشته باشد؛ بنابراین محور سیاست‌گذاری و برنامه‌ریزی باید رفع آسیب‌ها و مشکلات زنان و خانواده باشد نه اهداف سیاسی یا نمایشی.

این فعال حوزه زنان بیان کرد: اصلاح نگرش نسبت به زن، حمایت از هویت زن و نقش‌آفرینی او در خانواده و جامعه باید در قوانین، برنامه‌ها و راهبرد‌ها به‌صورت جامع و راهبردی دیده شود تا زنان بتوانند با کرامت انسانی، حقوق اقتصادی و اجتماعی و قدرت تصمیم‌گیری واقعی در زندگی خود نقش ایفا کنند.

منبع: ایرنا

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.