چرا عزت نفس، حیاتی‌ترین سرمایه یک زن است؟ ویدئو| مادرانه| روایتی از دلتنگی مادران شهدا| شهید محمدمهدی محمدزاده آبروان دختران خورشید | دختران نوجوان در مراسم معنوی بسته‌بندی نبات متبرک پای سفره امام رضا (ع) نشستند افزایش خطر سرطان با افزایش سن در زنان| بهترین سن شروع ماموگرافی ۴۰ سالگی است اهدای اعضای دختر ۱۴ ساله شاهرودی به بیماران بانوان اردو زبان مهمان ویژه برنامه «شمس الشموس» شدند طرحی که در دهه کرامت اجرا شد| آزادسازی ۱۲۰ مادر زندانی جرایم غیر عمد اجرای برنامه جامع آموزش مهارت‌های زندگی برای ۱۵۰ هزار دختر در آستانه ازدواج تمدید سفر کوتاه بانوان والیبالیست‌ به آسیا تا آخر خردادماه لزوم برنامه‌ریزی سلامت دهان پیش از بارداری| عفونت دهانی می‌تواند منجر به زایمان زودرس شود «کار از خانه به خانه» | روایت کارآفرینی که با چرم، زندگی زنان حاشیه شهر مشهد را زیر و رو کرد حکیمه خواهر والامقام حضرت علی‌ابن‌موسی‌الرضا (ع)؛ روایت بانوی عالمی که تاریخ کم‌تر از او گفت روایتی از یک گردهمایی زنانه نخبگانی| رستاخیز زنان از مشهد آغاز شده است همایش بزرگ «رستاخیز زنان» در مشهد برگزار شد| زنان، پرچم‌داران مقاومت و ایستادگی ایران آغاز مرحله جدید اردوی آماده‌سازی تیم ملی پومسه بانوان از سه شنبه هفته آینده (۱۵ اردیبهشت ماه ۱۴۰۵‌) کرمان؛ میزبان ادامه  لیگ دسته یک هندبال بانوان
سرخط خبرها
ضرورت اصلاح بازنمایی‌های ناعادلانه از زنان در رسانه‌های جهان

ضرورت اصلاح بازنمایی‌های ناعادلانه از زنان در رسانه‌های جهان

  • کد خبر: ۳۹۰۴۱۰
  • ۱۴ بهمن ۱۴۰۴ - ۰۹:۴۸
معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده بر ضرورت اصلاح بازنمایی‌های ناعادلانه از زنان در رسانه‌های جهان تاکید کرد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ زهرا بهروزآذر که به‌منظور شرکت در همایش بین‌المللی «به‌کارگیری گفتمان دینی و رسانه‌ای و تأثیر آن بر حفظ و ارتقای حقوق زنان» به قاهره سفر کرده است، در جمع مقامات عالی‌رتبه سازمان همکاری اسلامی (OIC) و اندیشمندان الازهر شریف، با اشاره به نقش تعیین‌کننده رسانه‌ها در شکل‌دهی به افکار عمومی گفت: در جهان رسانه‌ای امروز، مسئله اصلی «بازنمایی» است و رسانه‌های کشور‌های اسلامی باید به جای انفعال، روایتی مسئولانه و مبتنی بر کرامت انسانی از زن مسلمان ارائه دهند.

وی با تأکید بر اینکه رسانه مسئول دو مأموریت اساسی برعهده دارد، اظهار داشت: نخست، مقابله با نگاه‌های ابزارگرایانه‌ای که هویت انسانی زنان را تقلیل می‌دهند و دوم، اصلاح تصورات نادرستی که حضور اجتماعی، علمی و حرفه‌ای زنان مسلمان را در تعارض با ارزش‌های دینی نشان می‌دهند. هدف، ارائه تصویری از زنی است که در عین حفظ اصالت فرهنگی و خانواده‌محوری، در بالاترین سطوح مرجعیت علمی و کنشگری اجتماعی نقش‌آفرین است.

معاون رئیس‌جمهور با اشاره به جایگاه کرامت انسانی در قرآن کریم و سیره پیامبر گرامی اسلام (ص)، تصریح کرد: گفتمان دینی اصیل، انسان را بر پایه کرامت الهی می‌بیند نه بر اساس جنسیت، قدرت یا موقعیت اجتماعی. فاصله گرفتن از این روح توحیدی، زمینه‌ساز نابرابری، تبعیض و خشونت نمادین علیه زنان شده است.

بهروزآذر ادامه داد: نسل‌های جدید با پرسش‌ها و دسترسی‌های متفاوتی به دانش رشد یافته‌اند و اگر نتوانیم میان اصالت گذشته و ضرورت‌های آینده پل بزنیم، شکاف میان گفتمان دینی و واقعیت‌های اجتماعی عمیق‌تر خواهد شد. در این میان، رسانه‌ها نقش کلیدی در بازسازی این پیوند دارند.

وی همچنین با اشاره به چارچوب‌های حقوقی جمهوری اسلامی ایران در حوزه حقوق زنان، خاطرنشان کرد: اصول ۲۰ و ۲۱ قانون اساسی بر برخورداری یکسان زنان و مردان از حمایت قانون و مسئولیت دولت در تضمین حقوق زنان در همه ابعاد تأکید دارد. این اصول، پشتوانه‌ای مهم برای ارتقای جایگاه زنان در عرصه‌های مختلف اجتماعی، علمی و حرفه‌ای محسوب می‌شوند.

معاون رئیس‌جمهور در بخش پایانی سخنان خود، تحریم‌های یک‌جانبه و غیرقانونی را مانعی جدی در مسیر تحقق حقوق ملت‌ها دانست و ابراز داشت: مداخلات خارجی، اعم از سیاسی و امنیتی، نه‌تنها به بهبود وضعیت حقوق بشر و حقوق زنان منجر نشده، بلکه با تحریف واقعیت‌ها و بستن مسیر گفت‌و‌گو، زمینه‌های توسعه و عدالت را تضعیف کرده است

این همایش با همکاری سازمان همکاری‌های اسلامی و تحت حمایت رئیس‌جمهور مصر، عبدالفتاح السیسی و با حضور نخست‌وزیر مصر، مصطفی مدبولی و احمد الطیب رئیس الازهر الشریف برگزار شد.

منبع: مهر

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.