ابتلای زنان به آرتریت روماتوئید نسبت به مردان بیشتر است| نگاهی به اثرگذاری یک درمان نوین قهرمانی تیم اسپینینگ بانوان استان فارس در یک المپیاد ورزشی کشوری چه موضوعاتی در حوزه خانواده و زنان مورد توجه رهبر شهید بود؟ آیا آلرژی کودکان به بادام زمینی قابل درمان است؟ ابهام در وضعیت اسپانسرینگ تیم خاتون برای حضور در رقابت‌های آسیایی دوستش نداشتم اما عاشقش شدم»| روایت شنیدنی همسر شهید مجید شعبانی از آخرین ماه‌های زندگی مشترک اهمیت استفاده از اسیدفولیک برای بارداری سالم درد و ناباروی، ۲ علامت مهم آندومتریوز| چه میزان از زنان درگیر این بیماری هستند؟ توجه به نیاز‌های  ویژه زنان در بحران‌ها، محور اقدامات شهرداری تهران خانه‌تان برق می‌زند، اما چرا هیچ‌کس نمی‌خندد؟ | راهنمای رهایی از وسواس تمیزی برای مادران نگاهی به معجزه ۴ دقیقه‌ای «پیش‌قدم شدن» در آشتی زوجین| مهارتی که نشانه بالاتر بودن هوش عاطفی (EQ) است تجلیل از ۱۱۰ مادر طلبه و اساتید دارای ۴ فرزند و بیشتر حوزه علمیه خراسان در حرم مطهر رضوی تغییر الگوی فرزندآوری در کشور| تعداد فرزندان اول از تعداد فرزندان دوم بیشتر شده است بررسی نقش و جایگاه پروین اعتصامی در آموزش و پرورش افغانستان در یک نشست فرهنگی روایت شهادت شهیده «سیده مهدیس حمیدی» در جنگ تحمیلی سوم از زبان پدر| همه چیز در چند ثانیه تغییر کرد نگاه جلال آل‌احمد به نقش زنان در تحولات انقلاب اسلامی چه بود؟ آیا می توان در آشپزی، صرفه جویی کرد؟| معرفی راهکارهایی ساده برای کاهش دورریز مواد غذایی صدور بیمه اجتماعی برای بیش از ۳ هزار بانوی سرپرست خانوار در تهران
سرخط خبرها
یک بانوی مربی ایرانی در آستانه لژیونر شدن | مسیر پیشرفت و رشد فوتبال زنان ایران، روشن‌تر شده است

یک بانوی مربی ایرانی در آستانه لژیونر شدن | مسیر پیشرفت و رشد فوتبال زنان ایران، روشن‌تر شده است

  • کد خبر: ۴۱۶۱۰۶
  • ۳۰ ارديبهشت ۱۴۰۵ - ۱۲:۰۱
در سال‌های اخیر نمونه‌های قابل توجهی از فوتبالیست‌های زن ایرانی که به تیم‌های خارجی پیوسته‌اند به چشم می‌خورد و حالا یک بانوی مربی ایرانی در آستانه لژیونر شدن است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ مفهوم لژیونر شدن در فوتبال ایران زمانی به‌طور سنتی به مردان محدود می‌شد و این تجربه تنها برای بازیکنان و مربیان مرد قابل دسترس بود. در سال‌های گذشته بازیکنان ایرانی که تمایل داشتند در سطح بین‌المللی تجربه کسب کنند به کشور‌های دیگر می‌رفتند و سرمربیان نیز به دنبال فرصت‌های مشابه بودند. اما در طی چند سال اخیر فوتبال زنان ایران نیز به تدریج به این مسیر پیوسته و شاهد ظهور لژیونر‌های زن ایرانی هستیم.

در سال‌های اخیر نمونه‌های قابل توجهی از فوتبالیست‌های زن ایرانی که به تیم‌های خارجی پیوسته‌اند به چشم می‌خورد. به عنوان مثال مینا نافعی یکی از دروازه‌بانان مطرح ایرانی با پیوستن به یک باشگاه خارجی برای مدت کوتاهی تجربه‌ای جدید و متفاوت را به دست آورد. همچنین چند مدافع و فوروارد دیگر که در فوتبال زنان ایران شناخته شده‌اند مانند هاجر دباغی و فاطمه عادلی توانسته‌اند به تیم پیونیک ارمنستان بپیوندند. این دستاورد‌ها نشان‌دهنده استعداد و کیفیت بازیکنان ایرانی است که حتی در شرایط محدودیت‌های فراوان فوتبال زنان شایسته دیده شدن در سطح بین‌المللی هستند.

این روند تنها به بازیکنان محدود نمی‌شود. مربیان زن ایرانی نیز به تدریج فرصت تجربه لژیونری را پیدا کرده‌اند. به عنوان مثال مرضیه جعفری سرمربی تیم ملی فوتبال زنان ایران و همچنین تیم باشگاه خاتون بم در سال‌های اخیر پیشنهاد‌هایی از کشور‌هایی مانند هند و عراق دریافت کرده‌اند. این تحولات نشان‌دهنده رشد و بین‌المللی شدن دنیای فوتبال زنان است و به وضوح نشان می‌دهد که مدیران و باشگاه‌های خارجی توانایی و ارزش مربیان ایرانی را درک کرده‌اند.

در این میان نیلوفر اردلان که سابقه‌ای طولانی در فوتبال زنان ایران هم ندارد اخیراً پیشنهادی برای هدایت تیم زسکا پامیر تاجیکستان را دریافت کرده است. اردلان از مربیان مطرح فوتسال است که به تازگی فعالیت حرفه‌ای خود را در بخش فوتبال زنان آغاز کرده است. او در این چند سال سابقه هدایت تیم سپاهان اصفهان، ایستا البرز و تیم ملی جوانان را در کارنامه دارد. زسکا به عنوان یکی از تیم‌های بی‌رقیب در فوتبال زنان تاجیکستان با قهرمانی در لیگ داخلی موفق به کسب سهمیه حضور در مرحله انتخابی لیگ قهرمانان زنان آسیا ۲۷-۲۰۲۶ شده است. اگر اردلان این پیشنهاد را بپذیرد او اولین مربی زن ایرانی خواهد بود که به عنوان لژیونر در فوتبال زنان خارج از کشور فعالیت می‌کند و این یک رکورد تاریخی به شمار می‌رود.

صرف‌نظر از انتخاب اردلان که آیا به این پیشنهاد پاسخ مثبت خواهد داد یا خیر؛ نکته مهم این است که فوتبال زنان ایران با وجود تمام محدودیت‌هایش مانند عدم پخش تلویزیونی و جذب محدود اسپانسر‌ها توانسته مسیر موفقیت را طی کند و استعداد‌های درخشانی را پرورش دهد. بازیکنان و مربیان زن ایرانی ثابت کرده‌اند که با انگیزه، دانش فنی و پشتکار می‌توانند در سطح بین‌المللی رقابت کنند و فوتبال زنان ایران را در جهان معرفی کنند.

شاید مهم‌ترین نماد موفقیت مربیان زن ایرانی در چند سال اخیر مرضیه جعفری باشد که در سال ۲۰۲۵ به عنوان مربی برتر آسیا انتخاب شد عنوانی که تاکنون هیچ مربی مرد ایرانی موفق به کسب آن نشده است. این موفقیت نه تنها نشان‌دهنده شایستگی مربیان زن ایرانی است بلکه مسیر پیشرفت و رشد فوتبال زنان ایران را نیز روشن‌تر می‌کند و انگیزه‌ای برای سایر مربیان و بازیکنان فراهم می‌آورد تا به دنبال تحقق آرزو‌های بزرگ‌تر در سطح بین‌المللی باشند.

بی‌شک داستان لژیونر شدن در فوتبال زنان چه برای بازیکنان و چه برای مربیان فراتر از یک فرصت شخصی است. این یک نماد از رشد، استعداد و توانایی زنان در فوتبال ایران است که حتی در محدودیت‌ها راه خود را به سطح بین‌المللی پیدا کرده‌اند و آینده‌ای روشن برای فوتبال زنان ایران رقم می‌زنند. این روند نشان‌دهنده تغییرات مثبت در جامعه ورزشی ایران است و می‌تواند الهام‌بخش نسل‌های آینده باشد.

منبع: مهر

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.