به گزارش شهرآرانیوز، وقتی درباره سلامتی صحبت میکنیم، معمولا اولین چیزی که به ذهن بیشتر ما میرسد، این است که مشکلات جسمی مان را جدیتر بگیریم و به دنبال درمان آنها برویم تا مشکلاتمان بیشتر نشود، درحالی که پیشگیری همیشه مقدم بر درمان است. شعاری که بنیان طب سنتی هم برپایه آن شکل گرفته و لازمه اش تعدیل در مزاج است.
منظور از مزاج، طبیعتی است که همه ما برپایه آن خلق شده ایم. طبیعتهای چهارگانه که باید در چهارفصل سال بر یک محور اعتدال باشند تا بدن دچار مشکل و بیماری نشود. برای نمونه برخلاف اینکه طبیعت در این فصل از سال بسیار شاداب و سرزنده است، بدن ما احساس کسالت و رخوت میکند. مسئلهای که به دگرگونیهای بدن در تغییر دو فصل برمی گردد و ما نسبت به آنها ناآگاهیم و اگر نتوانیم در همین روزهای آغازین بهار برای آن تدبیری بیندیشیم باید تا پایان فصل را با همین شرایط سپری کنیم. برای همین، امروز میخواهیم به مناسبت روز سلامتی و به کمک کارشناسان طب سنتی نسخهای بهاری برایتان بپیچیم که طبعتان را مانند طبیعت کاملا بهاری و باطراوت کند.
خوردن آش آلو، آش سکنجبین، آش انار، آش دوغ و به طورکلی آشهای دارای آب یا عصاره زرشک، انار و سماق را بیشتر کنید.
مصرف گوشت گوسفندی را کم کرده و گوشت گاو و گوساله را به طورکل قطع کنید. از گوشت پرندگانی مانند کبک و بلدرچین و گوشت ماهی بیشتر استفاده کنید.
مقدار غذای دریافتی تان را زیاد کنید ولی ارزش تغذیهای آن را کاهش بدهید.
مصرف غذاهاى شور، ترش و غلیظ مانند کله پاچه، خامه و ماست ترش را به کمترین میزان برسانید.
دور غذاهای کنسروی، مانده و آماده را خط بکشید.
از درهمخوری و پرخوری به شدت بپرهیزید.
مصرف غذاهای غلیظ و با طبیعت سرد را کمتر کنید.
مصرف میوهها و شربتهای کم شیرین روبه خنکی مانند شربت به لیمو، آبلیمو، سکنجبین رو به ترش، زرشک، انار، آلو و تمرهندی تازه را بیشتر کنید.
از ورزشهای سنگین، طولانیمدت و بدون تنفس کافی بپرهیزید.
ورزشهای معتدل و هوازی را انتخاب کنید.
شنا در آبهای آزاد، رودخانهها و دریاچهها را بهشرط احتیاط در برنامههای تفریحی خود بگنجانید.
ساعتهای خنک روز را برای ورزش انتخاب کنید؛ صبح اولوقت و غروب آفتاب.
برای مهار واکنشهای آلرژیک از دمنوشهایی مانند بومادران، گل بید، همیشه بهار و سرخارگل (با اثرگذاری بسیار قوی) و رزماری و بادرنجبویه (با اثرگذاری ضعیف تر) استفاده کنید.
از خوردن ادویه جات و غذاهایی با طبیعت گرمو خشک و قرار گرفتن در هوای آلوده پرهیز کنید.
مصرف انواع سبزیجات، سبوس گندم، نانهای سبوس دار، آش و خاکشیر را بیشتر کنید.
میوههایی که نارس و ترش هستند مانند چغاله و گوجه سبز را به مقدار کم و در دفعات محدود استفاده کنید. (مصرف آنها برای کودکان، سالمندان، زنان باردار و افراد سردمزاج محدودیت بیشتری دارد.)
میوههای رسیده و شیرین مانند توت فرنگی، شاه توت، توت سفید، سیب گلاب و گرمک را بیشتر مصرف کنید.
مصرف سبزیجات کوهی مانند ریواس، کنگر، ترشک، والک، پونه و موسیر هیچ محدودیتی ندارد.
با دوستانتان زیاد پیاده روی کنید.
استحمام را در برنامه روزانه تان قرار دهید.
با استشمام بوهای خوش مانند گلاب، مغز و اعصابتان را تقویت کنید.
حجامت را فراموش نکنید؛ به ویژه اگر دموی مزاج هستید.
از خشم شدید و شادی ناگهانی بسیار بپرهیزید.
گلبولهای قرمز خون ١٢٠ روز بیشتر عمر نمیکنند و پس از این مدت گلبولهای جدید جایگزین آنها میشوند. گلبولهای مرده هم سرانجام راهی طحال و در آنجا تجزیه میشوند. قسمتی از آنها به شکل آهن جذب بدن شده و بقیه هم از طریق رگی به پشت کتف هدایت میشوند که بهترین راه برای خروجشان از بدن و رقیق شدن دوباره خون، حجامت عام است.
چربی خون بالا
دیابت غیروابسته به انسولین
دردهای عضلانی
سردردهای عصبی و میگرن
برخی بیماریهای عفونی، هورمونی و غدد
بیماریهای پوستی مانند آکنه و پسوریازیس
حساسیتهای دارویی، غذایی و فصلی
اعتیاد به موادمخدر
بیماریهای انسدادی عروق کرونر
عوارض بعد از یائسگی و قاعدگی دردناک
حجامت به دو صورت تر و خشک انجام میشود که پزشک باید پس از معاینه و گرفتن شرح حال، یکی از آن دو را به شما توصیه کند.
معمولا حجم خون گرفته شده در حجامت تر بیشتر از ٧٠سی سی نیست.
در حجامت خشک (بادکش)، مرحله خون گیری انجام نمیشود.
در طب سنتی، سن انجام حجامت از دو تا شصت سالگی است.
حجامت نقش مکمل در دیگر درمانها را دارد.