قتل یک جوان بر اثر نزاع و درگیری در رشتخوار خراسان رضوی کشف ۱۲ هزار نخ سیگار قاچاق در مشهد (۸ مرداد ۱۴۰۳) طرز تهیه کوکی شکلاتی ترک‌دار در خانه + فیلم ویدئو | پل سیاهکلرود گیلان براثر سیل مسدود شد (۸ مرداد ۱۴۰۳) رگبار باران در ۱۷ استان ایران همراه با وزش باد شدید در جنوب کشور طرح ملی حقوق یاران برای خدمت رسانی تخصصی حقوقی و قضایی به جامعه تدوین شد انفجار مرگ‌بار در خانه‌ای ویلایی در بابلسر | فوت ۶ نفر از اعضای خانواده ایجاد پارلمان محیط زیست یک ضرورت برای نجات آب در دولت چهاردهم باشد بنی صدر و رجوی چگونه از ایران فرار کردند؟ دستگیری متهمان جنایت در مقابل آرامگاه فردوسی + عکس چهار میوه را شب‌ها نخورید آموزش دستور العمل‌های بهداشتی به بیش از ۵ هزار نفر از موکب‌داران در مشهد توزیع ۱۵۶ میلیون جلد کتاب درسی در سال تحصیلی جاری | دریافت وجه از والدین در مدارس دولتی در صدر شکایت ها وقوع گردوخاک در جاده‌های شرقی خراسان‌رضوی (۸ مرداد ۱۴۰۳) امدادرسانی اورژانس به ۱۴ مورد گرمازدگی در سه روز اخیر در خراسان‌رضوی افزایش سفر‌های جاده‌ای به خراسان‌رضوی در تیر‌ماه ۱۴۰۳ انتشار فراخوان ویژه تشکل‌های مردمی برای ارائه طرح در خصوص آسیب‌های اجتماعی پرداخت هزینه‌های پروتز برای مردم زیاد است، بیمه‌های پایه اقدام کنند
سرخط خبرها

چه دارو‌هایی نباید ناگهان قطع شوند؟

  • کد خبر: ۲۲۰۹۸۳
  • ۲۱ فروردين ۱۴۰۳ - ۱۰:۰۹
چه دارو‌هایی نباید ناگهان قطع شوند؟
بیشتر افراد بدون مشورت با پزشک و به محض اینکه احساس کنند وضعیت جسمی بهتری دارند داروی خود را قطع می‌کنند و این امر عوارض خطرناکی برای آنها دارد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ داروهایی که قطع ناگهانی آن‌ها توصیه نمی‌شود شامل داروهای فشار خون ،داروهای رقیق کننده خون، داروهای ضد اضطراب، داروهای افسردگی، استروئیدها و داروهای تیروئید است.

داروهای فشار خون به کنترل ضربان قلب و جریان خون در عروق کمک می‌کنند. درصورتیکه بیمار مصرف این داروها را ناگهان و به یکباره قطع کند خود را در معرض خطر جدی قرار می‌دهد. در این شرایط امکان دارد ضربان قلب سریع‌تر از حد معمول شود. همچنین احتمال نرسیدن خون کافی به قلب و حمله قلبی افزایش پیدا می‌کند.

داروهای رقیق کننده خون به پیشگیری از لختگی خون در عروق کمک می‌کنند. قطع ناگهانی مصرف این داروها موجب انسداد قلب و عروق شده و حتی به سکته منجر می‌شود. قطع مصرف داروهای رقیق کننده خون بدون مشورت با پزشک به هیچ وجه توصیه نمی‌شود.

داروهای ضد اضطراب برای رهایی از مشکل اضطراب توصیه می‌شود اما اصلا به این معنی نیست که می‌توان در هر زمان مصرف آن را کنار گذاشت.خود درمانی و خود تشخیصی از مشکلات شایع است که پیامدهای خطرناکی دارد و حتی در موارد جدی و شدید می‌تواند به حمله قلبی منجر شود. مصرف این نوع از داروها برای مدت زمان طولانی باعث می‌شود فرد به لحاظ حفظ تعادل روانی به آن‌ها نیاز داشته باشد و بنابراین تشخیص زمان قطع مصرف این داروها تنها برعهده پزشک معالج است.

قطع ناگهانی داروهای افسردگی همچون داروهای ضد اضطراب خطرناک نیست اما با عوارضی همراه است. سردرد، احساس گیجی، حالت تهوع و تعریق از جمله نشانه‌های قطع این داروها هستند. پزشک با کاهش تدریجی دوز داروی مصرفی بدن را برای قطع آن آماده می‌سازد.

بدن هورمون طبیعی استروئید موسوم به کورتیزول را که ویژگی ضد التهابی دارد، تولید می‌کند. اما در مواقعی که فرد به بیماری مزمن یا التهاب دچار باشد لازم است از مکمل‌ها مصرف شود. درصورتیکه فرد به یکباره مصرف استروئیدها را قطع کند بدن حدود یک هفته زمان نیاز دارد تا مجدد بتواند کورتیزول تولید کند. این شرایط به احساس ضعف، استفراغ و درد شکم منجر می‌شود.

افرادی که دچار کم‌کاری یا پرکاری تیروئید هستند لازم است داروهای خود را به طور مرتب مصرف کنند. این داروها به تنظیم تولید تیروئید در بدن کمک می‌کند و قطع یکباره این دارو می‌تواند به تند شدن ضربان قلب و تب منجر شود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->