ورود فرزندان زنان سرپرست خانوار به مدارس تیزهوشان در تهران سرعت می‌گیرد بهره‌برداری از نخستین مرکز نوآوری صنایع دستی و خلاق بانوان در اصفهان| مکانی که هنر و اقتصاد را بهم پیوند می‌دهد آیا می‌توان تولد زودرس را پیش‌بینی کرد؟ بازنگری قانون مهریه در مجلس در مسیر نهایی شدن| نهاد خانواده با حمایت‌های قانونی، تقویت می‌شود پخش برنامه «دختر ایران» از رادیو صبا| زنان تأثیرگذار و موفق در عرصه‌های مختلف معرفی می‌شوند خانه داری| با اشتباهات بسیار خطرناک در خانه تکانی بیشتر آشنا شویم برد صدرنشین‌های جدول در هفته یازدهم لیگ برتر هندبال بانوان آخرین سهمیه پلی‌آف والیبال زنان به کدام تیم می‌رسد؟ آزادی ۱۱۰ مادر زندانی جرایم غیرعمد در مرحله جدید طرح «نذر امام» آغاز مرحله جدید اردوی انتخابی تیم ملی فوتسال بانوان از امروز (۳۰ بهمن ماه ۱۴۰۴) دل تنگ آن سحر‌های دور تحلیلی بر تعیین سقف ۳۷۰ هزار میلیارد تومانی وام‌های ازدواج و فرزندآوری| آیا روند پرداخت به متقاضیان، سرعت می‌گیرد؟ چگونه والدین می‌توانند از کودکان در برابر فضای مجازی محافظت کنند؟ آشنایی با راهکار‌هایی برای صرفه‌جویی و مصرف بهینه آب به ویژه در ایام خانه‌تکانی کاهش اضطراب و افسردگی با کتاب‌درمانی هفته هجدهم لیگ‌برتر فوتسال زنان فردا برگزار می‌شود| مشهدی‌ها در مسیر کرمان روایت زنانه از زندگی گروهی از مردم کرانه باختری در کتاب «گلدا اینجا خوابیده» نتایج جالب پژوهش محققان ایرانی از تجربه مادران درباره نقش مادری
سرخط خبرها
استرس گرمایی مادر بر رشد نوزاد اثرگذار است

استرس گرمایی مادر بر رشد نوزاد اثرگذار است

  • کد خبر: ۲۹۳۸۷۸
  • ۲۱ مهر ۱۴۰۳ - ۱۰:۳۸
تحقیقات جدید نشان می‌دهد هوای گرم و استرس گرمایی روزانه مادران باردار می‌تواند علاوه بر اینکه آزاردهنده باشد، بر رشد نوزاد قبل و بعد از تولد تأثیر بگذارد.

به گزارش شهرآرانیوز، محققان دریافتند با افزایش میانگین استرس گرمایی روزانه مادران باردار در سه ماهه اول بارداری، احتمال تولد نوزادان با وزن کم بیشتر است.

علاوه بر این، نتایج نشان داد که نوزادان در حال رشدی که به طور مداوم در معرض استرس گرمایی قرار می‌گیرند، رشدشان می‌تواند متوقف شود.

به گفته محققان، در سن ۱ سالگی، نوزادانی که به طور منظم در معرض دمای متوسط ۳۰ درجه سانتیگراد قرار می‌گیرند، نسبت به نوزادانی که در معرض میانگین دمای ۲۵ درجه قرار می‌گیرند، نسبت به قد و سن خود وزن کمتری دارند.

دکتر «آنا بونل»، محقق ارشد و استادیار دانشگاه لندن، گفت: «این یافته‌ها بر اساس شواهد قبلی استوار است که نشان می‌دهد سه ماهه اول زمان آسیب‌پذیری در برابر قرار گرفتن در معرض گرما است و مهم است که ما اکنون در نظر بگیریم که چه عواملی ممکن است در این رابطه مؤثر باشند».

بونل افزود: «این احتمال وجود دارد که استرس گرمایی بر اشتها و مصرف غذا تأثیر بگذارد، و ما همچنین در حال بررسی این موضوع هستیم که آیا ممکن است تأثیرات مستقیمی بر مسیر‌های سلولی و التهابی داشته باشد.»

برای این مطالعه، محققان داده‌های ۶۶۸ نوزاد و مادرانشان را که در کشور آفریقایی گامبیا زندگی می‌کردند، بین ژانویه ۲۰۱۰ و فوریه ۲۰۱۵ تجزیه و تحلیل کردند.

به گفته محققان، در طول این مطالعه، مادران و نوزادان در معرض میانگین کلی دمای نزدیک به ۳۰ درجه قرار گرفتند. گرم‌ترین روز به ۴۵.۵ درجه و خنک‌ترین روز به ۲۸ درجه رسید.

بونل گفت: «ما باید بررسی کنیم که کدام جمعیت‌ها بیشترین استرس گرمایی را تجربه می‌کنند و در کجا ممکن است کاهش رشد ثبت شود، تا بتوانیم اقدامات مؤثر بهداشت عمومی را توسعه دهیم.»

وی افزود: «با توجه به اینکه نرخ جهانی مرگ و میر کودکان به طور غیرقابل قبولی بالاست و گرمایش سیاره زمین ادامه دارد، این یافته‌ها باید اقداماتی را برای بهبود سلامت کودکان انجام دهند.»

منبع: مهر

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.