برگزاری نمایشگاهی از آثار هنرمندان نوگرای زن در موزه هنر‌های معاصر تهران تیم ملی بسکتبال بانوان ایران از رسیدن به دیویژن A بازماند لزوم آشنایی و هم افزایی بانوان ادارات و مجموعه‌های دولتی و کمیسیون بانوان شورای شهر مشهد افزایش میزان اضطراب و افسردگی مادر از عوارض چاقی در دوران بارداری بیمه زنان سرپرست خانوار ساکن شهر‌های زیر ۲۰ هزار نفر رایگان می‌شود اجرای طرح‌های گسترده بسیج خراسان رضوی در حوزه ترویج عفاف، حجاب و فرزندآوری ترویج فرهنگ «کمال گرایی» در تربیت فرزندان، دغدغه جدید والدین قبل فرزندآوری انتخاب سرمربی جدید تیم ملی بانوان تنیس روی میز ایران احکام شرعی| پاسخ رهبر معظم انقلاب به سئوالات شرعی پیرامون خواندن نماز قضای پدر و مادر توسط فرزندان لزوم بازتعریف حجاب به‌عنوان یک مسئولیت مشترک در جامعه چرا هزینه‌های زایمان در بیمارستان‌های مختلف خصوصی متفاوت و گران است؟ حل مسئله کاهش فرزندآوری مستلزم نگاه جامع و علمی است برخی بارداری‌ها نیازمند مراقبت‌های مضاعف هستند صعود تیم ملی بسکتبال زنان به مرحله نهایی رقابت‌های دیویژن B مسئولیت مشترک والدین در برابر تربیت فرزندان عزاداری محرم، الگویی از قدرت زن مسلمان را به نمایش می‌گذارد توجه شهید طهرانچی به حوزه زنان و خانواده مبتنی بر جهان بینی الهی بود رواج طلاق، عاملی در تضعیف نهاد خانواده و کاهش فرزندآوری در جامعه حضور ۲۵ بازیکن در دومین اردوی تیم ملی فوتسال بانوان
سرخط خبرها
استرس گرمایی مادر بر رشد نوزاد اثرگذار است

استرس گرمایی مادر بر رشد نوزاد اثرگذار است

  • کد خبر: ۲۹۳۸۷۸
  • ۲۱ مهر ۱۴۰۳ - ۱۰:۳۸
تحقیقات جدید نشان می‌دهد هوای گرم و استرس گرمایی روزانه مادران باردار می‌تواند علاوه بر اینکه آزاردهنده باشد، بر رشد نوزاد قبل و بعد از تولد تأثیر بگذارد.

به گزارش شهرآرانیوز، محققان دریافتند با افزایش میانگین استرس گرمایی روزانه مادران باردار در سه ماهه اول بارداری، احتمال تولد نوزادان با وزن کم بیشتر است.

علاوه بر این، نتایج نشان داد که نوزادان در حال رشدی که به طور مداوم در معرض استرس گرمایی قرار می‌گیرند، رشدشان می‌تواند متوقف شود.

به گفته محققان، در سن ۱ سالگی، نوزادانی که به طور منظم در معرض دمای متوسط ۳۰ درجه سانتیگراد قرار می‌گیرند، نسبت به نوزادانی که در معرض میانگین دمای ۲۵ درجه قرار می‌گیرند، نسبت به قد و سن خود وزن کمتری دارند.

دکتر «آنا بونل»، محقق ارشد و استادیار دانشگاه لندن، گفت: «این یافته‌ها بر اساس شواهد قبلی استوار است که نشان می‌دهد سه ماهه اول زمان آسیب‌پذیری در برابر قرار گرفتن در معرض گرما است و مهم است که ما اکنون در نظر بگیریم که چه عواملی ممکن است در این رابطه مؤثر باشند».

بونل افزود: «این احتمال وجود دارد که استرس گرمایی بر اشتها و مصرف غذا تأثیر بگذارد، و ما همچنین در حال بررسی این موضوع هستیم که آیا ممکن است تأثیرات مستقیمی بر مسیر‌های سلولی و التهابی داشته باشد.»

برای این مطالعه، محققان داده‌های ۶۶۸ نوزاد و مادرانشان را که در کشور آفریقایی گامبیا زندگی می‌کردند، بین ژانویه ۲۰۱۰ و فوریه ۲۰۱۵ تجزیه و تحلیل کردند.

به گفته محققان، در طول این مطالعه، مادران و نوزادان در معرض میانگین کلی دمای نزدیک به ۳۰ درجه قرار گرفتند. گرم‌ترین روز به ۴۵.۵ درجه و خنک‌ترین روز به ۲۸ درجه رسید.

بونل گفت: «ما باید بررسی کنیم که کدام جمعیت‌ها بیشترین استرس گرمایی را تجربه می‌کنند و در کجا ممکن است کاهش رشد ثبت شود، تا بتوانیم اقدامات مؤثر بهداشت عمومی را توسعه دهیم.»

وی افزود: «با توجه به اینکه نرخ جهانی مرگ و میر کودکان به طور غیرقابل قبولی بالاست و گرمایش سیاره زمین ادامه دارد، این یافته‌ها باید اقداماتی را برای بهبود سلامت کودکان انجام دهند.»

منبع: مهر

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.