انجام ورزش‌های هوازی مستمر، راهکار مهم کاهش درد‌های ناشی از سندرم پیش‌ازقاعدگی «پاتوق ایران عاشورایی»، روایتی از اتفاقات خاص جنگ ۱۲ روزه اخیر برای دختران و زنان ایرانی کارگروه ویژه دختران نوجوان و جوان در استانداری خراسان رضوی تشکیل شد حمایت از ۲۰ هزار زن سرپرست خانوار در خراسان رضوی مهارت حل مساله، مهمترین نیاز زوجین در رفع مشکلات زندگی مشترک تلاش برای حضور تیم ملی والیبال نشسته بانوان به پاراالمپیک بعد از ۸ سال دوری کانون پرورش فکری، یکی از محور‌های عملیاتی دولت در سیاست‌گذاری خانواده‌محور است روایت مقاومت زنان ایرانی در جنگ ۱۲ روزه اخیر در برنامه «لاله خیز» نگاهی به نقش‌های کلیدی مادران در خانواده در شرایط بحرانی آمار‌هایی درباره تأخیر در تولد فرزند اول در کشور| دلایل و راهکار‌ها را بیشتر بشناسیم از دانشجویی تا کارآفرینی | اختراع بانوی جوان مشهدی، نجات‌بخش نوزادان لزوم افزایش ۲۵ درصدی مهارت‌آموزی زنان تا پایان برنامه ششم توسعه چرا دولت ضامن زنان سرپرست خانوار شد؟ حضرت زینب (س)، نماد کاملی برای پیوند وجودی زن با عاشورا وجود احتمال زایمان زودرس در بارداری‌های چندقلویی درباره اهمیت و جزئیات شروط ضمن عقد چه می‌دانید؟
سرخط خبرها
کمبود ید در دوران بارداری، عامل مهم تولد نوزاد با هوش پایین‌تر

کمبود ید در دوران بارداری، عامل مهم تولد نوزاد با هوش پایین‌تر

  • کد خبر: ۳۲۱۱۳۰
  • ۲۰ اسفند ۱۴۰۳ - ۱۵:۰۰
به گفته معاون فنی مرکز بهداشت چهارمحال و بختیاری، علاوه بر اینکه کمبود یُد می‌تواند یکی از علل بارداری پرخطر در زنان شود، این کمبود منجر به تولد نوزاد با هوش پایین‌تر نیز می‌شود.

به گزارش شهرآرانیوز؛ سمیه جوادی با اشاره به اینکه ید خواص زیادی برای بدن دارد و مصرف آن برای حفظ سلامتی ضروری است و در این میان این ماده معدنی به وفور در نمک یددار یافت می‌شود، اظهار کرد: زنان باردار به میزان بیشتری از ید نیاز دارند، زیرا مصرف ید با رشد مغز جنین رابطه مستقیمی دارد و مطالعاتی که در این خصوص انجام شده نشان می‌دهد که کودکانی که مادران آنها در دوران بارداری با کمبود ید مواجه بوده‌اند، به طور معمول با ضریب IQ و هوش پایین‌تری متولد می‌شوند.

وی تصریح کرد: خستگی و ضعف، ورم در ناحیه گردن، ریزش مو، مشکل در یادگیری و احساس سردی بیش از حد معمول از جمله علائم کمبود ید در بدن است.

معاون فنی مرکز بهداشت چهارمحال و بختیاری بیان کرد: نمک یددار، ماهی، ماست، شیر، پنیر، تخم‌مرغ، میگو و غذا‌های دریایی منابع غنی از ید هستند و پس از آن منابع گیاهی، حاوی ید است و توصیه می‌شود که در رژیم غذایی خانواده‌ها قرار گیرد.

منبع: ایرنا

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.