به گزارش شهرآرانیوز؛ شستوشو یکی از اصلیترین روشها برای کاهش خطر مسمومیت غذایی و کاهش آلودگی موادغذایی است. از شستن دستها گرفته تا تمیز کردن پیشخوان آشپزخانه، شستن صحیح، ابزار مهمی برای جلوگیری از انتشار باکتریها و ویروسهای مضر است.
اما زمانی که صحبت از مواد غذایی میشود، قوانین شستوشو همیشه واضح نیستند و افراد نمی دانند که شست و شوی کدام موادغذایی مفید است و یا می تواند سبب آسیب شود.
برخی مواد غذایی باید حتماً شسته شوند، اما برخی دیگر بهتر است از سینک دور نگه داشته شوند.
به عنوان مثال، تصور عمومی این است که شستن مرغ خام، آن را تمیزتر میکند.
اما این کار نه تنها مفید نیست، بلکه خطرناک است. شستن مرغ خام باعث پخش باکتریهای مضر مانند سالمونلا و کمپیلوباکتر به دیگر سطوح آشپزخانه و حتی سایر موادغذایی در کنار آن می شود.
تنها راه برای از بین بردن این باکتریها، پختن مرغ و گوشت با دمای مناسب و بطور کامل است.
همچنین، ماهی خام نیز نیازی به شستوشو ندارد، چرا که شستن آن باعث تمیز شدن نمیشود. در عوض، این کار میتواند آلودگی را به دیگر مواد غذایی، ظروف و سطوح منتقل کند.
علاوه بر این، اگرچه برخی تصور میکنند که شستن تخممرغها پس از خرید مفید است، اما این کار در واقع میتواند مضر باشد. تخممرغها طی فرآوری کارخانه، با لایهای کوتینی پوشیده میشوند که آنها را در برابر باکتریها محافظت میکند.
شستن تخممرغ پس از خرید و گذاشتن آن در یخچال این لایه محافظ را از بین ببرد و خطر آلودگی را افزایش دهد.
بهترین کار برای تمیز کردن تخم مرغ های کثیف این است که قبل از پخت و پز و شکستن تخم مرغ،آن ها را بشویید.
منبع: ایرنا