به گزارش شهرآرانیوز؛ گرچه دانمارکیها خالق شیرینیهای کمنظیر دانمارکی یا بهقول فرنگیها دنیش (danish) نیستند. داستان این شیرینیها از قرن ۱۷ میلادی و از نقطه دیگری از جهان شروع میشود. مرور تاریخ نشان میدهد که نانواهای اتریشی از نخستین کسانی بودهاند که خمیرهای چندلایه و پوک شیرینی دانمارکی را اختراع و آنها را با لایههایی از انواع کرم و مربا پر کردند.
با این وجود، تهیه شیرینی متناسب با ذائقه دانمارکیها از سوی قنادان کشور خودشان انجام شده بود و آنها هم در شکلگیری این شیرینی خوشمزه و پرطرفدار نقش داشتند.
جالب است بدانید نخستین شیرینی دانمارکی نتیجه اشتباه قنادی فرانسوی بود. روزی او در آمادهکردن خمیر معمول برای نوعی شیرینی دچار اشتباه میشود و فراموش میکند که کره را به آرد اضافه کند. نتیجه این اشتباه باعث شکلگیری خمیر لایهلایه، ترد و پوک شیرینی دانمارکی امروزی میشود.
کارفرمای این قناد و همکارانش از شیرینی جدید او استقبال میکنند و همین باعث میشود که شیرینی دانمارکی با ویژگیهای محبوب امروزیاش پا به جهان کیک و شیرینی بگذارد. مردم فرانسه هم از طعم این شیرینی استقبال میکنند و آن به گزینه نخست مشتریان در کافههای مختلف بدل میشود.
در تاریخچه ورود این شیرینی به ایران، اطلاعات زیادی موجود نیست، اما در بسیاری از منابع ذکر شده که ورود شیرینی دانمارکی به ایران هم بهواسطه حضور فردی با همین ملیت بوده است. در تهران در حوالی سالهای دهه ۴۰ شمسی، بانویی دانمارکی قنادی و شیرینیفروشی داشته، این شیرینی را به ایران وارد کرده است.