اثرگذاری بازیکنان خراسانی در قهرمانی تیم ملی بسکتبال در غرب آسیا بررسی علل اضطراب‌های مهم زنان و راه برون‌رفت از آن آغاز دومین مرحله اردوی تیم ملی کبدی زنان از امروز (۳۰ فروردین ۱۴۰۴) آشنایی با عوارض عجیب و باورنکردنی نبستن پیش‌بند در هنگام انجام کار‌های آشپزخانه لزوم انجام آزمایش پاپ اسمیر هر ۶ ماه یک بار توسط بانوان اجرای ۲۵ طرح فرهنگی دخترانه‌محور در ۸ استان کشور پیروزی تیم ملی جوانان دختر ایران مقابل قزاقستان در مسابقات تنیس روی میز آسیای میانه تیم ملی بسکتبال زنان به رقابت‌های دیویژن B آسیا صعود کرد افزایش میزان صمیمیت در میان والدین و فرزندان با استفاده از راهکار «جادوی پرسش» تحلیل نقش‌آفرینی مریلا زارعی در فیلم سینمایی «موسی کلیم‌الله» راه‌اندازی تعاونی‌های کسب‌وکار برای بانوان در خراسان رضوی کسب پیروزی تیم ملی زنان ایران در اولین بازی در رقابت‌های بسکتبال زنان غرب آسیا بررسی نقش زنان در اقتصاد دیجیتال درخشش بانوان در جشنواره «قهرمان ایران» آموزش کاشت بروکلی در گلدان میزان اختراعات ثبت شده زنان ایران بالاتر از میانگین جهانی
سرخط خبرها
ارتقای کیفیت روابط بین اعضای خانواده با مدیریت درست تعارضات خانوادگی

ارتقای کیفیت روابط بین اعضای خانواده با مدیریت درست تعارضات خانوادگی

  • کد خبر: ۳۲۳۸۱۹
  • ۰۷ فروردين ۱۴۰۴ - ۱۱:۴۳
عوامل مؤثری در بروز تعارضات خانوادگی باعث ایجاد اختلاف و تنش میان اعضای خانواده می‌شود که با مدیریت درست هم می‌توان این تعارضات را کاهش داد هم باعث ارتقای کیفیت روابط بین اعضای خانواده شد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ عوامل مؤثری در بروز تعارضات خانوادگی باعث ایجاد اختلاف و تنش میان اعضای خانواده می‌شود که با مدیریت درست هم می‌توان این تعارضات را کاهش داد هم باعث ارتقای کیفیت روابط بین اعضای خانواده شد.

یکی از مهم‌ترین این عوامل، تفاوت در سبک‌های تربیتی است، به این معنا که والدین ممکن است نگرش‌های متفاوتی نسبت به تربیت فرزندان داشته باشند، که این امر می‌تواند منجر به اختلاف‌نظر و درگیری شود. مسائل مالی نیز یکی دیگر از دلایل رایج تعارضات خانوادگی است؛ نداشتن توافق بر سر نحوه خرج کردن و پس‌انداز می‌تواند موجب استرس و نارضایتی در بین اعضای خانواده شود.

جهت مدیریت اختلافات خانوادگی، می‌توان از روش‌های متعددی بهره برد. یکی از مهم‌ترین راهکارها، ارتباط باز است که به معنای ایجاد فضایی برای بیان آزادانه احساسات و نگرانی‌ها بدون ترس از قضاوت یا سرزنش است. در این میان، گوش دادن فعال نقش بسزایی در درک بهتر نیاز‌ها و احساسات اعضای خانواده دارد. این امر شامل توجه کامل به صحبت‌های طرف مقابل و ارائه بازخورد‌های همدلانه است که به کاهش سوءتفاهم‌ها کمک می‌کند.

احترام متقابل یکی دیگر از اصول کلیدی در مدیریت تعارضات خانوادگی است. هنگامی که اعضای خانواده با احترام با یکدیگر برخورد کنند، احساس امنیت و اعتماد افزایش یافته و احتمال ایجاد تعارض کاهش می‌یابد. در کنار آن، تقویت مهارت‌های ارتباطی سالم، مانند استفاده از جملات مثبت و پرهیز از سرزنش یا تحقیر، باعث بهبود کیفیت روابط خواهد شد. استفاده از جملات مبتنی بر «من» به جای «تو»، به‌عنوان مثال «من احساس ناراحتی می‌کنم وقتی...» به‌جای «تو همیشه...» باعث کاهش لحن انتقادی می‌شود. همچنین، تمرکز بر مسئله، نه فرد، اهمیت زیادی دارد. به جای متهم کردن یکدیگر، بهتر است علت اختلاف شناسایی شده و به دنبال راه‌حلی مشترک برای حل مشکل بود.

تصمیم‌گیری مشترک نیز از روش‌های مؤثر در مدیریت تعارضات است. درگیری‌ها زمانی کاهش می‌یابند که تمامی اعضای خانواده در تصمیم‌گیری‌ها نقش داشته و نظراتشان مورد توجه قرار گیرد. در مواردی که حل تعارض دشوار است، مشاوره خانواده می‌تواند راه‌حلی کارآمد باشد. مراجعه به یک متخصص بی‌طرف کمک می‌کند تا اعضای خانواده با دیدی منصفانه‌تر به موضوعات نگاه کرده و راه‌حل‌های مناسبی را اتخاذ کنند.

منبع: ایرنا

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.