راه‌اندازی تعاونی‌های کسب‌وکار برای بانوان در خراسان رضوی کسب پیروزی تیم ملی زنان ایران در اولین بازی در رقابت‌های بسکتبال زنان غرب آسیا بررسی نقش زنان در اقتصاد دیجیتال درخشش بانوان در جشنواره «قهرمان ایران» آموزش کاشت بروکلی در گلدان میزان اختراعات ثبت شده زنان ایران بالاتر از میانگین جهانی ویدئو| مادرانه| روایتی از دلتنگی مادران شهدا| شهید حسین محمدزاده قیصری پیوند دوباره خانواده ایرانی با سبک زندگی اصیل و بی‌آلایش بومی در سریال پایتخت وجود قوانین متعدد برای حمایت از زنان در محیط‌های اداری برگزاری جشن‌های ویژه دختران به مناسبت میلاد حضرت معصومه (س) در مشهد حضور قهرمان لیگ برتر والیبال زنان ایران در لیگ قهرمانان آسیا لزوم تدوین سند جامع زنان در هر استان ناکامی تیم‌های هندبال دختران مشهد برای صعود به لیگ دسته یک کشور راهکار‌های پیشگیری از مسمومیت بارداری سهم بالای زنان در ابتلا به اختلالات خلقی حجاب، نمایانگر حاکمیت دینی در جامعه برگزاری یک دوره آموزشی با هدف ترویج فرهنگ حسینی در سبک زندگی نوجوانان
سرخط خبرها
نقش رژیم غذایی مناسب و ورزش در کاهش التهاب بیماری اندومتریوز

نقش رژیم غذایی مناسب و ورزش در کاهش التهاب بیماری اندومتریوز

  • کد خبر: ۳۲۶۴۲۳
  • ۲۵ فروردين ۱۴۰۴ - ۰۹:۲۲
متخصص فیزیولوژی ورزشی با اشاره به اینکه «اندومتریوز» یک بیماری مزمن التهابی است، در خصوص نقش رژیم غذایی مناسب و ورزش در کاهش التهاب این بیماری توضیحاتی ارائه کرد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ سودا محرم‌زاده با اشاره به اینکه آندومتریوز، اختلالی است که در آن بافت مشابه پوشش داخلی رحم (آندومتر) در نقاطی غیرمعمول در قسمت پایین شکم ظاهر شده و معمولا روی تخمدان‌ها، لوله رحم، لگن، روده، مثانه و حتی در بینی، ریه و مغز دیده شده است، اظهار کرد: نتایج مطالعات بیانگر این است فعالیت بدنی ملایم می‌تواند علائم بیماری را کاهش دهد و با ترشح اندورفین که مسکن‌های طبیعی هستند درد و التهاب کاهش می‌یابد.

وی با اشاره به اینکه آمار و ارقام بیانگر این است که ۱۰ درصد از زنان در سنین باروری به اندومتریوز مبتلا هستند که معادل ۱۹۰ میلیون نفر در سراسر جهان است که بسیار قابل توجه است، بیان کرد: آمار و ارقام دقیقی درباره تعداد مبتلایان به اندومتریوز در ایران در دسترس نیست، اما تخمین زده می‌شود که یک نفر از هر ۱۰ تا ۲۰ نفر به این بیماری مبتلا شوند.

این متخصص فیزیولوژی ورزش با اشاره به اینکه عوامل سبک زندگی به ۳ دسته «تغذیه»، «فعالیت ورزشی» و «مسائل روانی» تقسیم می‌شود، گفت: غذا‌ها می‌توانند التهاب را در بدن کاهش یا افزایش دهند. سبزیجات دارای برگ سبز مانند اسفناج، کلم بروکلی، کلم‌پیچ که سرشار از آنتی‌اکسیدان هستند و همچنین میوه‌هایی مانند پرتغال، انواع توت‌ها، کیوی که حاوی پلی‌فنول هستند برای کاهش التهاب مناسب هستند. همچنین ماهی‌های چرب مانند سالمون، ساردین و تن ماهی به دلیل اینکه امگا ۳ دارند، می‌توانند میزان التهاب در بدن را کاهش داده و سیستم ایمنی را تقویت کنند.

محرم‌زاده افزود: تمام فعالیت‌های ورزشی برای بیماران مبتلا به اندومتریوز مناسب نیست، تمرینات هوازی ملایم برای بیماری اندومتریوز مناسب است، اما برخی فعالیت‌های ورزشی مانند دوچرخه‌سواری طولانی و شنا به صورت حرفه‌ای، به دلیل اینکه سبب افزایش شدت جریان خون می‌شوند برای بیماری اندومتریوز مناسب نیستند و میزان التهاب را بیشتر می‌کنند. در مقابل نیز، یوگا و مدیتیشن نه تنها می‌توانند تنش عضلانی را کم کنند بلکه میزان درد‌های لگنی را نیز کاهش می‌دهند. افراد مبتلا به اندومتریوز بهتر است تمرینات تقویت کف لگن را در برنامه ورزشی خود بگنجانند؛ چرا که ضایعات اندومتریوز در کف لگن با کاهش جریان خون سبب تضعیف عضلات کف لگن می‌شود و در نتیجه روند بروز علائم آزاردهنده آغاز می‌شود.

منبع: ایسنا

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.