سوگواری بانوان عرب‌زبان در حرم رضوی به مناسبت شهادت امام صادق (ع) روایت زندگی بانوی شهید حج خونین سال ۶۶ در کتاب «گوشواره فیروزه‌ای» ویدئو| مادرانه| روایتی از دلتنگی مادران شهدا| شهید محمدحسین حسین‌نژاد ویژگی‌های منحصر‌به‌فرد دختران از نگاه امام صادق (ع) بررسی طرح اصلاح قانون مهریه با حضور حقوقدانان، وکلا و اساتید دانشگاه در فراکسیون زنان و خانواده مجلس بررسی تیغ دو لبه اصلاح موادی از قانون اجرای محکومیت مالی نمایش دست‌بافته‌های زنان عشایری و روستایی سیستان و بلوچستان در موزه فرش ایران دختران خراسان رضوی در مسابقات آب‌های آرام کمتر از ۲۳ سال درخشیدند سقوط بانوی مشهدی به رده سوم پینگ‌پنگ زنان ایران افزایش ریسک چاقی در کودکان شیرخوار با مصرف زودهنگام غذای کمکی برگزاری زودهنگام لیگ فوتبال بانوان با حضور ۱۰ تیم اجرای برنامه‌های ستاد اقامه نماز در سال ۱۴۰۴ با شعار «مادران، معمار فرهنگ» ارائه مشاوره فرزندآوری به زوجین بدون فرزند با اجرای طرح «آمایش امید» زایمان در آب، یک روش سالم و بی‌خطر برای مادر و جنین روایتی زنانه با «نان سال‌های جنگ»
سرخط خبرها
نقش رژیم غذایی مناسب و ورزش در کاهش التهاب بیماری اندومتریوز

نقش رژیم غذایی مناسب و ورزش در کاهش التهاب بیماری اندومتریوز

  • کد خبر: ۳۲۶۴۲۳
  • ۲۵ فروردين ۱۴۰۴ - ۰۹:۲۲
متخصص فیزیولوژی ورزشی با اشاره به اینکه «اندومتریوز» یک بیماری مزمن التهابی است، در خصوص نقش رژیم غذایی مناسب و ورزش در کاهش التهاب این بیماری توضیحاتی ارائه کرد.

به گزارش شهرآرانیوز؛ سودا محرم‌زاده با اشاره به اینکه آندومتریوز، اختلالی است که در آن بافت مشابه پوشش داخلی رحم (آندومتر) در نقاطی غیرمعمول در قسمت پایین شکم ظاهر شده و معمولا روی تخمدان‌ها، لوله رحم، لگن، روده، مثانه و حتی در بینی، ریه و مغز دیده شده است، اظهار کرد: نتایج مطالعات بیانگر این است فعالیت بدنی ملایم می‌تواند علائم بیماری را کاهش دهد و با ترشح اندورفین که مسکن‌های طبیعی هستند درد و التهاب کاهش می‌یابد.

وی با اشاره به اینکه آمار و ارقام بیانگر این است که ۱۰ درصد از زنان در سنین باروری به اندومتریوز مبتلا هستند که معادل ۱۹۰ میلیون نفر در سراسر جهان است که بسیار قابل توجه است، بیان کرد: آمار و ارقام دقیقی درباره تعداد مبتلایان به اندومتریوز در ایران در دسترس نیست، اما تخمین زده می‌شود که یک نفر از هر ۱۰ تا ۲۰ نفر به این بیماری مبتلا شوند.

این متخصص فیزیولوژی ورزش با اشاره به اینکه عوامل سبک زندگی به ۳ دسته «تغذیه»، «فعالیت ورزشی» و «مسائل روانی» تقسیم می‌شود، گفت: غذا‌ها می‌توانند التهاب را در بدن کاهش یا افزایش دهند. سبزیجات دارای برگ سبز مانند اسفناج، کلم بروکلی، کلم‌پیچ که سرشار از آنتی‌اکسیدان هستند و همچنین میوه‌هایی مانند پرتغال، انواع توت‌ها، کیوی که حاوی پلی‌فنول هستند برای کاهش التهاب مناسب هستند. همچنین ماهی‌های چرب مانند سالمون، ساردین و تن ماهی به دلیل اینکه امگا ۳ دارند، می‌توانند میزان التهاب در بدن را کاهش داده و سیستم ایمنی را تقویت کنند.

محرم‌زاده افزود: تمام فعالیت‌های ورزشی برای بیماران مبتلا به اندومتریوز مناسب نیست، تمرینات هوازی ملایم برای بیماری اندومتریوز مناسب است، اما برخی فعالیت‌های ورزشی مانند دوچرخه‌سواری طولانی و شنا به صورت حرفه‌ای، به دلیل اینکه سبب افزایش شدت جریان خون می‌شوند برای بیماری اندومتریوز مناسب نیستند و میزان التهاب را بیشتر می‌کنند. در مقابل نیز، یوگا و مدیتیشن نه تنها می‌توانند تنش عضلانی را کم کنند بلکه میزان درد‌های لگنی را نیز کاهش می‌دهند. افراد مبتلا به اندومتریوز بهتر است تمرینات تقویت کف لگن را در برنامه ورزشی خود بگنجانند؛ چرا که ضایعات اندومتریوز در کف لگن با کاهش جریان خون سبب تضعیف عضلات کف لگن می‌شود و در نتیجه روند بروز علائم آزاردهنده آغاز می‌شود.

منبع: ایسنا

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.