از دانشجویی تا کارآفرینی | اختراع بانوی جوان مشهدی، نجات‌بخش نوزادان لزوم افزایش ۲۵ درصدی مهارت‌آموزی زنان تا پایان برنامه ششم توسعه چرا دولت ضامن زنان سرپرست خانوار شد؟ حضرت زینب (س)، نماد کاملی برای پیوند وجودی زن با عاشورا وجود احتمال زایمان زودرس در بارداری‌های چندقلویی درباره اهمیت و جزئیات شروط ضمن عقد چه می‌دانید؟ پیروزی شیرین اسکیت هاکی زنان ایران برابر کره‌جنوبی بیش از ۷۰ هزار زن سرپرست خانوار تحت پوشش بیمه اجتماعی قرار گرفتند حضور داوران ایرانی در رقابت‌های لیگ قهرمانان بانوان آسیا آیا همکاری النی کاپوچیانی با فدراسیون بسکتبال پایان می‌یابد؟ تیم ملی اسکیت هاکی زنان برابر چین در قهرمانی آسیا به پیروزی رسید سلیمی: نقش مادران در روایت درست از جنگ بی‌بدیل است تداوم اردو‌های تیم ملی فوتسال بانوان بزرگسالان از برگزاری نمایشگاه محصولات فرهنگی و اشتغال خانگی تا اجرای گروه سرود کودکان خردسال در نخستین نشست «فتح نو» حذف کتاب از سبد خانوار، یک بحران فرهنگی جدی در کشور سهم ۳۰ درصدی بانوان کشور‌های مسلمان برای شرکت در جایزه بین‌المللی قرآن کریم دبی صحنه‌ای از قیام معرفتی زنان برای ساختن جهانی بهتر
سرخط خبرها
لزوم مراقبت‌های حین بارداری در پیشگیری از تولد زودرس نوزادان

لزوم مراقبت‌های حین بارداری در پیشگیری از تولد زودرس نوزادان

  • کد خبر: ۳۲۸۴۶۲
  • ۰۶ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۰۸:۱۸
فوق تخصص بیماری‌های زنان و زایمان در خصوص لزوم و اهمیت مراقبت‌های حین بارداری در پیشگیری از تولد زودرس نوزادان گفت: تغذیه نامناسب قبل و در طول بارداری، سیگارکشیدن و ابتلاء مادر به برخی از بیماری‌ها باعث زایمان زودرس می‌شود.

به گزارش شهرآرانیوز؛ راحله فرامرزی در خصوص لزوم و اهمیت مراقبت‌های حین بارداری در پیشگیری از تولد زودرس نوزادان اظهار کرد: نوزاد در درون رحم یک زندگی راحت همراه با آرامش را سپری کرده که بعد از تولد ناگهان وارد محیط روشن و پر سروصدا می‌شود که این موضوع حتی برای کودک رسیده نیز ناخوشایند است. تولد یک واقعه خاص است، اما هنگامی که در کنار آن نوزاد درگیر عوارض و بیماری‌ها و مراقبت‌های خاص باشد، اهمیت آن را دوچندان می‌کند.

وی با بیان اینکه نوزادان نارس براساس سن بارداری، وزنِ کم و محدودیت رشد داخل رحم، دسته‌بندی می‌شوند، ادامه داد: تولد نوزاد در کمتر از ۳۷ هفته و ۶ روز نارس محسوب می‌شود، اما نوزادان رسیده ۳۷ تا ۴۲ هفته پس از آخرین قاعدگی مادر (LMP) متولد می‌شوند. این هفته‌های نهایی در رحم مادر برای بالا رفتن وزن نوزاد و رشد کامل اندام‌های حیاتی مختلف از جمله مغز و ریه بسیار مهم است.

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه ابتلا مادر به عارضه‌هایی مانند دیابت، ناراحتی‌های قلبی و عروقی، بیماری‌های کلیوی و فشارخون بالا احتمال زایمان زودرس را افزایش می‌دهد، یادآور شد: همچنین تغذیه نامناسب قبل و در طول بارداری، سیگارکشیدن، مصرف مواد مخدر یا افراط در نوشیدن الکل در دوران بارداری، عفونت‌های خاص مانند عفونت‌های مجاری ادراری و غشاء آمنیوتیک، سابقه زایمان زودرس، ناهنجاری‌های رحم و ضعیف‌بودن دهانه رحم و زود باز شدن آن و همچنین احتمال زایمان زودرس در سنین کمتر از ۱۷ و بالاتر از ۳۵ سال از جمله علل احتمالی زایمان زودرس است.

فرامرزی با بیان اینکه کوچک بودن نوزاد و سربزرگی که با این جثه کوچک تناسب ندارد، نوک‌تیز بودن اعضای بدن به دلیل نبود ذخایر چربی، مو‌های کرک مانند، پایین بودن دمای بدن، تنفس دشوار نوزاد یا سندرم زجر تنفسی و نداشتن واکنش‌های لازم برای مکیدن و بلع که دشواری‌های تغذیه‌ای را برای نوزاد به دنبال دارد، از جمله نشانه‌های نارس بودن نوزاد است، اضافه کرد: از آن جایی که اندام‌های داخلی نوزادان نارس کاملاً برای عملکرد مستقل آماده نیست، این نوزادان مستعد ابتلا به مشکلات متعددی هستند. در کل، هر چه نوزاد زودتر از موعد به دنیا بیاید، احتمال بروز عوارض بیشتر خواهد بود.

وی عنوان کرد: زردی، کولیت روده، آپنه تنفس، کم‌خونی، کمبود تعداد پلاکت‌های خون، خونریزی مغزی، فشارخون پایین، مشکلات تنفسی به دلیل نارس بودن ریه‌ها و عفونت، از جمله مشکلاتی است که می‌تواند برای نوزاد نارس پیش بیاید.

منبع: فارس

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.