اولین رویداد «دختران نقش‌آفرین» دانشگاه‌های آزاد واحد خراسان رضوی در مشهد برگزار شد ویدئو| مادرانه| روایتی از دلتنگی مادران شهدا| شهید مرتضی معینی محولاتی نقش مادری استادان زن در فضای دانشگاه‌ها کسب عنوان نخست کنگره ملی شعر خلیج فارس توسط بانوی شاعر مشهدی راه‌اندازی جایزه ویژه زنان عربی توسط وزارت فرهنگ فلسطین ضرورت استفاده از روانشناسی اسلامی برای تسهیل عبور خانواده‌ها از چالش‌های مختلف پیشگیری از اختلافات در زندگی مشترک با شروط ضمن عقد لزوم مصرف مکمل کلسیم توسط زنان درباره مراقبت کنندگان از سلامت بانوان در روز جهانی ماما | ماما‌ها هم قدم با  مادر‌ها پرسش حقوقی زنان | فراهم‌بودن امکان اخذ شناسنامه برای فرزند حاصل از ازدواج زن ایرانی با مرد خارجی آغاز سومین دوره جام ملت‌های فوتسال زنان آسیا از سه‌شنبه (۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۴) در قاره کهن انجام بیش از ۶۰ درصد زایمان‌های طبیعی کشور توسط ماما‌ها برگزاری کارگاه «الگوی سوم زن مسلمان» در رویداد «بانوی مجاهد» به میزبانی مشهد وسواس دختران در انتخاب اصلح همسر، عامل مهم تجرد قطعی آن‌ها در ازدواج رتبه ششم بانوی ملی‌پوش ایرانی در جمع تیراندازان برتر رنکینگ جهانی ماماها، سفیران سلامت مادر و نوزاد | چرا ماما‌ها در اولویت مراجعه مادران نیستند؟ برگزاری رویداد «دختران نقش‌آفرین» با هدف توانمندسازی دانشجویان دختر بررسی عوامل مؤثر در ناباروری زوجین جوان
سرخط خبرها
بررسی پیامد‌های اثرگذار تحول اجتماعی زنان و دختران در زندگی آن‌ها

بررسی پیامد‌های اثرگذار تحول اجتماعی زنان و دختران در زندگی آن‌ها

  • کد خبر: ۳۲۹۶۹۳
  • ۱۳ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۰۸:۴۶
رئیس پیشین دانشگاه صنعتی امیرکبیر با بررسی پیامد‌های اثرگذار تحول اجتماعی زنان و دختران در زندگی آن‌ها، علاقه‌مندی زنان به تحصیل در رشته پزشکی را از جمله نشانه‌های تحول اجتماعی جوانان دانست.

به گزارش شهرآرانیوز؛ حسن قدسی‌پور با اشاره به اینکه تحلیل اجتماعی و آموزشی آمار داوطلبان کنکور سراسری ۱۴۰۴ ایران نیازمند یک بررسی چندوجهی است که در آن عوامل مختلف اجتماعی، اقتصادی، جنسیتی و ساختاری نظام آموزش‌عالی مورد توجه باشد، اظهار کرد: حضور ۶۷ درصدی زنان در میان داوطلبان و تسلط رشته تجربی بر شرکت کنندگان آزمون، نشانه‌هایی از یک تحول اجتماعی رابه نمایش می‌گذارد. این موضوع نشان دهنده گرایش قوی جامعه به رشته‌های پزشکی، دندانپزشکی و سایر علوم مرتبط با سلامت است که به‌دلایل اجتماعی و اقتصادی مانند جایگاه اجتماعی، درآمد بالا و امنیت شغلی، جذابیت زیادی دارند.

وی ادامه داد: عمده انگیزه متقاضیان رشته علوم تجربی، از بازار کار شکل می‌گیرد. استنباط آنان این است که درآمد پزشکان بالاست و به‌همین دلیل شرکت‌کنندگان بیشتری برای این رشته اقدام می‌کنند.

رئیس پیشین دانشگاه صنعتی امیرکبیر با بیان اینکه معمولا خانم‌ها دغدغه کمتری برای جذب در بازار کار دارند، به ویژه درخانواده‌هایی که والدین هزینه تحصیل را تامین می‌کنند، برای برخی از بانوان در این خانواده‌ها برای‌شان ژستی اجتماعی محسوب می‌شود، متذکر شد: ار تا جایی پیش می‌رود که همین مورد به یکی از موانع ازدواج تبدیل می‌شود. چراکه دختران تمایل دارند سطح دانش پسران، بیشتر یا برابر با خودشان باشد. این مساله ازدواج دختران و پسران را نیز با مشکل یا تاخیر همراه می‌کند. مساله‌ای که باعث می‌شود توقع دختر‌ها بالا برود. به‌ندرت می‌بینیم که خانم‌های تحصیل‌کرده با آقایانی که از نظر تحصیلی پایین‌تر از آنان هستند، ازدواج کنند. به نظر من همین یک مشکل است.

قدسی‌پور بیان کرد: درصد تولد خانم‌ها از آقایان بیشتر است و همین امر منجر به درصد بالای حضور دختران در آزمون‌های کنکور سال‌های اخیر شده است. از سوی دیگر خانم‌ها بیشتر دوست دارند در محیط‌های استانداردشده حضور داشته باشند و این باعث می‌شود به تحصیل روی بیاورند و اصلا وارد بازار کار نشوند.

منبع: جام جم

ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.